Web Analytics
Jump to content

Hjelp med pedal klon bygging


Recommended Posts

Hei folkens

Da skal jeg driste meg ut på mitt første ikke kitt bygg og jeg føler at jeg er på veldig utsø grunn her, så flott om noen hadde giddet å hjelpe meg litt på vei her. Dette er skjematikken jeg følger: http://www.freeinfos...iew.php?id=1221

Jeg prøver altså å "klone" en Tycobrahe Octavia.

Alle komponenter er bestilt og jeg har nå startet med å designe layouten min. Det jeg lurer på om er noen gidder å se over denne for å se om jeg har lest skjematikken riktig.

Merk at koblingene på bryteren nok ikke er riktig, det tar jeg når jeg får bryteren i hus og prøvd meg fram med multimeteret.

Programmet hadde ikke noen transformerkomponenter så jeg brukte en IC for å representere den. Den midterste pinen til venste eksisterer da ikke på transformeren.

Jeg har tegnet skjematikken med DIYLC http://code.google.c...layout-creator/

Og hvis du vel se på filen min kan du laste den ned fra: http://dragsnes.net/oktavpedal.diy

Jeg har lagt ved et bilde av skjematikken, selv om jeg ikk vet hvor mye dere får ut av det.

Skal få laget en worklog når alt kommer i hus.

Her er en BOM for bygget:

J1, J2 Jack X2

B1 Battery clip

R1 4M7

R2 680K

R3 820K

R4 180K

R5 220K

R6 220ohm

R7 1K

R8 1K B potentiometer

R9 47K

R10 22K

R11 470ohm

R12 1K2

R13 500K A potentiometer

R14 4M7

C1 0.1uF

C2 150pF

C3 0.001uF alu

C4 22uF alu

C5 220uF alu

C6 33uF alu

C7 0.1 uF

C8 33uF alu

Q1 2n5087

Q2, Q3 2N5088 X2

T1 42TU011 (Impedance ratio 3:1) (Primary: 500ohm / Secondary 1.5K ohm)

D1, D2 1N34A or other Germanium

DPDT switch

Håper noen klarer å forstå noe ut av dette :-)

post-6730-0-62695500-1336848795_thumb.pn

Link to comment
Share on other sites

Siden dette er ditt første bygg anbefaler jeg deg å starte med noe litt enklere!!!

Men siden du allerede har bestilt deler så syntes jeg du burde finne en "verified layout" på nettet.

Dette skaper deg mye mindre jobb og da er det større sjanse for at du lykkes.

De første byggene pleier ikke alltid å være helt uten feilsøking, i neste omgang anbefaler jeg deg en liten boost eller en OD...

Kjapt google søk:

Tycobrahe-Octavia.gif

Link to comment
Share on other sites

Stemmer det, første gang jeg prøver å finne ut av noe selv.

Jeg tenker jeg kan lære litt mer av å måtte finne ut av ting selv, kits blir litt for "sett på plass og lodd". Og det er jo ikke en urovekkende mengde komponenter her, så jeg skal nok få det til på et eller annet vis.

Men det å sette opp veroboard designet var hakket mer komplisert enn jeg først så for meg, men det skal nok gå, får bare knote litt. Får besøk av en kompis som hadde elektro grunnfag for mange år siden neste helg, får håpe han kan hjelpe meg å forenkle det hele litt. Den layouten du posta her så jo veldig mye ryddigere ut, men den er basert på litt andre komponenter ser jeg.

Link to comment
Share on other sites

Hei ThomasD

Dette var et skikkelig godt påfunn. Vi eldre Herrer som liker å svinge loddebolten støtter opp om nye loddeboltsvingere.

Det var relativt mye som ikke stemte mellom Veroboardoppsettet ditt og skjema. Sett et kryss over dette og start på nytt.

Om du vil tegne, tegn manuelt, rett på papir, ikke PC eller andre forvirrende hjelpemidler.

