Web Analytics
Jump to content

Attenuator til Fender supersonic 60 Combo


Recommended Posts

Hei, jeg har en Fender supersonic 60 watts rørforsterker. Liker lyden veldig godt, men den fungerer best på høyt volum, noe som jeg er redd for kan komme til å gå utover hørselen min på et tidspunkt. Fått tips om å bruke attenuator for å dempe signalene før de når høytalerne. Noen som har erfaring med bruk av dette? Noe en bør passe spesiellt på?

Hva slags attenuator bør jeg gå for? Er det slik at jeg må ha en oppmot 60 watt ettersom jeg har en 60 watts forsterker?

Har sett lit på en Weber Mini mass, se link. Veldig ny til slike ting, så kom gjerne med råd og innspill!

https://taweber.powweb.com/weber/minimass.htm

Link to comment
Share on other sites

Ja! Les det som står på Weber's sider, masse info å hente. Der står det også hvor mange watt attenuatoren bør være. Drømmer om en Weber selv, ikke er de så stivt priset heller.

Takker for svar! Har lest igjennom det. Er bare så ny på dette feltet så ønsker å være sikker på hva jeg bør kjøpe. Er det liksom slik at en 60 watts attenuator kan "trekke fra" 60 watt forsterker? Isåfall bør det vel holde lenge med en 50 watt (?)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal cranke forsterkeren bør attenuatoren være 50% større; Skal du cranke en Plexi må du ha en 150 watts attenuator. Skal du kun dempe et lavere signal, holder det med tilsvarende forsterkeren. Jeg hadde ikke kjøpt noe mindre enn forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Får man kjøpt slike attenuatorer i Norge? Btw, en nettside sa at du burde ha det dobbelte hbis du skal crancke den skikkelig. 60watts forsterker = 120 watts attenuator. Vet ikke om det er rett da ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.