Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Har en gammel ibanez blubber wah pedal som jeg ønsker å få i orden. Noen av loddepunktene var litt ymse, og kablene var gamle og gående med vissen kopper på innsiden.. Har renset alt, loddet om kjipe punkter og skiftet ut alt av kabler, however, potmeteret er gåent, man hører at det har vert med en stund og er veldig slitt på innsiden. Masse støy når man...waher.... med andre ord.

Har sett litt på potmeteret og ser at det er 250k. Har sett rundt på mine trofaste sider, og legger merke til at det finnes heller lite 250 k potmetere til wah pedaler. Noen grunner til det?

Spørsmål nr.2: Kan jeg bruke et potmeter med annen verdi på en eller annen finurlig måte? Eller må jeg finne et 250k

Nå er det ikke det at jeg har lett veldig mye, og det dukker sikkert opp noen på ebay, reagerte bare på at ingen av sidene jeg pleier å handle fra hadde slike.

Legger med et bilde, det er ikke samme potmeter, men det er festet på samme måte, og resten av pedalen er identisk. Kan nok hende at den på bilde eller min har et u-orginalt potmeter...

post-4210-0-61543800-1337547799_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som at det er vanskelig å oppdrive en 250k pot....

En 200k pot vil nok fungere, toleransen på potmeter kan være opptil 20% aka 50k :ninja:

Du kan prøve å leke litt rundt med kondensatorene rundt potmeteret, senker du verdien på potmeteret så øker du verdien på kondensatoren... prøv for eks 0,3uf..

Det ligger et skjema her:

http://www.diystompboxes.com/smfforum/index.php?topic=96243.0

Link to comment
Share on other sites

Dersom du bruker 200k, så vil du sannsynligvis ikke høre store forskjeller. Den forskjellen mellom 200k og 250k ligger så lavt på frekvensskalaen at du ikke vil kunne høre dem noe sårlig. Hvis jeg har tenkt rett, så er det snakk om noen få hertz i avvik på et frekvensområde på under 10 hertz.

Mao, kjør på med 200k uten problemer. Du trenger ikke skifte kondikene :)

Link to comment
Share on other sites

En wah-pedal er et lavpassfilter med resonant peak. Større motstand på sweep-pot gir mulighet til bredere sweep med mindre utslag på foten. Det kan godt hende du vil oppleve wahen som mørkere eller med feil sweep hvis du bytter til 100kΩ eller 200kΩ pot. Det er også mulig du kan jukse det til å låte riktig med et 100kΩ eller 200kΩ pot ved å bare flytte tennene på tannhjulet på poten i forhold til tannstanga på fotplata. En wah-pot kjøres ikke i hele spekteret sitt - en del av rotasjonen forsvinner i "ingenting" pga mekanikken i fotplata og tannstanga.

Smallbear selger 200kΩ wah-pot, og "alle" selger Dunlop Hot Potz 470kΩ. Hvis du kobler en 510kΩ fast motstand i parallell over et 470kΩ pot er du i mål, siden dette vil fungere som et 245kΩ potmeter.

Jeg har en Ibanez Flubber wah liggende, og kan sjekke senere om verdien på sweep pot er 250kΩ sånn som din.

Link to comment
Share on other sites

EBT, din er en annen utgave ja, det er flere varianter av denne.

Ser ut som jeg fant en som kan fungere fra banzai med rett verdi. Med litt skruing, saging og DIY skal den nok passe..

Men tråden var nyttig den, lærte noe nytt..

Kommer nok til å poste litt om den nye, og hvordan jeg får den til å passe, i tilfelle noen andre støter på samme sak med samme problem

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By blaamann
   Denne såg jeg ikke komme.... 🙂

    
   https://www.ibanez.com/usa/products/detail/flatv1_00_01.html
    
    
  • By Audun
   Var på besøk hos opphavet og fant igjen noen gamle musikkutstyr-kataloger fra min ungdom.  Interessant å se både utvalg og priser! Her er et lite utsnitt fra 89/90 katalogene til Gulmoen & Engh og Norsk Musikk:


    
  • By tjukknyggis
   Lufter denne skjønnheten her for salg; Ibanez Custom AS103-AMB. Strøken gitar !
   https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=179772882
    

  • By DirkDiggler
   (Hei, helt fersk. Spilt andre instrumenter og kan noter og alt det der... Men gitar har jeg aldri helt finni ut av... MEN NÅÅÅÅ!!)
    
   Har egentlig ikke et fast budsjett å holde meg til , selv om madammen ikke er helt enig. Har googlet og "youtubet" ved alle mulige ledige stunder og tror jeg ender opp med en Ibanez s521 + en VOX amp til ca 2000(VT 20 ett eller annet). Har "aldri" spilt gitar før, men vil ha noe som duger når jeg nå er såpass bestemt på å endelig komme igang. Prøvde meg så vidt på en akustisk for maaange år siden men den ble for stor og ukomfortabel å lære å spille på + jeg hadde aldri ro i ræva til å sette meg ned å øve. Nå derimot er det tre kids inne i bildet og jeg har ikke annet enn ro igjen når de har blitt "sendt i seng". Når feriepengene tikker inn, bestiller jeg. Nå skjer det! Og jeg gleder meg som en unge.. 
    
   MEN; Vurderer også en gitar med "whammy-bar" eller hva det heter. Vil det lønne seg å starte med en gitar som har en, eller ikke? Går jo ann å investere i en ekstra gitar som faktisk har det om jeg kjenner at jeg nærmer meg Gilmour-nivå etterhvert? Eller? Finnes det noen glupe individer med gode tips? Burde jeg ikke starte med en Ibanez S-521? 
    
   Vurderte lenge PRS SE Standard, men den koster noen tusen mer og finner ingen blå på noen nettbutikker... 
    
   Samme gjelder Ibanez RG350... Ville ha en i lilla, men den finnes ikke å få tak i(ny  ).
   Ja, også en ting til. Bør man kjøpe nye strenger med en gang, eller funker de som følger med på en ny gitar i 5000,- + klassen?
   Innspill mottas med overlegen takknemlighet.
  • By Jostein Olsen
   Selger en Ibanez 2375 fra tidlig 70-tall. Pre-lawsuit Les Paul Recording kopi. I god stand, med noen få bruksmerker. Tar gjerne imot kommentarer eller fakta om denne også. Flere bilder kan sendes på forespørsel. 
   pris rundt 8000,- gi bud. 

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.