Den nederste stripa er jord, denne går tvers igjennom, slik er det også på kortet. Plaser resten av komponentene på veroboardet slik som på skjema. Etter dette kan du kutte kobberbaner der dette må kuttes. Når du mener du er ferdig lodder du og sjekker at kortet ditt og skjema stemmer over ens før du setter strøm på . Når du er ferdig med å sjekke, sjekker du en gang til.

Dette blir en knallfin pedal, uansett hvordan den låter.

Espen

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

EspenP:

Takk for input, da skal jeg prøve meg på papirtegning! Regner med en rutete "matteblokk" må passe til formålet? Eller bør jeg finne en verboboard mal å skrive ut?

Føler at jeg bør ha en plan før jeg setter på plass alle komponentene, så minimerer jeg forhåpentligvis mengden feil jeg kommer til å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Når jeg lager vero layout så tegner jeg bare horisontale streker på et A4 ark med litt mellomrom..

Bruker du blyant så er det lett å viske vekk litt der du lager kutt i brettet.

På denne måten syntes jeg det blir veldig identisk med et skjema, ser for meg det tar litt tid viss du skal tegne alle stripene med kobber hullene :ninja:

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg tegnet opp på nytt, og jaggu gikk det ikke mye lettere på papir. Tror jeg tenkte alt for komplisert i første runde og ikke fulgte oppsettet på skjemaet tett nok.

Nå har jeg et oppsett her som jeg føler meg rimelig sikker på at er riktig, update kommer når delene har kommet i hus.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Da er alle komponentene i hus, meg jeg har truffet på en liten fartsdump. Håper dere kan gi meg et tips her.

Har tydeligvis bestilt en litt annerledes transformer enn det som er på skjematikken. Det er riktig type, men den jeg har kjøpt har 6 pins, ikke 5 som på skjematikken jeg følger. Hva gjør jeg da med den siste pinen? Kan jeg bare klippe den? Kjøre den til jord?

Jeg har da skjematikk A her, mens jeg skulle hatt skjematikk B:

1189897.jpeg

Her er datasheeten til transformeren: http://www.mouser.co...s/XC-600134.pdf

Link to comment
Share on other sites

Den ekstra midterste pinnen er bare å ignorere. Hvis du skal klippe den bør du først sette deg godt inn i hva du mener er den "siste" pinnen, versus hva skjemaet mener er den ekstra sentertapningen ;)

Hvis du kjører den ekstra sentertapningen til jord vil du dempe utgangssignalet 6dB. Det blir ikke noe særlig.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Var det jeg tenkte, men ville vente til EBT svarte for å ikke mislede.. :P

