Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Kjøp av kostbar el gitarsom skal vare mange år


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har spillt gitar in noen år nå på en billig alfwood V gitar til ca 1500 kr. den var fin den bortsett fra fomen som var ille å sitte med!

i det siste har han begynt å bli litt sur og detter bokstaveligtalt fra hveandre så nå har jeg tenkt å kjøpe inn en skikkelig elektrisk gitar. til en budget rundt 10000-15000 kr. jeg har sett litt på denne siden http://www.ojmusikk.no/contents/no/d209.html fender gitarer.

har tengt å kjøpe NY gitar, hvor mye gitaren koster er ikke så viktig fordi denne gitaren som jeg har tengt å kjøpe skal holde i mange år. og da er kvalitet alfa og omega,

har noen av dere noen tips?

tilslutt hvordan musikk jeg spiller:

Hovedsaklig Hard Rock- classic rock slik som Zeppelin , AC - DC og dire straits.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 126
 • Created
 • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Mitt hotteste tips er å aldri lytte til gitartips på et gitarforum.

Den passer best til Jazz. Men mange driter i det og spiller både pop, rock og metal på dem..............

God gitar, gitarlyd og god gitarlyd er 101% subjektivt. - Kjøp det som høres/føles fett ut for deg, prøv dem ut! Gjærne med litt forskjellige forsterkere om du har sjansen. Utover det er det mest ps

Vil ABOSLUTT anbefale deg og kjøpe brukt. Bruktmarkedet er veldig tregt og du får som regel veldig mye for pengene. Jeg selger en strøken Fender 52RI Telecaster til 50% av nypris, det er jo ran. Når du ier Zeppelin, AC/SC og Dire Straits tenker jeg på enten en HSS Strat eller en Les Paul. Men, som alle kommer til å fortelle deg, dra i butikken og prøv gitarer. Prøv å oppfør deg likegyldig til merke og pris, hvis du finner en knall Fender Mexico så kjøp nå den istedenfor å svi av det dobbelte kun for merket.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er en 200 siders tråd her et sted om sammenhengen eller mangel på sammenheng mellom pris og kvalitet på gitarer.

Så kjøp den gitaren som du syntes ser kulest ut.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Generelt er gitarer med en nypris på rundt 5-7 tusen så solide gitarer stort sett blir. Det store spørsmålet er egentlig hvilken gitar du liker å spille på, samt hvordan du vil den skal låte.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, med mindre du er litt mer konkret i forhold til type gitar osv (som jo ikke er så enkelt å avgjøre uten litt erfaringer) er det ikke så fryktelig mye fornuftig å foreslå.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som Greener nevner ovenfor (mye bra fra deg i det siste :huh:

Så trenger du ikke å smelle av 10-15k på en gitar for at den skal vare i mange år og låte bra.

Nå vet jeg ikke hvilken amp du har, men det kan jo være en ide å ha et mindre budsjett på selve gitaren så bruke litt mer i forsterker og effekt delen, da dette former lyden din like mye som gitaren i seg selv..

Når det er sagt så kommer du lang vei med en 5-7k som greener sier her, det som er viktig at gitaren passer nettopp deg å dine hender, den skal være perfekt å spille på, låte og se ut akkurat slik DU vil.

Ja så klart det frister med en dyr gitaren, men ofte vil man ha mer en hva man egentlig trenger.

jeg kunne selv ønsket å hatt en gitar til 20k, men må jeg gi det for å få en gitar som er deilig å spille på, låter godt å varer i mange år? nei :P

Du kan jo skjekke ut det meste av fender forøvrig da dette er hva du har tenkt deg, en standar, deluxe osv vil kunne vare i 50-60 år uten problemer, om du holder den i god form, med å behandle den riktig (smøre halsen osv)

Forøvrig får du mye mer gitar for pengene dine brukt.. samt de aller fleste liker brukte gitarer bedre da disse har normal slitasje på hals å lignende, samt pickups forandrer lyden gjennom årene, så en gammel gitar kan låte anderledes en samme gitaren ny (men dette tar en god del år..)

Om du skal bruke såppas med penger å har lyst på en telecaster så kan du jo se på denne:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=33933550

Her får du tross alt en custom shop til under 20k ;)

Endret av Concker
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Da ville jeg kjøpt en Gibson Les Paul. Den er jo limt sammen så lite sannsynlig at den detter fra hverandre. I tillegg har de jo en veldig fin og respektert logo, de ser veldig kule ut og ikke minst veldig mange kjente og ekstremt kule folk som har spilt og spiller Les Paul.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

det er ett skanse spill å kjøpe brukt , man får også mest sannsynlig ikke prøvd gitaren , å kjøpe brukt er en skjanse jeg nødig vil ta

Hvis du bor langt ute på bygda ja kanskje. Men det er absolutt ikke et sjansespill. Hvis du kjøper en Fender Am Stratocaster er den en knall gitar selvom den er 10 år gammel også. Det gjelder alle gode kvalitetsmerker, i tillegg kan du få kvalitetsgitarer sfor 50% av nypris. Og jeg skal love deg at lyd og kvalitetsmessig er de verdt mer enn 50%.

fått mye tips her, men hvordan vet man at det er en EKTE gitar man kjøper og ikke en fake asiatisk ¨dette fra hverandre`` gitar ?

