Web Analytics
Jump to content

Fantastiske plektre !


Thammarat
 Share

Recommended Posts

Hei alle gitarfrelste!

Ville bare overbringe et tips angående plektre. Dette tipset gjelder kanskje mest for nybegynnere og viderekommende men også rutinerte musikere. For litt siden bestilte jeg meg en type plekter som heter DAVA JAZZ GRIP GEL for å prøve noe nytt. Og jeg trodde nesten ikke det var mulig på så kort tid, men har fått en radikal forbedring på plekterføring kort tid etter at jeg fikk disse i hus. De er rett og slett unike. Har brukt tortex jazz 3 etc. før, men dette er ren utklassing! Tror ikke disse er å få tak i i Norge, men sjekk dem ut på:

www.davapick.com

Hadde vært fint om de som evt. prøver de ut kommer med tilbakemelding på hva de synes :-)

Ha en god sommer!

Edited by Thammarat
Link to comment
Share on other sites

Har slike jeg også.

Er vant med jazz III, og bruker for det meste de til vanlig. Dava-plektrene er gode til solospill, men til riffing vil jeg ha de litt stivere. Dava-plekterene har grip, men dette grippet er i gummi, så plekteret er litt mykere enn vanlige jazz-plekter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har brukt Dunlop Tortex Standard i hundre år, jeg tviler på at et så annerledes plekter skal bli bedre for meg. Men ser litt interessant ut :)

Link to comment
Share on other sites

kjøpte meg 500pack med fender medium, så holder vel litt til ;)

Link to comment
Share on other sites

kom vel på en 60dollar mener jeg å huske, kjøpte fra ebay, så mellom 350 og 400kr

sliter fort noen da jeg spiller noe hardt til tider sammen med 012 strenger ^^,

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Finnes det plektre som er skreddersydd til en sjanger? Har begynt å spille i et Celine Dion tributeband og sliter med at jeg ikke klarer å spille de få gitarsoloene som er sakte nok. Sliter også med å spille annet enn melodisk moll og frygisk. Bruker Dunlop Jazz III.

Har noen tips til plekter som passer til bløt 90-talls popmusikk?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Finnes det plektre som er skreddersydd til en sjanger? Har begynt å spille i et Celine Dion tributeband og sliter med at jeg ikke klarer å spille de få gitarsoloene som er sakte nok. Sliter også med å spille annet enn melodisk moll og frygisk. Bruker Dunlop Jazz III.

Har noen tips til plekter som passer til bløt 90-talls popmusikk?

Regner med at dere covrer hennes fantastiske verson av You shook me all night long, også da? Der har du jo til og med bruk for plekter!

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller med den runde kanten på plektret på sånt comp, funker (pun intended) på de fleste plekteret.

Marsa drev å fabla om Red Bear eller no sjuke greier til en zillion dollars og 8 ukers leveringstid..... Dude!

Edited by Gluke
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By toralfsan
   Alt du ikke trodde du ville vite om plektere, men trodde du kunne klare deg uten:
   http://www.tinaspicks.com/
  • By CastorFiber
   Vi har fått tilsendt en liten neve plekter fra den norske Pickupprodusenten Edmire pickups.
   Undertegnede kjenner kun til dette ved at jeg vet at de har produsert pickupene til Husemoens meget morsomme gitarserie "Norwegian Wood", en serie som i hvert fall ga meg noen aha- opplevelser til hvor viktig treverket er i en gitar i forhold til hvordan den låter.

