Web Analytics
Jump to content

justering av pickguard


GlobalRider
 Share

Recommended Posts

Jeg har en tele hvor pickguarden er skrudd på slik at den ikke ligger helt inn til gitaren over alt, men buler ut. Jeg kunne tenkt meg å skru ut den ene skruen og skru den inn igjen noen milimeter lenger vekk slik at jeg får strekt ut pickguarden mer.

Men da bør jeg sikkert fylle igjen det gamle skruehullet i treverket med noe siden skruen ikke vil flyttes lenger enn at den delvis ligger i det gamle hullet....om dette ble forståelig.

Er det noe lim el lignende jeg kan fylle i det gamle skruehullet før jeg skrur skruen inn på nytt?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bare løsner littegrann på skruene rundt der hvor det buler, så skal plekterbrettet rette seg ut automagisk. Ihvertfall på alle de jeg har tatt i. Får du problemer med at skruene da sitter for løst, skru ut skruene og rasp de på et stearinlys før du skrur de inn igjen. (Men ikke for stramt da :) )

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg regner med at det retter seg ut når jeg skrur ut skruen. Men når jeg så skrur skruen inn igjen i sin nye posisjon som er noen få millimeter bortenfor så er jeg redd skruen bare faller tilbake i sitt gamle hull eller at det blir litt løst og ikke så solid lengre.

Det var derfor jeg lurte på om det var lurt å fylle igjen med trelim eller noe annet solid. For å fylle igjen det gamle hullet før man skrur inn skruen på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Hos meg så buler også plekterplaten litt, men dette er fordi jeg bestandig har et plekter liggende under der, så har over tid fått en naturlig liten lomme der, for min del er det bare kjekt ^_^

Nå er det vel ingen garanti at dette retter seg om det har slått seg slik at det ligger sånn, men er jo bare å teste, kan evt legge noe tungt over hele plekterplaten (skru den av først da..) så la den rette seg ut.

Om du skal lage nye hull så finnes det egen "filler" for treverk, er vel en blanding av treverk og lim som vil gjøre at det ser mer naturlig ut..

ellers er et tips å bruke en dråpe superlim i de gamle hullene om de begynner å bli slitt, slik at skruene får bedre tak.

Slik tre "filler" får du tak i på bla byggmakker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.