Web Analytics
Jump to content

Flekker på humbuckera


Rudstar

Recommended Posts

På epiphonen min har det lagt seg sånne flekker på humbuckera. Jeg har prøvd å fjerne dem med å bruke en klut å tørke av, men det funker ikke. Er det noen måte å fjerne dette på?

Er ikke så veldig pent + at jeg ikke får den fine glansen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er noe som har blitt sølt på, kan det fjernes med hva som helst. Hvis det derimot er selve metallet som har oksidert eller korrodert, så blir det verre. Stålull fjerner rust, men ikke oksidasjon. Du kan prøve noe pussemiddel, slikt man pusser sølvtøy med.

Link to comment
Share on other sites

oksid|e?re v2 forbinde med oksygen; fjerne elektroner fra et stoff / adj i pf pt: oksidert sølv sølv med et mørkt belegg av sølvsulfid .

korro|de?re v2 (fra lat., av *kon- og rodere 'gnage') særl om metall: bli nedbrutt ved påvirkning av luft el. vann, ruste (I)

Ordbok.no e en fin ting.

Link to comment
Share on other sites

Sikkert nikkel i humbuckercoveret. Det reagerer over tid med fuktighet (luft, vann) Og sikkert litt svette. Svette inneholder salt som igjen setter fart på korrosjon og oksidering.

Er nok lurt å få disse flekkene bort så fort du kan. Ikke at det er noe krise, men lar du dette fortsette for lenge så begynner det å "spise" metallet og du vil få "groper" i stedet for flekker.

Sølvpuss er utmerket for å fjerne slikt. Bare å spøøre mor... ;)

Stålull vil kanskje lage noen riper i metallet. Hvis du skal være skitnøye, så kan du begynne med stålull, for så å fortsette med autoglym 2000 og avslutte med autoglym 3000. Autoglym er et poleringsmiddel for biler, og er i praksis flytende "sandpapir"

Prøv deg fram litt. Skal mye til for at de blir ødelagt. Kan derimot være en ide å ta dekselet av humbuckeren før du begynner med sølvpuss, stålull eller autoglym.

Lykke til.... :)

M

Link to comment
Share on other sites

Greasykid: hvordan tar man av pickupdekselet? Har en Dean vendetta incoming, og har planer om å hive en EMG 81 i stol. Da ser det så teit ut hvis pickupen i hals har et krom deksel på seg ;) Enten må jeg da skifte begge pickupene, eller ta av dekselet. Siste er å foretrekke.

Link to comment
Share on other sites

Greasykid: hvordan tar man av pickupdekselet? Har en  incoming, og har planer om å hive en EMG 81 i stol. Da ser det så teit ut hvis pickupen i hals har et krom deksel på seg ;) Enten må jeg da skifte begge pickupene, eller ta av dekselet. Siste er å foretrekke.

Det problemet der tror jeg du må leve med gitt... Ser ut som de fleste eller alle EMG pickupene har en støpt konstruksjon som ikke er til å plukke fra hverandre uten å ødelegge noe. Magnetspolen/coilen blir lagt ned i housingen, plasten som er rundt, så støper de over med et eller annet epoxymateriale som bli hard som f når det herder. Har faktisk prøvd dette en gang. Riktig nok ikke med EMG, men med noe skit som satt på en Vester gitar jeg har liggende i deler... ;) Det som mest sannsynlig skjer en at epoxyen som omslutter coilen vil sitte fast i vindingene og dermed ryke en vinding eller to når fjernes. Da er pickupen mos og så si ubrukelig hvis ikke man er guru med loddebolt og lakk... ;)

Etter en liten titt på Dean sine hjemmesider og på Vendettaen så ser den jo unektelig veldig mye bedre ut med chrom micker.

Det som derimot er mulig er å demontere orginalmicken og støpe den inn i samme innpakning som EMG`en. Litt knotejobb, men si i fra hvis det blir interessant! Fikser det.... ;)

M

Link to comment
Share on other sites

En på ESP-forumet viste en bilde-serie fra da han pelte av dekslet på en EMG og satte på et Gibson-type deksel..

Men det var ikke enkelt sa han..

Men det går ikke å ta av dekslet uten å sette på nytt, da blir det som Greasykid sier, du får en fin gul epoxy mic isåfall.. hehe

Link to comment
Share on other sites

Jeg mente jo selvsagt å ta av dekslet på krom-pickupen, slik at den ble hvertfall noenlunde like mørk som EMGen, beklager om det ikke var tydelig nok. Så altså: hvordan ta av krom-deksel på en stock pickup? ;) Dremel?

Vanlige chrome pickuper skal ikke være noe problem å plukke fra hverandre med mindre det er en sær konstruksjon. Disse består stort sett av to deler; coil og deksel.

Tipper at hvis du skrur av plastikklisten som går rundt pickupen så vil løsningen på fjerne deksel problemet vise seg selv.

Se bilde:

514c.jpg

Bildet er hentet fra www.guitar-parts.com

Tipper du vil se noe slikt når du plukker ut pickupen. Da skulle det være rimelig greit å plukke av chromdekselet.

M

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.