Web Analytics
Jump to content

Laney TF200: Ingen lyd


E5150

Recommended Posts

Min gode gamle Laney Tubefusion TF200 forsterker har sluttet å fungere. Når jeg slår den på lyser alle indikatorer som de skal, men det kommer ingen lyd når gitaren er tilkoblet. Forsterkeren er ca. 15 år gammel og skal visstnok inneholde et enkelt rør i forforsterkeren som jeg aldri har byttet ut. Kan det være dette som har avgått med døden, eller finnes det andre alternative forklaringer.

Link to comment
Share on other sites

Ser at et nytt rør ikke koster mer enn 100-lappen så da prøver jeg et bytte. Dette er vel meningen at jeg skal kunne klare selv?

Har forstått det slik at rørene i Tubefusion gjerne holder i 15 år og mer enn det. Blir nok ikke så mye slitasje når det sitter i preampen.

Link to comment
Share on other sites

Skjønner ikke hvordan det er mulig å drive nettbutikk i Norge når man må forholde seg til posten. Tenkte først å bestille nytt rør fra Gitarhuset.no. Kostet 94 kroner for rør, noe som er helt greit. Men når man må betale 98 kroner for porto endte jeg raskt på ebay. Fikk nytt rør for 134 kroner inkludert porto fra England. Ble sendt på dagen.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da har jeg byttet rør og forsterkeren er fremdeles like taus og ubrukelig. Hvilke andre årsaker kan forklare at en forsterker takker for seg sånn helt uten videre. Den har ikke blitt flyttet på, ikke brukt på høyt volum og ikke blitt spilt på av kompetente folk. Kan den rett og slett ha dødd av kjedsomhet?

Er det noe i Oslo og omegn som evt. har anledning til utbedre problemet? Er litt kjedelig å spille gitar uten lyd :-(

Link to comment
Share on other sites

Høres fornuftig ut, men her er vi utenfor mitt kompetanseområde :-) Regner med at det ikke er sikringene i sikringskapet i kjelleren som skal sjekkes, og der går grensen for min sikringskunnskap. Får vel presisere at det er lys i alle indikatorer på forsterkeren, men ingen lyd. Ville ikke alt ha vært svart hvis sikringen var gått?

Link to comment
Share on other sites

Vet du om høyttaleren er koblet til ordentlig? Har opplevd at kabelen bakpå ikke har vært tilkoblet elementet. Da kommer det ikke mye lyd ut av den. Aner ikke hvordan han som eide den klarte å få det til, men det skjedde uansett.

Hvis jeg har tid neste uke, så kan jeg kanskje ta og se på den og prøve.

EDIT: Er du forresten helt sikker på at det er forsterkeren? Har du prøvd en annen gitar og/eller en annen kabel?

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Etter videre testing kan det se ut som om det er snakk om en dårlig kobling et eller annet sted. Etter å ha rotet litt rund med høytalerkoblingen i går kveld var det plutselig lyd igjen. I og med at dette var langt over leggetid for folk flest ble det ikke mulighet til videre testing, men skal gjøre et nytt forsøk i kveld.

Er nok forsterkeren som er problemet. Har testet andre kabler og instrumenter.

Hvis det ikke løser seg er jeg glad for assistanse. Er bortreist de neste ukene, men tar kontakt senere hvis det blir nødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Etter det jeg oppfatter, så håper jeg på at det kun er dårlig kontakt som har vært problemet. Vakkel kanskje? Muligens brudd? Er det noen kabler du ser som er helt bøyd kan det fort være det som er problemet.

EDIT: Vi håper på det beste!=)

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.