Web Analytics
Jump to content

NGD Michael Kelly Vibe


Ichi

Recommended Posts

Hadde lenge ønsket meg en semihollow, og kom over en feilvare til en billig penge. Betalte ikke stort mer enn hva jeg ville gjort for ny hardware:

5838.jpg

Gitaren hadde noen problemer som måtte ordnes først, det var en grunn til den lave prisen. Måtte flytte stemmeskruen til D-strengen inn noen mm da den tok i posten på A-strengen og dempa lyden. Pickupene måtte sentereres da utfresingene var usentrerte, men det var fort gjort med en Dremel. Bigsbyen måtte flyttes en halv centimeter nedenfor brua, var bare å plugge hullene og borre opp nye. Fort gjort det også. Forflytningene var såpass små at de ikke synes, men gikk ut over prestasjonen til gitaren.

Må si jeg er imponert over denne kassa nå. Å intonere den var en leik, og den spiller utrolig reint i bånda. Strengehøyde og spillbarhet er fantastisk, det er gjort bra arbeid med halsen her. Bigsbyen fungerer utmerket, den drar ikke strengene hørbart ut av stemming selv ved nokså hard og langvarig bruk. Grover-skruene er stabile i stemminga.

Lyden? Vil vel beskrive den som en kjempemessig hul SG. :D Siden senterblokka ser ut til å bestå av en massiv 2/6-plank er det mindre direktelyd fra kassa enn en Gretsch eller 335, og pickupene er også hottere med mye grit i bånn. Men den store kassa gir en nærmest uendelig indirekte sustain, tredimensjonalitet og bånn i lyden, og den passser utmerket til alt fra rytmearbeid til solospill. En skikkelig potetgitar med sin egen stemme. Bakdelen er at den er massiv og tung, den klokker inn på 4,6 kg... :D

Link to comment
Share on other sites

Takker!

Ga omtrent det samme som en Epi Dot, men denne føles langt bedre skrudd sammen. Kostet rundt fem lapper ny, men den er ute av produksjon og vanskelig å få tak i. Synes det er kult med litt annet utseende og litt annen lyd enn alle andre har.

Det eneste jeg ikke liker helt er plekterbrettet, men jeg har en plate med materiale og tenkte å skjære ut noe sjøl.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.