Web Analytics
Jump to content

Hva gjør denne trimpoten?


Erkny
 Share

Recommended Posts

I forbindelse med at jeg har pusset opp en gammel forsterkertopp, ble jeg oppmerksom på et lite potmeter inni selve ampen mens jeg holdt på. Noen på forumet som vet hva denne pot`en gjør? (den blå som plekteret "peker" på)

post-9004-0-37149600-1336941818_thumb.jp

På undersiden er den trafoen som er ved siden av utgangsrørene.

post-9004-0-50555900-1336941829_thumb.jp

På forhånd takk!

Mvh Erkny :)

Link to comment
Share on other sites

Dumt spørsmål men... Hvor gæli kan det egentlig gå hvis man stiller bias feil i forhold til rørene som står i? Blir det bare ræva lyd og kortere levetid på rørene, eller kan hele ampen ryke?

@ askret: ble en smule gresk for meg de skjemaene der... :P men takk likevel :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ser ar det er flere trimpots på bildet. Sikkert lurt å finne ut hva de forskjellige er til før du justerer på de.

Skaff deg en biasprobe og litt info om biasjustering før du begynner.

Link to comment
Share on other sites

Trimpoten justerer bias.

Denne ampen har "AC-jordet" grid, mens gitarsignalet går inn på katoden gjennom to feite transistorer (Q1 og Q2). Disse transistorene inngår også i biaskretsen.

Det er ikke sikkert vanlige tekster om bias-justering er så veldig meningsfulle for denne ampen.

Hvis det justeres feil kan i verste fall rørene ryke og ta med seg de to feite transistorene samt de to tilhørende feite motstandene (R56 og R61).

Link to comment
Share on other sites

Hei. Sen tilbakemelding her...... :blush: @ askret: har skrudd ampen sammen, men jeg tror EBT svarte på spørsmålet, så... Takker for svar! :) Venter bare på nytt frontstoff nå, så er "oppussinga" i mål!

Mvh

Erkny

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.