Web Analytics
Jump to content

NGD Michael Kelly Vibe


Ichi
 Share

Recommended Posts

Hadde lenge ønsket meg en semihollow, og kom over en feilvare til en billig penge. Betalte ikke stort mer enn hva jeg ville gjort for ny hardware:

5838.jpg

Gitaren hadde noen problemer som måtte ordnes først, det var en grunn til den lave prisen. Måtte flytte stemmeskruen til D-strengen inn noen mm da den tok i posten på A-strengen og dempa lyden. Pickupene måtte sentereres da utfresingene var usentrerte, men det var fort gjort med en Dremel. Bigsbyen måtte flyttes en halv centimeter nedenfor brua, var bare å plugge hullene og borre opp nye. Fort gjort det også. Forflytningene var såpass små at de ikke synes, men gikk ut over prestasjonen til gitaren.

Må si jeg er imponert over denne kassa nå. Å intonere den var en leik, og den spiller utrolig reint i bånda. Strengehøyde og spillbarhet er fantastisk, det er gjort bra arbeid med halsen her. Bigsbyen fungerer utmerket, den drar ikke strengene hørbart ut av stemming selv ved nokså hard og langvarig bruk. Grover-skruene er stabile i stemminga.

Lyden? Vil vel beskrive den som en kjempemessig hul SG. :D Siden senterblokka ser ut til å bestå av en massiv 2/6-plank er det mindre direktelyd fra kassa enn en Gretsch eller 335, og pickupene er også hottere med mye grit i bånn. Men den store kassa gir en nærmest uendelig indirekte sustain, tredimensjonalitet og bånn i lyden, og den passser utmerket til alt fra rytmearbeid til solospill. En skikkelig potetgitar med sin egen stemme. Bakdelen er at den er massiv og tung, den klokker inn på 4,6 kg... :D

Link to comment
Share on other sites

Takker!

Ga omtrent det samme som en Epi Dot, men denne føles langt bedre skrudd sammen. Kostet rundt fem lapper ny, men den er ute av produksjon og vanskelig å få tak i. Synes det er kult med litt annet utseende og litt annen lyd enn alle andre har.

Det eneste jeg ikke liker helt er plekterbrettet, men jeg har en plate med materiale og tenkte å skjære ut noe sjøl.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.