Web Analytics
Jump to content

forslag til musikk for nybegynner


mbjornen

Recommended Posts

Hei

holder på med å lære meg å spille gitar. men jeg kunne tenke meg å øve på no kjent musikk, har noen her forslag til sanger som er lette å spille for en nybegynner? Er det noe av Metallica,AC/DC, Nirvana e.l som er rimelig enkelt å komme i gang med?

PS; jeg har foreløpig bare klassisk gitar.

Mads

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Metallica - Hero Of The Day! Kanskje ikke så veldig enkel, men du trenger bare å øve mye så har du den. Pluss for folk som ikke har peiling høres det ut som soloen er vanskelig! Men den er drit enkel! Og den er tøff og faktisk 8)

Link to comment
Share on other sites

Postgirobygget er ypperlig for nybegynnere. Greit nok å starte med noen rocke klassikere som er nevnt ovenfor. I og med at du har kassegitar så ville jeg også satset på akustiske klassikere som: Bob Dylan -Blowin in the wind / Alan Parker - The House Of Rising Sun etc... Greit å få litt akkorder og slikt på plass også.

Link to comment
Share on other sites

========

føkk google

========

De suverene nybegynnersangene heter

Stairway to heaven - Led Zeppelin

Nothing Else Matters - Metallica

Neil Young - Heart of Gold - alternate picking

Layla - Eric Clapton (den elektriske versjonen er heller ikke så vanskelig)

Tears in Heaven - Eric Clapton (med denne drar du damer :D )

disse er jo ofte litt langdryge, så du trenger vel bare å lære deg intro og "main guitar part" for å få damer :)

elektrisk:

Smells like teen....

Refrenget på "One" av Metallica - Lærer deg Power Chords

Layla electric - kult riff, pluss at du kan improvisere og ROCKE :twisted:

Neil Young - Rockin' in the free World

Neil Young - Hey hey, my my (den akustiske suger - go electric :twisted: )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.