Web Analytics
Jump to content

Noen anbefalinger for å få en kul pop/rock vrenglyd?


Frida

Recommended Posts

Har slitt med Boss GT-10, Roland Jazz Chorus forsterker, en marshall valvestate-forsterker og en gjeng ikke så dyre effekter - men står bare og stanger mot en vegg. Lyden blir ikke kul. Har planer om å selge det jeg har av gammelt gitarutstyr, alt unntatt prs-en som er helmaks. Men jeg veit så lite om hva som er bra og dårlig, dette forumet hjelper mye, men akkurat denne sjangeren skjønner jeg meg ikke på. Så om du veit om et godt tips, så sleng det ut, da blir jeg glad! Åssen forsterkere kan funke til sjangeren? Effekter?

Takk på forhånd, Frida :)

Link to comment
Share on other sites

Vil jo tro at en JC burde funke ypperlig til dette? Selg resten av utstyret unntatt PRSen og den forsterkeren, og kjøp inn en god vrengpedal, en klangpedal og en kompressor er mine tips, men dette blir veldig generelt, da jeg ikke vet hva slags pop/rock du tenker på :)

Link to comment
Share on other sites

Ett eller annet med EL84 i poweramp og EF86 i preamp, gjerne lav watt så du kan få litt naturlig crunch. VOX-type amper.

Spørs hvor mye penger du har, men tar du en telefon til Arne på Vintagegitar og forklarer hva du vil ha, så har han nok noe snadder til deg.

Link to comment
Share on other sites

vox og orange forsterkere er vel ikke en dårlig gate å starte i. Det ville hjelpe litt om du har noen preferanse-gitarister/band som du liker, da er det lettere å komme med forslag til utstyr for å oppnå en slik lyd.

En vrengpedal bør vel være på plass ja. mine forslag er marshall jackhammer eller en guv'nor.

Edited by umy
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Wow! kjapp respons her! Takk for alle tips, skal sette meg i research-modus. Noen som har hørt om The Sounds? Er vel noe liknende slik gitarlyd jeg er ute etter.

Den VOXen kosta jo ikke fletta heller! Nå vart jeg letta over at det går an :blush:

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

En lav-watts Fender eller Vox AC-15 er perfekt for pop/rock-lyder. Disse ampene er knall for å få en halvoverdreven lyd.

Skal du helt inn i hipsterverden er en gammal japansk gitar eller en Fender Mustang/Jazzmaster veien å gå. Telecaster er også knall for denne type musikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.