Web Analytics
Jump to content

DIY Boutique Pedaltbrett


Recommended Posts

Whoa!

Ser at det finnes allerede et par DIY pedalbrett tråder, men det blir på en måte lettere for meg å skille dette prosjektet fra andre... Jeg liker å tenke at denne tråden er litt spesielt, for jeg tenker å bygge noe som ikke bare er praktisk men også stillig.

Ideen går rundt mindre kjente pedabrett byggere, som bygger kun custom pedalbrett og gjør en vanvittig god jobb - etter min mening.

http://www.helwegped...com/photos.html (favoritten)

http://www.helwegped.../spotlight.html

http://pumaboards.com/gallery/

http://trailertrashp...roseries-boards (custom, men satt sammen på en skikkelig fabrikk)

Helweg Pedalboards

8949874.jpg?7302987932.jpg?586

Pumaboards

244a.jpg54inaction.JPG

Det jeg tenkte å spørre her på forumet er: hvor får jeg tak i alle elektroniske deler som trengs å bygge en slik pedalbrett? Clas Ohlson og Biltema har ikke alt man skal ha... Vet ikke om det lønner seg å få små deler fra utelands når det gjelder eletronikk. Kanskje noen kunne pekke på riktig retning...

Selve bretten tenkte jeg å skaffe / bestille her i Norge. Jeg bor på en leilighet og har ingen verktøy / plass for å kunne bygge noe ordentlig. Kunne også tenke å høre noe tips om snekker rundt Oslo som kunne utføre en slik oppdrag.

Det er også viktig for meg å har en alt-i-et løsning. Pedalbrettet skal inneholde alt det trengs for å kunne fungere optimalt, og helst ha sånne IN-OUT jacks på siden. Også viktig å ha kun EN kabel koblet til veggen, alt skal være inn i / under bretten. Tror jeg kommer til å bruke strømforsynning fra Gigrig for å dekke alle ulike behov til pedaler på en enkel måte.

1029124_orig.jpg

Når jeg tenker på hvor mye arbeid man setter på et slik brett hos feks. Helweg Pedalboards, syns jeg ikke at prisen er såå høy, men frakten fra USA skulle koste ca. 2/3 av totalprisen + at små endringer kan bli dyrt!

Er åpen for alle slags forslag som kunne ta meg noe nærmere til en slik løsning. ;)

Takk på forhånd,

Wallace

Edited by dreamyguy
Link to comment
Share on other sites

Takk skal dere ha for alle forslag!

http://www.gitarist.no/ - hadde glemt om det, veldig lenge siden jeg besøkte det sist. Fant noen få ting, men ikke alt jeg skulle trenge...

https://www.elfaelektronikk.no/ - her er det overraskende mye å finne, takk!

http://musikding.de/ - mye bra!

Jeg letter hovedsakelig for et sted som har det meste, hvis ikke alt... Elfa er en sterk kandidat, men har dessverre ikke alt. Det er vanskelig å lage en liste over alt jeg tenkte å ha, jeg ser på ting Helweg og Pumaboards har brukt og finner fortsatt ikke alt. Feks:

- En IEC320C14 type kabel som har en male på en side og minst 2 (gjerne 3) female på andre siden. Den skal være en relativt kort kabel som skal koble 2-3 strømforsyninger under brettet, men koble brettet til veggen med kun en kabel.

.

- En full-dekkende velcro som på nevnte pedalbrett.

Det jeg er mest opptatt av på dette prosjektet er å finne ut om det lønner seg å bygge alt selv eller om det er verdt å investere på en finfin-ferdig-satt-sammen et, med kul tolex og alt. :P

Hadde vært fint å høre om noen har gått gjennom sammen dilema. Jeg vet, det er et typisk "first-world-problem", men sånn er det...

Edited by dreamyguy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.