Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp til å jevne ut en "frankenfretless" Ibanez RS900


Recommended Posts

Hei

Jeg har akkurat kjøpt en brukt Ibanez Roadster Series RS900 franken-fretless (bass som har hatt bånd, men hvor de er fjernet). Den virket OK da jeg prøvespilte i butikken, men jeg har nå funnet flere steder på halsen hvor det er en tydelig grop der bånd er fjernet, og da blir det lett litt buzz. Jeg vil altså jevne ut denne best mulig. Det er ikke så farlig om det blir pent, men det bør ikke bli styggere enn det er nå, for å si det slik. Det er spillbarheten som er sentral. Siden dette er et budsjett-prosjekt, så er mye investering i utstyr uaktuelt.

Jobben som er gjort før ser ut til å være følgende: Trekke ut de gamle bånda. Fylle igjen gropene med noe fyllmateriale. Pusse lett. Lakke over. Man har altså ikke vært nøye med at dette har blitt helt jevnt.

Jeg har en masse spørsmål, og håper på svar:

 • Hva er gripebrettsradius for RS900? Jeg har lett etter hva som er radius for dette gripebrettet. Jeg har ikke tenkt å investere i måleverktøy for dette, men tenkte å kjøpe en pussekloss i riktig radius for å unngå fjerne mer enn jeg må fra halsen.
 • Bør jeg pusse ned helt, eller kan jeg forsøke å bruke en eller annen form for filler ("sparkel") for å bygge opp gropene litt før jeg pusser ned? Jeg heller mot en type filler, men aner ikke hvilket produkt som kan egne seg. Det bør vel herde til egenskaper omtrent som lønn treverk. ;)
 • Kan jeg evt. bruke lakk som filler? Altså pusse- lakke-pusse-lakke-pusse-lakke-pusse osv til det er helt jevnt?
 • Hva slags lakk bør jeg bruke? Jeg heller mot slitesterk lakk av typen "gulvlakk".
 • Noe annet jeg bør tenke på?

DSC_5613_small.jpg

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Takk for det. Jeg kommer nok ikke til å frese ut på nytt. Det viktigste jeg trenger å vite er egentlig radiusen for å skaffe meg en god pussekloss, samt hva slags filler jeg kan bruke. Jeg ser for meg CA (superlim) som er litt mer tyktflytende (noen som vet hvor man kan få tak i slikt i Norge)?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

For å finne radiusen kan du bruke en sånn "biltema-kopi-greie" på halsen og så føre dette over på ark og scanne til pc og sjekke opp mot diverse radiuser. Evt. myke opp noe plast med varmluft og legge på halsen for å få radiusen. En radiuskloss kan evt. lages med jigg og overfres, kanskje litt vel mye styr men. I dag var jeg kanskje litt i overkant kreativ ^_^

Link to comment
Share on other sites

Det VAR jo 7.25", jo. Rart, jeg kunne sverget på at den virker flatere enn det. Da er det bare å bestille pussekloss.

Edit: Og nå er det bestilt. :)

Så var det å finne litt tykkere superlim (CA glue) som ikke tørker så fort...

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Har ikke du overfres, da? Lag eetenkelt stativ, gaff fast en pinne i rett lengde på overfresen,og fres til din egen pussekloss.. :)

Sant nok, tenkte ikke på det. På den annen side er det fortsatt en del jobb å lage et "enkelt stativ", og så var det deler til det også... Og uansett ville jeg ikke være 100% sikker på nøyaktigheten i en sånn uprøvet, hjemmelaget greie. Fant en kloss til £10 inkl porto på eBay.

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som hobbybutikker for RC og modellbygging har godt utvalg i CA-type lim i ulike varianter. Får prøve å stikke innom et slikt sted en av de nærmeste dagene.

Edit: Fant dette hos Biltema på nett: http://www.biltema.no/no/Bygg/Kjemikalier/Lim/Superlim-364831/

Er det brukandes, tro? Noen som har erfaring?

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Her er det jo snakk om en overflate som skal tåle en vibrerende bass- streng, og ikke pinglete gitarstrenger som kunn presses nedpå.. Dugelig med superlim er tingen.

Mener du at superlim blir hardere og mer slitesterkt enn skikkelig gulvlakk? Jeg har opplevd superlim som en smule porøst i andre sammenhenger, brukt som filler

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.