Web Analytics
Jump to content

Seventh Circle Audio, preamps


Recommended Posts

En kompis kjøpte seg en full 2U rack med preamps fra Seventh Circle. Hadde aldri hørt om dem, og han kjøpte kits dvs man KAN kjøpe kits eller ferdig monterte. Han så på opplegget, og kontaktet så meg som slavisk loddet dette sammen.

Preampene er tro kopier av NEVE og APIs preamper. Han kjøpte fire av hver, satt sammen i en rackmodul med 8stk i.

Siden jeg loddet greiene sammen, måtte jeg jo teste disse og ble rett og slett blown away!

Har aldri sett på hardware-utstyr som preamper og kompressorer som nødvendig. Preamper er jo inkludert i de aller fleste miksere og jeg trodde ikke forskjellen ville være stor. En ting som merker seg med èn gang, er hvor "kraftige" disse er. Man har en trinnet gain-kontroll og en trimpot for å justere innenfor områdene. Jeg måtte ha gain på 1 og trimpoten nesten på 0 for at det ikke skulle peake inn i lydkortet (ja preampen var bypasset i lydkortet).

Jeg gjorde opptak av dette, og har hevet dem sammen i et track med kommentarer. Jeg merker STOR forskjell på lydene, mens trommisen til min store forundring ikke hører noen forskjell... Hva synes dere? Alle opptakene er tatt med samme mikk (AE3000) på V30, Alligatoren og Mayen. Det eneste som er endret er preampene.

Det som slo meg var hvor åpenbart de endret karakteristikken til mikken! NEVEn åpnet lyden opp slik jeg ikke trodde var mulig i det tørre lille studioet vårt, og APIen varmet gitaren opp til gådehud-nivå i forhold til hvordan TC-preampen høres ut.

Kompressorene går jeg ikke inn på her, jeg bare nevnte det siden jeg fikk prøve en hissig en han hadde med STORE knobs :D

Hører dere noen forskjell? Synes de er åpenbare i forhold til den nå tydelig digitale pisslyden TC´en gir meg.

http://soundcloud.com/chapterx/preamp-test-stereo-mix

Link to comment
Share on other sites

På vrenglydene hører jeg svært liten forskjell. Ikke nok til at jeg klarer å si at "Den er den", selv om jeg hadde fått fasiten på forhånd, og fått høre dem. På den rene gitaren er det en tydelig forskjell, med stigende kvalitet, men jeg synes ikke det er himmelvid forskjell. Hadde jeg hatt alle tre, ville jeg ha brukt API-en. Den liksom mer åpent og livlig.

Jeg har lyttet både med rimelige Behringer Thruth B2031P og med Sennheiser HD 595.

Link to comment
Share on other sites

Sier du det?? Jeg hører også tydelig forskjell på clean, men mest på vreng. Det må vel ha noe å gjøre med at jeg vet hvordan jeg hører lyden ut av ampen. Jeg synes også APIen låt best, men undres om ikke NEVEn er helt knall på trommer. Utfra hvordan gitaren normalt høres på opptak (obs: mulig avgjørende faktor) er den på NEVE luftig og rund med mye snert i aksentueringene :) Jeg kommer garantert til å kjøpe et lignende oppsett, men jeg vil ha 7 forskjellige preamps og en kompressor i racket :)

Link to comment
Share on other sites

Hva er prisen på dette, da? Må si jeg likte API- lyden veldig på clean. Er litt "uthørt" i kveld, sitter og mikser, men skal ta en lytt til på opptaket. Det er ikke Soundcloud- lyden som ødelegger, da? Du har hørt på filen du har lagt ut, og ikke bare dine egne filer? For meg høres det nesten kliss likt ut på vrengen.

Uansett er det her tross alt om nyanser. Bortsett fra TC vs API på clean. Der er det relativt stor forskjell.

Skal bli spennende å høre om andre, kanksje med bedre monitorer og yngre ører synes.

Jeg vet jeg har et hørselstap, og det kan jo absolutt spille inn.

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er ikke billig... Bare mye billigere enn originalene. For rack, strømforsyning, wire-kit og en api er man fort oppe i 5-6000. Da har man 7 ledige plasser i racket, og kan spe på med det man ønsker fra wwe.seventhcircleaudio.com

Du sier jo noe ang lyden. Jeg hørte på soundclouden nå og forskjellene er størst på clean, men jeg kan fortsatt høre de på vreng selv om de er minimale. Det var igrunn en god benchmark, siden musikk hovedsaklig distribueres som mp3, aiff o.l

Hvordan kan jeg da formidle lyden bedre? Forskjellen på "rålyden" er meget større enn på mp3 dessverre

Link to comment
Share on other sites

Tja, skaff deg Dropbox, (hint- se signaturen min), lagre filene som WAV i "public"- mappen, høgreklikk, og oppgi delt url. Easypeasy. Hvis du ønsker at filene skal kunne lastes ned, må du zippe dem først. Hvis ikke dukker det opp en flashplayer som filene kan spilles rett av i i forumposten. Det er jo i de fleste tilfeller veldig behendig.

Link to comment
Share on other sites

Enig i at neve og api-klonene låt hakket bedre. Men synes ikke noe låt spesielt bra, alt for mye low mid etter min smak. Clean-lydene låt helt dødt. Gamle strenger?

hører også litt vrenging på clean delen, rundt 36 sek

Men dette opptaket var vel bare for illustrasjonsformål, så det gjør ikke noe

Virker som om neve-klonen er mer tydelig rundt 1-2 khz mens api-en har mer mat rundt 150-300 hz

Du kan forresten laste opp wav hos soundcloud. Streamingen blir fortsatt mp3, men om du enabler nedlasting får alle lastet ned den orginale wav-filen.

Link to comment
Share on other sites

Ja det verken gjort tid til mikk-plassering eller miksing av noe slag. Forvrengningen kommer også av det, mikken står for nært og jeg hadde det nok litt for høyt.

En annen ting jeg leste i ettertid på forumene til SCA er at de låter best når man kjører dem litt og etter ca 15min da opampene når working temperature.

Her låter opptakene svært bra btw :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.