Web Analytics
Jump to content

Hjelp med pedal klon bygging


Recommended Posts

Hei folkens

Da skal jeg driste meg ut på mitt første ikke kitt bygg og jeg føler at jeg er på veldig utsø grunn her, så flott om noen hadde giddet å hjelpe meg litt på vei her. Dette er skjematikken jeg følger: http://www.freeinfos...iew.php?id=1221

Jeg prøver altså å "klone" en Tycobrahe Octavia.

Alle komponenter er bestilt og jeg har nå startet med å designe layouten min. Det jeg lurer på om er noen gidder å se over denne for å se om jeg har lest skjematikken riktig.

Merk at koblingene på bryteren nok ikke er riktig, det tar jeg når jeg får bryteren i hus og prøvd meg fram med multimeteret.

Programmet hadde ikke noen transformerkomponenter så jeg brukte en IC for å representere den. Den midterste pinen til venste eksisterer da ikke på transformeren.

Jeg har tegnet skjematikken med DIYLC http://code.google.c...layout-creator/

Og hvis du vel se på filen min kan du laste den ned fra: http://dragsnes.net/oktavpedal.diy

Jeg har lagt ved et bilde av skjematikken, selv om jeg ikk vet hvor mye dere får ut av det.

Skal få laget en worklog når alt kommer i hus.

Her er en BOM for bygget:

J1, J2 Jack X2

B1 Battery clip

R1 4M7

R2 680K

R3 820K

R4 180K

R5 220K

R6 220ohm

R7 1K

R8 1K B potentiometer

R9 47K

R10 22K

R11 470ohm

R12 1K2

R13 500K A potentiometer

R14 4M7

C1 0.1uF

C2 150pF

C3 0.001uF alu

C4 22uF alu

C5 220uF alu

C6 33uF alu

C7 0.1 uF

C8 33uF alu

Q1 2n5087

Q2, Q3 2N5088 X2

T1 42TU011 (Impedance ratio 3:1) (Primary: 500ohm / Secondary 1.5K ohm)

D1, D2 1N34A or other Germanium

DPDT switch

Håper noen klarer å forstå noe ut av dette :-)

post-6730-0-62695500-1336848795_thumb.pn

Link to comment
Share on other sites

Siden dette er ditt første bygg anbefaler jeg deg å starte med noe litt enklere!!!

Men siden du allerede har bestilt deler så syntes jeg du burde finne en "verified layout" på nettet.

Dette skaper deg mye mindre jobb og da er det større sjanse for at du lykkes.

De første byggene pleier ikke alltid å være helt uten feilsøking, i neste omgang anbefaler jeg deg en liten boost eller en OD...

Kjapt google søk:

Tycobrahe-Octavia.gif

Link to comment
Share on other sites

Stemmer det, første gang jeg prøver å finne ut av noe selv.

Jeg tenker jeg kan lære litt mer av å måtte finne ut av ting selv, kits blir litt for "sett på plass og lodd". Og det er jo ikke en urovekkende mengde komponenter her, så jeg skal nok få det til på et eller annet vis.

Men det å sette opp veroboard designet var hakket mer komplisert enn jeg først så for meg, men det skal nok gå, får bare knote litt. Får besøk av en kompis som hadde elektro grunnfag for mange år siden neste helg, får håpe han kan hjelpe meg å forenkle det hele litt. Den layouten du posta her så jo veldig mye ryddigere ut, men den er basert på litt andre komponenter ser jeg.

Link to comment
Share on other sites

Hei ThomasD

Dette var et skikkelig godt påfunn. Vi eldre Herrer som liker å svinge loddebolten støtter opp om nye loddeboltsvingere.

Det var relativt mye som ikke stemte mellom Veroboardoppsettet ditt og skjema. Sett et kryss over dette og start på nytt.

Om du vil tegne, tegn manuelt, rett på papir, ikke PC eller andre forvirrende hjelpemidler.

Den nederste stripa er jord, denne går tvers igjennom, slik er det også på kortet. Plaser resten av komponentene på veroboardet slik som på skjema. Etter dette kan du kutte kobberbaner der dette må kuttes. Når du mener du er ferdig lodder du og sjekker at kortet ditt og skjema stemmer over ens før du setter strøm på . Når du er ferdig med å sjekke, sjekker du en gang til.

Dette blir en knallfin pedal, uansett hvordan den låter.

Espen

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

EspenP:

Takk for input, da skal jeg prøve meg på papirtegning! Regner med en rutete "matteblokk" må passe til formålet? Eller bør jeg finne en verboboard mal å skrive ut?

Føler at jeg bør ha en plan før jeg setter på plass alle komponentene, så minimerer jeg forhåpentligvis mengden feil jeg kommer til å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg lager vero layout så tegner jeg bare horisontale streker på et A4 ark med litt mellomrom..

Bruker du blyant så er det lett å viske vekk litt der du lager kutt i brettet.

På denne måten syntes jeg det blir veldig identisk med et skjema, ser for meg det tar litt tid viss du skal tegne alle stripene med kobber hullene :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg tegnet opp på nytt, og jaggu gikk det ikke mye lettere på papir. Tror jeg tenkte alt for komplisert i første runde og ikke fulgte oppsettet på skjemaet tett nok.

Nå har jeg et oppsett her som jeg føler meg rimelig sikker på at er riktig, update kommer når delene har kommet i hus.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da er alle komponentene i hus, meg jeg har truffet på en liten fartsdump. Håper dere kan gi meg et tips her.

Har tydeligvis bestilt en litt annerledes transformer enn det som er på skjematikken. Det er riktig type, men den jeg har kjøpt har 6 pins, ikke 5 som på skjematikken jeg følger. Hva gjør jeg da med den siste pinen? Kan jeg bare klippe den? Kjøre den til jord?

Jeg har da skjematikk A her, mens jeg skulle hatt skjematikk B:

1189897.jpeg

Her er datasheeten til transformeren: http://www.mouser.co...s/XC-600134.pdf

Link to comment
Share on other sites

Den ekstra midterste pinnen er bare å ignorere. Hvis du skal klippe den bør du først sette deg godt inn i hva du mener er den "siste" pinnen, versus hva skjemaet mener er den ekstra sentertapningen ;)

Hvis du kjører den ekstra sentertapningen til jord vil du dempe utgangssignalet 6dB. Det blir ikke noe særlig.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Var det jeg tenkte, men ville vente til EBT svarte for å ikke mislede.. :P

Det står i databladet hvilken pinne som ikke skal brukes ihvertfall. Sikkert like greit å bare teipe den godt sammen med isolasjonsteip og la den være.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.