Web Analytics
Jump to content

Attenuator til Fender supersonic 60 Combo


 Share

Recommended Posts

Hei, jeg har en Fender supersonic 60 watts rørforsterker. Liker lyden veldig godt, men den fungerer best på høyt volum, noe som jeg er redd for kan komme til å gå utover hørselen min på et tidspunkt. Fått tips om å bruke attenuator for å dempe signalene før de når høytalerne. Noen som har erfaring med bruk av dette? Noe en bør passe spesiellt på?

Hva slags attenuator bør jeg gå for? Er det slik at jeg må ha en oppmot 60 watt ettersom jeg har en 60 watts forsterker?

Har sett lit på en Weber Mini mass, se link. Veldig ny til slike ting, så kom gjerne med råd og innspill!

https://taweber.powweb.com/weber/minimass.htm

Link to comment
Share on other sites

Ja! Les det som står på Weber's sider, masse info å hente. Der står det også hvor mange watt attenuatoren bør være. Drømmer om en Weber selv, ikke er de så stivt priset heller.

Takker for svar! Har lest igjennom det. Er bare så ny på dette feltet så ønsker å være sikker på hva jeg bør kjøpe. Er det liksom slik at en 60 watts attenuator kan "trekke fra" 60 watt forsterker? Isåfall bør det vel holde lenge med en 50 watt (?)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal cranke forsterkeren bør attenuatoren være 50% større; Skal du cranke en Plexi må du ha en 150 watts attenuator. Skal du kun dempe et lavere signal, holder det med tilsvarende forsterkeren. Jeg hadde ikke kjøpt noe mindre enn forsterkeren.

Link to comment
Share on other sites

Får man kjøpt slike attenuatorer i Norge? Btw, en nettside sa at du burde ha det dobbelte hbis du skal crancke den skikkelig. 60watts forsterker = 120 watts attenuator. Vet ikke om det er rett da ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Tror det er enklest og billigst å bestille rett fra nettsiden deres https://www.curtmangan.com/10-42-nickel-wound-set/ Jeg har ikke testet Curt Mangan selv, men har sett de får gode skussmål rundt om.
  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.