Det står i databladet hvilken pinne som ikke skal brukes ihvertfall. Sikkert like greit å bare teipe den godt sammen med isolasjonsteip og la den være.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
  • Jøss. Tusen takk for infoen, det settes stor pris på. Neste må da være å få gjort noe med den gyselige lakken, ettersom den ikke er orginal så står jeg da med to muligheter. Prøve å fjerne den for å få frem orginal finishen eller finne ut hvilke farger de kom med da den var ny å re-lakkere den, men det sitter langt inne. Hadde vært best å prøve å få frem orginalen.   Med litt google translate så tror jeg at jeg bommet på årstall. Er nå rimelig sikker på at den er fra Juli 1959.    Ble også medlem av Wandre gruppa på facebook.    Tusen takk for hjelpen din mister. Var hwlt lost på hva dette var for en snodig sak. 
  • Fabrikken kom igang i 1958,så det er nok 58. Har ikke så mye mer,men kan si at det ser ut som disse gitarene er verd endel: https://www.guitar-list.com/compareprices/23856/us/electric%2Bguitars De har også en facebookside: https://www.facebook.com/groups/47506813863/?mibextid=HsNCOg Her er en side med bilder og info: https://www.fetishguitars.com/wandre/ Og en google oversettelse fra fransk wikipedia: "Wandré er en italiensk produsent av gitarer, spesielt elektriske, som var aktiv i årene 1957 til 1969. Markedsposisjonen var på den tiden ganske marginal, men den ekstreme originaliteten til kreasjonene har gjort det siden slutten av det 20. århundre. et ekte kultmerke. Den ekstravagante Antonio Pioli Antonio Vandre Pioli, med kallenavnet "Wandré" (født 6. juni 1926 i Cavriago, død 15. august 2004 i Montecchio Emilia) var sønn av en variert snekker innen lutheri, som etterlot seg en rekke kontrabasser, mandoliner og fioliner av utmerket faktura. . Meget ung, Antonio Pioli utmerker seg ved sin eventyrlyst, går våren 1944 inn i motstandsbevegelsen og tar maquis, knapt 18 år gammel. I etterkrigstiden ble han anleggsformann, jobbet en tid i Calabria, men returnerte til hjemlandet tidlig i 1957 for å ta opp farens spesialitet som luthier. En venn, hvis familie eide en fabrikk, ga ham et verksted for å utvikle denne aktiviteten der Wandré veldig raskt viste en overfylt fantasi i jakten på former og tekniske løsninger. Drevet av den økende suksessen til produksjonene hans, fikk han bygget en fabrikk i Cavriago som aldri hadde blitt sett, på en helt sirkulær plan, bygget på sine egne planer for å optimalisere naturlig belysning og for å forkorte overføringer fra ett verksted til et annet . Fra 1970-tallet mistet Antonio Pioli interessen for musikkinstrumenter og overførte sin sprudlende kreativitet til andre felt som design av skinnklær, tilpasning av motorsykler, maling, scenekunst, etc. Rundfabrikken Cavriago kom i drift i februar 1958. Dette var tiden da rock 'n' roll fortsatt var i sin spede begynnelse i Europa. Wandré-merket er det første i Italia som masseproduserer elektriske gitarer. Mesteparten av denne produksjonen ble først markedsført av det milanesiske firmaet Meazzi, under "Framez"-logoen. Deretter vil Wandré opprettholde et voksende partnerskap med Davoli-selskapet, kjent som en forsterkerprodusent, og som produserer mikrofonene som er montert på Wandré-gitarer. Firmaet var på sitt høydepunkt i årene 1960 til 1962. Wandré-gitarer ble distribuert i utviklede land, inkludert USA (spesielt under private merker som Avalon, Avanti, Noble, Orpheum). Men Cavriago-anlegget er ikke lenger tilstrekkelig til å møte etterspørselen, noe som vil tillate andre europeiske produsenter som har investert i overdreven industrialisering (Eko, Framus, Hagström) å ta markedsandeler. Wandré lot seg gradvis stå bak i løpet av 1960-tallet. Antonio Pioli var mye mer en kunstner enn en markedsføringsmann. Utformingen av instrumentene hans, med en dristighet som noen ganger anses som sjokkerende, avsetter flere potensielle kunder enn den tiltrekker seg. Dens tekniske nyvinninger (som aluminiumshalsen som går fra hodestokken til broen) er så i utakt med resten av markedet at de virker mistenkelige. Det er nettopp disse faktorene som vil føre til revalueringen av Wandré-gitarer fra 1980-tallet og fremover. ivrig ettertraktede og høyt rangerte samleobjekter (selv den enkleste Wandré får høye priser), så mye at det er rapporter om økende utseende av flere eller mindre dårlig imiterte forfalskninger. Foruten gitarer produserte Wandré elektriske basser, kontrabasser (først akustiske, deretter elektriske, uten lydboks) og lap steel-gitarer. Verdsatt for sitt uvanlige utseende, er Wandré-gitarer også verdsatt for sin karakteristiske lyd, litt jazzete med en metallisk undertone. Den amerikanske gitaristen og sangeren Budy Miller bruker veldig ofte en Wandré Soloist type 1964. Andre artister som Joe Perry, Sean Lennon, Eduardo Leal de la Gala, Yarol Pouaud, Matthieu Chedid spiller på Tri-lam 1960 og BB-modeller. Til hyllest til Antonio Pioli, for 10-årsdagen for hans død, ga den tyske produsenten Duesenberg ut i 2014 en ny modell av gitar kalt Wandrella, som ikke er en kopi av noen Wandré, men er inspirert av estetikken til Mark."
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.