Web Analytics
Jump to content

Hvilken spray brukes til å ungå støv / skraping i potmeter på gitarer / amp ?


superkio
 Share

Recommended Posts

Crc er egentlig ikke et produkt, men en produsent. Tenkerdu på det mest kjente produktet, CRC 5-56, må du ikke bruke det på potmetre. Da blir de ødelagt. grunnen er ikke oljen, menat produktet inneholder vann. Bruk elektronikkspray. CRC lager det også, men det er da en annen tallkombinasjon etter "CRC"

Link to comment
Share on other sites

Det eksisterer i all hovedsak to ulike elektronikkprodukter på boks:

Rensemiddel - løser opp overflatesmuss og fordamper hurtig.

Kontaktspray/smøring - legger igjen en film som sikrer gode kontaktflater over tid. Vil også gjøre et potmeter veldig lett dreielig.

Luft på boks kan være nyttig til å blåse bort støv fra print e.l. men det renser sjeldent et potmeter.

Når det er sagt - potmeter slites over tid og er det mye brukt vil selve lederbanen slites, dermed må det faktisk byttes helt ut.

Link to comment
Share on other sites

Brukte nettopp CRC Electronic cleaner fra Clasern på en gitar fra -66 med mye støy fra potene og bryterne. Var lagringsavleiringer inni som skapte dårlig kontakt. Et par runder samtidig med å vri/ vende gjorde underverker.

Gikk ikke på potene på en Strat jeg hadde, der var det for mye slitasje. Funka derimot bra på pickupvelgeren.

Link to comment
Share on other sites

Crc 7-78 er elektrorens, det er den du skal ha

Og dette er???

Bruk kun ren elektrospray som ikke inneholder olje. Dette renser ganske godt. Jeg har på eget verksted CRC2-26 som jeg bruker VELDIG LITE AV etter å renset potmeter, kun for litt smøring.

Link to comment
Share on other sites

Og dette er???

Bruk kun ren elektrospray som ikke inneholder olje. Dette renser ganske godt. Jeg har på eget verksted CRC2-26 som jeg bruker VELDIG LITE AV etter å renset potmeter, kun for litt smøring.

Det er ren elektrospray uten olje som du sier. Det kan være at det heter noe annet nå da den blei innkjøp for ganske mange år siden, men min boks heter ihvertfall Crc 7-78.

Edited by Æljen
Link to comment
Share on other sites

Har brukt forsvarets importerte FSCM 21267, Cleaning compound avionic components NY. Produsert i USA 80 og 90tall og muligens senere, brukt på fly elektronikk.

Denne kan man finne på forsvarets utsalg, den har fungert bra, fordamper lynraskt. Regner med dem ikke bruker varer av dårlig kvalitet på fly elektronikk i Norge og USA.

Ellers er egentlig en "pot cleaner" greit å ha.

http://www.customguitars.com/pots.html

Link to comment
Share on other sites

Hm. Jeg har også en boks med CRC 2-26, men som det antydes her, er den trolig eldre en enn del av forumets medlemmer, så det er mulig den har skiftet navn for alt jeg vet. Som SteikBacon er inne på, er det viktig å bruke så lite som mulig. Da varer også boksen utrolig lenge ved hobbybruk.

Det aller viktigste her er å ligge unna CRC 6-56 og WD-40, i og for seg utmerkede produkter til sitt bruk, men de ødelegger altså potmetre.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Selger en vintage (jepp, den er over 30 år gammel...) 1990 Greco "Firebird". Made in Japan!!! Denne gruser alt jeg har prøvd av moderne Gibsons. Den låter mye bedre, er bedre å spille på, og ser mye bedre ut. Dessuten er den MYE lettere. Vekta er i underkant av 3 kg, og den er er ekstremt resonant akustisk. Tailpiece og bridge er byttet til lightweight og aged Faber som jo også Gibson-mafia-gutta oppgraderer sine såkalte Customshops med. Pickups er vintage voicet og låter helt likt som de ekte Firebirdene fra '60-tallet, og selvsagt mye bedre enn de fæle keramiske pickupene Gibson leverte på sine triste reinkarnasjoner av Firebirden i nyere tid. Denne fantastiske gitaren gjennomgikk en service med båndfiling og polering samt ny nut i bein hos guitarwizard Geir Falck for ca. 3 år siden. Gitaren er naturlig aget pga. av at den er brukt mye (og det er ikke så rart, så bra som den er...) og den har tidligere tilhørt prominente gitarister her i Norge. Den ble importert fra Japan av ingen ringere enn @Hanspanzerher på forumet i sin tid. Tipper han herja vilt med gitaren før den ble solgt videre til en annen, ikke ubetydelig, norsk gitarist som høyst sannsynlig brukte den på plateinnspillinger som du garantert har hørt. Jeg kjøpte den av han rundt 2011, og som dere ser, har jeg gjort en del med den etter det, som gjør den til et enda bedre instrument enn det var! Gitaren leveres med original gigbag i ekte skai, som er mye mer slitesterkt enn det der nylon-greiene som Gibson leverer. Gitaren befinner seg i Ørland, men kan sendes pr. post i en Epiphone-pappeske mot at kjøper returnerer eska og pakkematerialer for selgers regning. Forumpris: 6500,- inkl. porto. (For en mer edruelig og realistisk annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=240605842 )
  • Det står listet at den har Probuckers FB720 på nettsida til Epiphone. Tipper det er så enkelt som en minihumbucker-versjon av Probuckeren uten pole-pieces ja. Jeg synes de låter bra, og føler ikke et umiddelbart behov for å bytte de ut, slik jeg ofte har gjort med andre Epis. Tok kontakt med posten pr. telefon, og fikk en epost rett etterpå med skadenr og beskjed om å sende bilder av skaden og emballasjen. Avventer svar på det før jeg vurderer hva jeg gjør. Er det så enkelt som å innhente pris på reparasjon fra en gitarfikler, er det jo greit. 😊
  • Det holder vel å få et skriftlig prisoverslag fra en gitartekniker? Interresant gitar,visste ikke at den hadde minihumbuckere.Nice playin'
  • En liten lydtest-video av gitaren:  
  • Er ute etter en HX Stomp. Plukker opp i området rundt Os/Bergen eller betaler frakt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.