Web Analytics
Jump to content

Får ikke byttet kanal b til a på Marshall JCM 900, tips?


nors28

Recommended Posts

Hei,

Jeg lurte på om er noen her som kunne hjelpe meg med noen tips rundt min forsterker.

Er en 2010 modell Marshall JCM 900 (4100)

Skal prøve å forklare så lett som mulig.

Når jeg reiste på bandøving nyrlig plugget jeg inn footswitch (som jeg testet er iorden) og

forsterkeren lyster på den røde lampen for overdrive kanal B på fronten av forsterkeren.

Når jeg plugget inn footswitch så

lyser lampen på kanal B hele tiden og switchen velger ikke over til clean kanal (a). Når jeg tar ut footswitch så kan

jeg velge mellom kanal clean (a) og overdrive ( B) men dette hjelper lite når jeg skal bruke den live.

Noen som har noen tips eller erfaringer hvordan dette kan ordens?

Tenkte å høre her først, så kanskje jeg kan fikse det selv, alternativet er å

sende den på service.

Takker for alle svar!

Edited by nors28
Link to comment
Share on other sites

Er dette footswitchen som hører til forsterkeren, eller en annen?

Det kan være at en annen produsent har en annen type kobling for å bytte kanaler.

Er en orginal Marshall footswitch singel med 1 knapp til å trå på. Denne har jeg har brukt sammen med forsterkeren i to år uten noen problemer.

Så er merkelig at toppen bare står på overdrive kanalen, var ikke slikt for en uke siden, så blir ikke helt klok på dette.

Hvis jeg tar ut footswitch kabelen fra forsterkeren kan jeg bytte manuelt mellom clean og overdrive, men hjelper lite når bandet

skal spille låter som har clean og fuzz partier i samme sang.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner ikke til forsterkeren i det hele tatt, men slike pedaler fungererer stort sett ut fra to prinsipper. Hvis jeg forsøker å forklare det, kan det kanskje hjelpe deg.

Type 1: Fotpedalen er av type av, eller på. Altså, bryteren sørger for at kretsen enten er lukket, at det er kontakt mellom tip og ground, eller ikke. Er den åpen, altså at det ikke er kontakt, virker den ene kanalen. Er den lukket, altså at det er kontakt, virker den andre kanalen.

Hvis det på et eller annet sted oppstår en kortslutning, så vil ikke bryteren bytte kanal, rett og slett fordi forsterkeren oppfatter pedalen som lukket, uansett hvor mye du hopper på pedalen.

Type 2: Impuls- eller kontakt i et kort øyeblikk. Pedalen er til vanlig åpen, men lukkes i det øyeblikket du tråkker på den, fordi den da lukkes. Eller omvendt. Det avhenger av konfigurasjonen. Da skifter forsterkeren fra "det ene til det andre". Bruker man en slik pedal på en forsterker beregnet på type 1, vil den bruke kanal 1 så lenge man holder pedalen nedtrykket, og skifte til kanal 2 så fort man slipper den opp. Har man flere kanaler, kan man da gjerne tråkke tre ganger for å komme til kanal 3 og så videre.

Dette er ganske enkelt å finne ut av hvis man har et multimeter. Eller et batteri og en lyspære. Nå skal det sies, siden jeg ikke kjenner forsterkeren i det hele tatt, at hvis det er elektronikk inne i bildet, der pedalen for eksempel får strøm fra fra forsterkeren, så kan dette løses på veldig mange andre måter, men da er gjerne "tråkkebrettet" noe mer avansert.

Håper dette var noe til hjelp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville prøvd å rense jackpluggen og inngangen. Om ikke det hjelper, kan det være en løs lodding i footswitch, plugg eller inngang på forsterkeren.

Det er i hvertfall det jeg kommer på i farten :)

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Skal ta med ett multimeter, loddeutstyr og litt verktøy og sjekker til helgen!

Tror det er riktig at footswitchen er en av/på funksjon, for å velge mellom å skru av og på/velge mellom de to kanalene toppen har.

Prøvde switchen på en annen JCM900 på musikkbutikken og da fungerte det fint!

Tror det er noe med inngangen eller tilkoblingen i footswitch inngangen i forsterkeren.

Takk for svar:)

Edited by nors28
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.