Forstår ikke spørsmålet ditt, hvis du skal kjøpe en ny gitar så kjøp fra en nogenlunde kjent forhandler feks 4sound, riff, myhrbraathen, sound1 osv osv. Du blir ikke lurt av forhandlere.

For å være ærlig virker det ikke som om du burde kjøpe en såpass dyr gitar. Hvis gitarferdighetene står i stil til kunnskapsnivået ditt rundt gitarer burde du heller finne en ny mexico strat eller en brukt am/mex. No offence

 • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av Maksym Naumenko
   Noen som har forslag til en god og billig mixer jeg kan bruke til opptak av elgitar. Men samtidig klare å bruke min ME-80 og RC-3 loop pedal. Fant ut at jeg måtte ha en slik en hvis jeg skal bruke headsett til pedalene. Da loop pedalen ikke har headphone output. Har også hørt at man kan ødelegge headsettet hvis man kobler den direkte inn på pedal output.
   Tenker å ha en slik setup: Gitar-> ME-80-> RC-3-> Mixer-> PC 
   Vil dette funke? Er lite kjent innen dette temaet, så tar imot all den hjelpa jeg kan få
  • Av jabe1807
   Hva tenker dere om denne gitaren, Epiphone Les Paul Standard Plus-Top Pro Honey Burst?
   Jeg skal kjøpe min første el-gitar etter å ha klimpret på min akustiske i noen år.
   Vil denne fungere som en god allroundgitar til hobbybruk? Jeg ser at den får god omtale på You Tube.
   Syns denne har best utseende, da den er en kopi av "the holy gral" ?

  • Av Sinister
   Hei!
   Vurderer nå å endelig skaffe meg en el-gitar, da jeg aldri har spilt før. Sett en del på Schecter C-6 White som kommer med og uten Floyd Rose. Litt usikker på om jeg skal gå for FR eller ikke, da jeg har hørt det er vanskelig å stemme, og sette på nye strenger igjen. Men vil høre fra noen her inne som sikkert har noen tanker rundt det! I samme slengen, trenger jeg også tips til en forsterker som er rimelig men bra, til den gitaren. Har sett litt på Marshall DSL5C, men usikker på om jeg skal velge den eller noe annet. 
  • Av Bnohre
   Hei,
   Har nå spilt nærmere 1 år på akkusitisk. Startet da jeg arvet en Washburn, som jeg fort byttet ut til en Cort CJ3. Men nå vurderer jeg å anskaffe meg en el gitar. Den som kanskje står øverst på lista er en Gibson SG GT 2006/2007, men det blir litt over mitt budsjett nå.
   Har sett litt på Les Paul og ser at mange fabrikanter produserer gitarer i denne design. Budsjett på 5000-8000 kroner. Så jeg tenker at det sikkert er bedre å gå for et annet fabrikat enn Gibson. Har kikket litt på Epiphone sin Les Paul Custom, en annen jeg også har sett litt på er en Cort CR250.
   Finnes det noen anbefalinger, råd der ute. Er det en annen fabrikat jeg heller burde peke ut?
   Edit: Glemte å nevne at jeg i påsken skal til Orlando, Daytona Beach. Er det noe å hente på å eventuelt handle gitar på andre siden av dammen. Kursen på dollaren er hvertfall ikke på vår side om dagen.
  • Av kaalings
   heisann, har en litt irriterende greie på gang, får støt fra gitaren hver gang jeg holder på strengene og kommer borti Macbook'en.
   litt info: i kjellern har jeg studio med amper, lydkort, mac og diverse, alt av strøm var tidligere koblet til et digert skjøtebrett og alt var bra, ikke no støt og lite støy. så fikk vi satt inn veggkontakter istedet for skjøtebrett grunnet elsikkerhet, jobben var gjort av elektriker. etter det har jeg som sagt fått støt når amp/gitar  og mac er koblet til og jeg kommer borti begge. jeg har ikke testet så mye med å prøve forskjellige veggkontakter eller sånt fordi det ikke frister å leke russisk rulett med støt. vet at elektriker'n la nye kontakter fra en elde, ujorda veggkontakt, vet ikke om det har noe å si, har lite peiling på strøm selv. har ikke kontaktet elektriker fordi jeg vil høre om det fins enklere løsninger.
    

 • Siste aktive tråder

 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.