Web Analytics
Jump to content

Hvilken spray brukes til å ungå støv / skraping i potmeter på gitarer / amp ?


superkio
 Share

Recommended Posts

Crc er egentlig ikke et produkt, men en produsent. Tenkerdu på det mest kjente produktet, CRC 5-56, må du ikke bruke det på potmetre. Da blir de ødelagt. grunnen er ikke oljen, menat produktet inneholder vann. Bruk elektronikkspray. CRC lager det også, men det er da en annen tallkombinasjon etter "CRC"

Link to comment
Share on other sites

Det eksisterer i all hovedsak to ulike elektronikkprodukter på boks:

Rensemiddel - løser opp overflatesmuss og fordamper hurtig.

Kontaktspray/smøring - legger igjen en film som sikrer gode kontaktflater over tid. Vil også gjøre et potmeter veldig lett dreielig.

Luft på boks kan være nyttig til å blåse bort støv fra print e.l. men det renser sjeldent et potmeter.

Når det er sagt - potmeter slites over tid og er det mye brukt vil selve lederbanen slites, dermed må det faktisk byttes helt ut.

Link to comment
Share on other sites

Brukte nettopp CRC Electronic cleaner fra Clasern på en gitar fra -66 med mye støy fra potene og bryterne. Var lagringsavleiringer inni som skapte dårlig kontakt. Et par runder samtidig med å vri/ vende gjorde underverker.

Gikk ikke på potene på en Strat jeg hadde, der var det for mye slitasje. Funka derimot bra på pickupvelgeren.

Link to comment
Share on other sites

Crc 7-78 er elektrorens, det er den du skal ha

Og dette er???

Bruk kun ren elektrospray som ikke inneholder olje. Dette renser ganske godt. Jeg har på eget verksted CRC2-26 som jeg bruker VELDIG LITE AV etter å renset potmeter, kun for litt smøring.

Link to comment
Share on other sites

Og dette er???

Bruk kun ren elektrospray som ikke inneholder olje. Dette renser ganske godt. Jeg har på eget verksted CRC2-26 som jeg bruker VELDIG LITE AV etter å renset potmeter, kun for litt smøring.

Det er ren elektrospray uten olje som du sier. Det kan være at det heter noe annet nå da den blei innkjøp for ganske mange år siden, men min boks heter ihvertfall Crc 7-78.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Har brukt forsvarets importerte FSCM 21267, Cleaning compound avionic components NY. Produsert i USA 80 og 90tall og muligens senere, brukt på fly elektronikk.

Denne kan man finne på forsvarets utsalg, den har fungert bra, fordamper lynraskt. Regner med dem ikke bruker varer av dårlig kvalitet på fly elektronikk i Norge og USA.

Ellers er egentlig en "pot cleaner" greit å ha.

http://www.customguitars.com/pots.html

Link to comment
Share on other sites

Hm. Jeg har også en boks med CRC 2-26, men som det antydes her, er den trolig eldre en enn del av forumets medlemmer, så det er mulig den har skiftet navn for alt jeg vet. Som SteikBacon er inne på, er det viktig å bruke så lite som mulig. Da varer også boksen utrolig lenge ved hobbybruk.

Det aller viktigste her er å ligge unna CRC 6-56 og WD-40, i og for seg utmerkede produkter til sitt bruk, men de ødelegger altså potmetre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.