   Slik ser de altså ut etter litt bruk og testing. Plekterene er ganske små, tenk Jazz3, eller mer korrekt har de tilsendte plekterene målene 25,2x22,3 mm.
   Plekterne er produsert i Norge, materialsammensetningen er unik. Man vil etter hvert kunne tilby andre størrelser, størrelse "classic" med forskjellige tupper er under produksjon. Er GN heldige, får vi tak i et lite knippe av disse, også.
   Sammen med plekterene lå det med et skriv som beskrev plekteren i detalj. For å være ærlig, følte jeg meg litt som en pappvindrikker som snubler inn på en avansert vinsmakingsseanse. Jeg tviler ikke et sekund på beskrivelsen i teksten, jeg, men ble tvert litt engstelig for om jeg kunne identifisere meg med beskrivelsen. Jeg må innrømme at jeg ikke er så skrekkelig kresen på plektere, og har ikke definert skriftlig hva jeg liker med et plekter. Litt overveldende, men det er jo bare meg.
   Etter å ha spilt litt på noen gitarer, noen med strøm og noen uten, tok jeg meg med plektergjengen bort til Debris, som er mer kresen på utstyret, og som ikke minst er ferdig med Lillebjørns gitarbok for lenge siden, noe jeg ikke er. Merkelig nok var vi litt enige, både med skrivet og hverandre, om enn kanskje med litt færre ord en skrivet.
   En kort engelsk versjon finner du her- http://edmirepickups...ckups/Pick.html
   Siden jeg har den norske versjonen kun på papir, håper jeg på forståelse av at jeg ikke gidder å skrive den av her i kveld.
   Siden vi var såpass enige, tillater jeg meg å bruke "vi"- formen på en bit her. Debris- er du uenig, så skrik ut!
   Plekterene er laget av det vi oppfatter som "normalt" plektermateriale, type delrin eller deromkring, men med forskjellig materiale i alle tre. De har tre forskjellige hardheter og tykkelser, og er ellers komfortable å spille med. De er ikke spesielt glatte, ei heller veldig ru, og skriften/teksten er "står ut" fra selve plektermaterialet, slik at det gir ett visst grep i forhold til helt glatte plekter. Vi syntes det var en grei detalj, men som sagt, veldig godt grep er det ikke. Litt uvant er det også, men det er nok noe man venner seg til veldig raskt.
   Som meg er Debris mest vant med litt større plekter enn dette, og ønsket at de hadde vært litt større. Dette er jo kun en vanesak, og har ingen ting med kvalitet eller særpreg å gjøre.
   Sweet pick er det tykkeste plekteret, og gir dermed den rundeste lyden. Materialvalget er også forskjellig fra de to andre plekterene. Det er et ganske hardt og tykt plekter med sine 1,4 mm, men fortsatt litt fleksibelt, og og passer sikkert fint sammen med slipte strenger og en hul kasse.
   Ed's pick var det plekteret vi likte best begge to. Det er 1,1 millimeter tykt, og oppleves umiddelbart som et godt og balansert plekter- ikke for tykt, ikke for tynt, i det hele tatt noe som krever lite tilvenning. Det er litt tynnere og litt mer fleksibelt enn Sweet pick, noe jeg antar er en kombinasjon av tykkelse på plektert og materialet.
   Når det er sagt, så går jeg tilbake til "jeg"- formen igjen.
   Jeg er nok ikke noen dyktig plektertester. Til det er jeg for lite opptatt av detaljer på utstyr, og sikkert også ikke dyktig nok utøver til at jeg kan sette pris på, og uttale meg om knøttsmå nyanser. Skal man inn på "plektermarketet", er jo det en kundegruppe som man også skal ta høyde for, mine penger virker like bra som kronene til verdens mest kresne korksnifferplektergitarist. Gi meg Ed's pick i en litt større størrelse, så kjøper jeg gjerne det plekteret, jeg. Det fungerer aldeles utmerket, og en pris som er forespeilet på litt over en tier eller deromkring, er ikke noe å klage over. Har ingen problemer med å anbefale dette plekteret til andre.
   På den annen side. Vi opplever ikke plekterene som veldig unike. Det er kanskje bra, da det faktisk er en grunn til at plektere som selger best har en viss fasong, hardhet og egenskaper felles.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.