Web Analytics
Jump to content

NGD - Jackson Kelly KE3


askret
 Share

Recommended Posts

Fikk plutselig og helt uventet en flott gave fra min kjære kone i kveld!

Morsom historie dette, jeg så denne gitaren på Finn for en stund siden og ville kjøpe den, skuffelsen var stor da jeg bare fikk beskjed om at den var solgt. Nå vet jeg iallfall hvem som kjøpte den!! Flink kone!

Det er altså en Jackson Kelly KE3, med EMG81/85, Jackson lisensiert Floyd, 24 bånd, en volumknapp, treveis pickupswitch og en utrolig fin rødfarge!

Den var stemt i drop D da jeg fikk den, så den måtte stemmes om og Floyden måtte da selvfølgelig justeres. Et par av de gamle råtne strengene røyk, så det ble full jobb. Satte nok på litt tykkere strenger enn det var, så det ble faktisk et par timers jobb før alt var på stell.

Har forøvrig aldri sett en gitar med så lav action uten strengeklirr, nesten sånn at det er vanskelig og uvant å spille på!

Herlig gitar, Kelly er blitt en av favorittene mine, utrolig behagelig å sitte med, og også å stå med. Også liker jeg den modifiserte Explorer-formen. Hadde en JS-30 tidligere, dette er jammen noe helt annet! Kjenner det på tyngden og ser det på finish bl.a.

Ikke verdens beste bilde, men sånn ble det i kveld...

Kelly-800.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå alltid likt formen på disse, men synes liksom ikke vibsystem helt passer. Explorer-typer burde ha hardtail, men det er nå bare en sær liten greie jeg har. :P

Uansett, gratulerer! Husker jeg siklet mye på en Kelly når jeg var yngre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nå alltid likt formen på disse, men synes liksom ikke vibsystem helt passer. Explorer-typer burde ha hardtail, men det er nå bare en sær liten greie jeg har. :P

Uansett, gratulerer! Husker jeg siklet mye på en Kelly når jeg var yngre.

Er egentlig enig i at denne typen gitar bør ha hardtail, men jeg har en Gibson Explorer og en LTD Snakebyte også, med hardtail.

Og det er ikke fordi jeg er ung jeg liker typen... Er slett ikke ung...

Link to comment
Share on other sites

Et tips til eventuelle andre Kelly-eiere..

Kellyen er i utgangspunktet ganske framtung, og halsen tipper i gulvet om du slipper taket..

På modellene med bolt-on neck er dette enkelt å 'fikse'. Jeg har flyttet det fremre reimfestet frem til fremste skrue som er skrudd fast i halsen. Det gjør balansen plutselig helt perfekt, og spillekomforten er som den skal være!

post-3965-0-22250000-1338238862_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Tror ikke det gjør noe. Skruen sitter dønn fast, og om den ikke skulle gjøre det kan jo hullet i halsen fylles i før man setter skruen i. Evt. en noe lenger skrue. Men som sagt så sitter det som fjell nå.

Men har absolutt forståelse for skepsisen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.