Web Analytics
Jump to content

Attenuator til Fender supersonic 60 Combo


 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har en Fender supersonic 60 watts rørforsterker. Liker lyden veldig godt, men den fungerer best på høyt volum, noe som jeg er redd for kan komme til å gå utover hørselen min på et tidspunkt. Fått tips om å bruke attenuator for å dempe signalene før de når høytalerne. Noen som har erfaring med bruk av dette? Noe en bør passe spesiellt på?

Hva slags attenuator bør jeg gå for? Er det slik at jeg må ha en oppmot 60 watt ettersom jeg har en 60 watts forsterker?

Har sett lit på en Weber Mini mass, se link. Veldig ny til slike ting, så kom gjerne med råd og innspill!

https://taweber.powweb.com/weber/minimass.htm

Link to comment
Share on other sites

Ja! Les det som står på Weber's sider, masse info å hente. Der står det også hvor mange watt attenuatoren bør være. Drømmer om en Weber selv, ikke er de så stivt priset heller.

Takker for svar! Har lest igjennom det. Er bare så ny på dette feltet så ønsker å være sikker på hva jeg bør kjøpe. Er det liksom slik at en 60 watts attenuator kan "trekke fra" 60 watt forsterker? Isåfall bør det vel holde lenge med en 50 watt (?)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal cranke forsterkeren bør attenuatoren være 50% større; Skal du cranke en Plexi må du ha en 150 watts attenuator. Skal du kun dempe et lavere signal, holder det med tilsvarende forsterkeren. Jeg hadde ikke kjøpt noe mindre enn forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Får man kjøpt slike attenuatorer i Norge? Btw, en nettside sa at du burde ha det dobbelte hbis du skal crancke den skikkelig. 60watts forsterker = 120 watts attenuator. Vet ikke om det er rett da ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.