Web Analytics
Jump to content

Noen anbefalinger for å få en kul pop/rock vrenglyd?


Frida
 Share

Recommended Posts

Har slitt med Boss GT-10, Roland Jazz Chorus forsterker, en marshall valvestate-forsterker og en gjeng ikke så dyre effekter - men står bare og stanger mot en vegg. Lyden blir ikke kul. Har planer om å selge det jeg har av gammelt gitarutstyr, alt unntatt prs-en som er helmaks. Men jeg veit så lite om hva som er bra og dårlig, dette forumet hjelper mye, men akkurat denne sjangeren skjønner jeg meg ikke på. Så om du veit om et godt tips, så sleng det ut, da blir jeg glad! Åssen forsterkere kan funke til sjangeren? Effekter?

Takk på forhånd, Frida :)

Link to comment
Share on other sites

Vil jo tro at en JC burde funke ypperlig til dette? Selg resten av utstyret unntatt PRSen og den forsterkeren, og kjøp inn en god vrengpedal, en klangpedal og en kompressor er mine tips, men dette blir veldig generelt, da jeg ikke vet hva slags pop/rock du tenker på :)

Link to comment
Share on other sites

Ett eller annet med EL84 i poweramp og EF86 i preamp, gjerne lav watt så du kan få litt naturlig crunch. VOX-type amper.

Spørs hvor mye penger du har, men tar du en telefon til Arne på Vintagegitar og forklarer hva du vil ha, så har han nok noe snadder til deg.

Link to comment
Share on other sites

vox og orange forsterkere er vel ikke en dårlig gate å starte i. Det ville hjelpe litt om du har noen preferanse-gitarister/band som du liker, da er det lettere å komme med forslag til utstyr for å oppnå en slik lyd.

En vrengpedal bør vel være på plass ja. mine forslag er marshall jackhammer eller en guv'nor.

Edited by umy
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wow! kjapp respons her! Takk for alle tips, skal sette meg i research-modus. Noen som har hørt om The Sounds? Er vel noe liknende slik gitarlyd jeg er ute etter.

Den VOXen kosta jo ikke fletta heller! Nå vart jeg letta over at det går an :blush:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

En lav-watts Fender eller Vox AC-15 er perfekt for pop/rock-lyder. Disse ampene er knall for å få en halvoverdreven lyd.

Skal du helt inn i hipsterverden er en gammal japansk gitar eller en Fender Mustang/Jazzmaster veien å gå. Telecaster er også knall for denne type musikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.