Web Analytics
Jump to content

Sende en gitar i hardcase med posten!


Erling

Recommended Posts

Ideelt sett, bobleplast + pappeske.

Men minimum pappeske, helst solid tjukk papp. Utrolig hvor uvørent enkelte handterer godset, har tilgode å få pakke hvor det ikke er merker etter skarpe hjørner eller kanter i pappembalasjen. B)

Link to comment
Share on other sites

Ideelt sett, bobleplast + pappeske.

Men minimum pappeske, helst solid tjukk papp. Utrolig hvor uvørent enkelte handterer godset, har tilgode å få pakke hvor det ikke er merker etter skarpe hjørner eller kanter i pappembalasjen. B)

Mhm,hvor får jeg egentlig tak i pappesker som er samme form som en hardcase. Tror du jeg kan få de gratis på en gitarbutikk?. Bobleplast inni hardcasen da altsÅ?

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt lett det der. Korteste veien til mål er antagelig en hvitevareforretning, få en pappeske fra en stor flatskjerm, og så bruker du stanleykniv og gaffatape til å skreddersy rundt hardcasen etter at du har surra bobleplast rundt.

De pappeskene som kommer fra f.eks. Fender rommer en hardcase, men som regel tight fit uten bobleplast.

Noen syntes sikkert dette er overkill. Og som regel er det ikke nødvendig. Men jeg for min del har fått ny gitar, i originalembalsje, med skader fra Posten. Greit at det er forsikret, men det er et jævla hazzle å kreve erstatning, tar tid, ødelegger masse glede osv. Derfor har jeg lært meg til å pakke som om det skal jorda rundt.... :D

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått tilsendt gitarer kun i kassen uten bobler og papp, og det har gått fint, uten at jeg skal anbefale det.

Jeg har sendt gitarer kun i kassen uten bobler og papp, og det har ikke alltid gått fint! Dvs at halsen brakk på en av dem.... (1 av 5 kanskje....)

Link to comment
Share on other sites

Som Tommern beskriver, har funket fint for meg.

Dobbeltlag med vanlig papp rundt og masse gaffa ska funke fjell, men du kan også lage litt ekstra lag med papp på hjørnene, siden det er de som er mest utsatt for skade. Men ellers har jeg fått tilsendt en gitar fra USA (miami) i hardcase, uten papp rundt, og den kom frem like hel,

Link to comment
Share on other sites

Den skal jo bare fra Kristiansand til Stavanger. Hm, jeg tror jeg legger masse bobleblast eller avispapir inni kassa og så sjekker jeg en gitarbutikk om de har en ekstra pappeske til meg, hvis ikke så krysser jeg fingrene.

Takk for svar

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har sendt gitarer kun i kassen uten bobler og papp, og det har ikke alltid gått fint! Dvs at halsen brakk på en av dem.... (1 av 5 kanskje....)

1 av 5 ?

Jeg har sendt langt flere gitarer enn 5 og har aldri opplevd noen problemer. Det som ofte er det avgjørende er at man vurderer hvorvidt hodet kan komme i kontakt med kassen, og eventuelt hvor/hvordan. Gibson og andre gitarer med vinklet hode er selvsagt mye mer utsatt for problemer i den sammenheng. Det er også stor forskjell på om gitaren skal sendes rundt halve jorda, eller bare innenfor Norge.

Et pappflak/pappeske og gaffa rundt kassa, samt bobleplast eller avispapir for å sikre gitaren i kassa kan være gode råd for å sikre at alt kommer frem uten skader på veien.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pakker pakker godt, for å unngå skader. Posten klarer avogtil å ødelegge innholdet likevel. En gitar jeg solgte her på forumet hadde brukket hals ved ankomst, og en kombo jeg solgte på finn hadde fått bunnen brukket. Så det er alltid en liten risk å sende. Skal sies at det er bortimot umulig at det oppstår skader på en gitar i kasse! Jeg sendte i gigbag i pappeske + pakkekuler osv

Link to comment
Share on other sites

Hvis gitaren mot all formodning skulle bli ødelagt. Har jeg krav på erstatning da?

Mener posten erstatter opp til 10.000,- Men det må sikkert bevises/dokumenteres på noe vis at skaden har skjedd under frakt.

Når det er sagt, reiser vi land og strand rundt med gitarene i kasse uten at det pakkes noe rundt. Det kan sikkert være at posten av og til håndterer pakkene mer hardhendt, men har man original kasse som er laget for den aktuelle gitaren med støtte og polstring der det skal være, skal d jo gå greit.

Link to comment
Share on other sites

Jeg køpte en gitar for ikke lenge siden (Gibson Les Paul). Selgeren sendte den i posten. Han tok bobleplast og masse teip rundt hardcasen. Og sendte den. Mulig at han tok litt bobleplast rundt gitaren også, det husker jeg ikke... Uansett gikk det helt greit. Ikke en eneste skramme.

Edited by Tandbergern
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.