Web Analytics
Jump to content

justering av pickguard


GlobalRider
 Share

Recommended Posts

Jeg har en tele hvor pickguarden er skrudd på slik at den ikke ligger helt inn til gitaren over alt, men buler ut. Jeg kunne tenkt meg å skru ut den ene skruen og skru den inn igjen noen milimeter lenger vekk slik at jeg får strekt ut pickguarden mer.

Men da bør jeg sikkert fylle igjen det gamle skruehullet i treverket med noe siden skruen ikke vil flyttes lenger enn at den delvis ligger i det gamle hullet....om dette ble forståelig.

Er det noe lim el lignende jeg kan fylle i det gamle skruehullet før jeg skrur skruen inn på nytt?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bare løsner littegrann på skruene rundt der hvor det buler, så skal plekterbrettet rette seg ut automagisk. Ihvertfall på alle de jeg har tatt i. Får du problemer med at skruene da sitter for løst, skru ut skruene og rasp de på et stearinlys før du skrur de inn igjen. (Men ikke for stramt da :) )

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg regner med at det retter seg ut når jeg skrur ut skruen. Men når jeg så skrur skruen inn igjen i sin nye posisjon som er noen få millimeter bortenfor så er jeg redd skruen bare faller tilbake i sitt gamle hull eller at det blir litt løst og ikke så solid lengre.

Det var derfor jeg lurte på om det var lurt å fylle igjen med trelim eller noe annet solid. For å fylle igjen det gamle hullet før man skrur inn skruen på nytt.

Link to comment
Share on other sites

Hos meg så buler også plekterplaten litt, men dette er fordi jeg bestandig har et plekter liggende under der, så har over tid fått en naturlig liten lomme der, for min del er det bare kjekt ^_^

Nå er det vel ingen garanti at dette retter seg om det har slått seg slik at det ligger sånn, men er jo bare å teste, kan evt legge noe tungt over hele plekterplaten (skru den av først da..) så la den rette seg ut.

Om du skal lage nye hull så finnes det egen "filler" for treverk, er vel en blanding av treverk og lim som vil gjøre at det ser mer naturlig ut..

ellers er et tips å bruke en dråpe superlim i de gamle hullene om de begynner å bli slitt, slik at skruene får bedre tak.

Slik tre "filler" får du tak i på bla byggmakker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.