Web Analytics
Jump to content

Recommended Posts

Leser hele tiden om at folk blir anbefalt å lage sitt eget pedalbrett. Jeg var en av dem.

Skulle egentlig kjøpe et nytt pedalbrett, men fikk altfor sterke anbefalinger om å lage et selv (DIY). Challenge accepted! :D

I denne tråden kan dere legge ut deres personlige oppskrifter av pedalbrett :)

Tenkte det var greit å holde DIY pedalbrett-snakket i en tråd.

Jeg og OsloGutten dro til byen, og slik ble handlelisten:

To dørstoppere, som gummiknotter (Clas Ohlson) 39,-

T-rex pedalvelcro, borrelås (4sound) 89,-

------------------------------------------------------------------------

Kjøpte også ny strømforsyning. Riot Black Box (4sound) 495,-

------------------------------------------------------------------------

013.jpg

Resten av materialene fant jeg i garasjen og kjellern:

En enkel foliert sponplate og en planke + enkelte skruer. Alt av dette + verktøy "lånte" jeg av min far.

011.jpg

Her er det jeg hadde av pedaler og pachkabler:

014.jpg

Så satte vi i gang.

1. Først sagde vi planken til lengden til platen, og skrudde disse to sammen.

012.jpg

2. Så planla vi hvor strømforsyningen og pedalene skulle være, og bårret bestemte hull til kablene, slik at disse ikke skulle synes. Vi valgte å ha strømforyningen på brettet i stedet for under. Grunnen til dette var at den skulle være lettere tilgjengelig, men vi hadde god nok plass til å feste den under brettet.

Dermed klistret vi på bårrelåsteipen fra T-rex.

015.jpg

3. Etter dette skrudde vi på dørstopperne (gummiknottene), for at brettet ikke skulle skli.

019.jpg

4. Så var det meste klart. Vi satte på pedalene, og koblet alt sammen. Funket på første forsøk.

017.jpg

016.jpg

Glowin' in tha dark ! :D

020.jpg

... og brettet er solid, ryddig og praktisk!

Ikke finn på å kjøpe noe pedalbrett tull fra T-rex, med mindre det er borrelås :P

Anbefales! :) Utrolig enkelt.

Edited by Tandbergern
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ser bra ut det der - et par merknader:

- Platen du bruker er en foliert sponplate, ikke kryssfinér som du skriver.

- Jeg ville montert dørstopperne i bakkant og latt platen hvile mot gulvet i forkant. Litt dumt at hele brettet er så høyt?

- Ferdige brett er jo ofte bra saker da, men hvis man er usikker på størrelse og hva man kommer til å handle av effekter er en DIY løsning ofte fornuftig fordi man kan lage et nytt brett uten nevneverdige kostnader ved behov

Link to comment
Share on other sites

Jeg valgte å ha dørstopperne foran, fordi brettet ble veldig mye mer stabilt, i tillegg skjønte jeg at det ville bli vanskelig å montere dørstopperne på den tynne planken.

Nå tenkte jeg på at du erstatter den tynne planken med dørstopperne og lar brettet hvile mot bakken i forkant, slik at brettet får en vinkel og pedalene blir lavere mot gulvet.

Link to comment
Share on other sites

Her er noen bilder av det "testbrettet" mitt som bare står hjemme. Det er ikke akkurat nydelig håndtverk, og pedalutvalget på bildene er noe odde, men det skyldes at jeg testet hvor godt zoom effekten fungerte sammen med et utvalg rimelige vrengbokser i kombinasjon med en law-watt combo.

Dette er som man sikkert ser en "modifisert hylleplate konstruksjon" :

tstbre_t_t_1.jpg

tstbre_t_t_2.jpg

tstbre_t_t_3.jpg

tstbre_t_t_4.jpg

Den helt store oppskriften er det jo ikke, men her er noen stikkord:

- "Demonterte" hylleplaten og endret avstanden mellom bordene noe. Skrudde og limte sammen hylleplaten igjen.

- Skrudde/limte fast en listbit på undersiden

- Farget opp treverket (beis/dye og lakkerte med gulvlakk

- Monterte 4 lengder med borrelåstape (biltema eller tilsvarende)

- Festet en strømfordeler med plass til flere kompakte strømforsyninger på undersiden av brettet med dobbeltsidig tape av "skumtypen" (biltema eller tilsvarende)

Link to comment
Share on other sites

Hvordan låter G3'n?

Den er ok - vet ikke om jeg liker ampsimuleringene så godt (noe jeg sjeldent gjør på noen slike produkter, men her fungerer ampsim som en hvilken som helst annen pedal, dermed trenger man ikke å forholde seg til disse i det hele tatt) men tidsbasert effekter og slikt er upåklagelige, samt at dette rent betjeningsmessig er det beste produktet jeg noensinne har prøvd (Her er editing software for pc helt unødvendig, selv om det også følger med) Den er rett og slett så lettvint/fleksibel/enkel å bruke at jeg faktisk gidder.. Det er vel ca første gang noensinne med unntak av Line6 M pedalene.

Det er omtrent som å ha 3 konvensjonelle pedaler stående etter hverandre. Multieffekter blir ikke enklere enn dette.

Link to comment
Share on other sites

Takk for minirapporten ang. G3, greener. Har hatt lyst på den en stund nettopp på grunn av enkel betjening, og det er fint å høre at du beskriver den akkurat slik jeg tror den vil fungere. Ser du har en Zoom expression-pedal på brettet også. Bruker du den sammen med G3? Hvordan fungerer i så fall det, synes du?

Link to comment
Share on other sites

Har knapt brukt expression så langt, men bruker den med G3 ja - Den kostet ikkeno' og bærer preg av det. Men kan du leve med plastikken og at den må settes fast for å gjøre nytten er den vel helt grei.

G3'en forøvrig er overraskende solid med metalchassi og solide fotbrytere. For å være ærlig liker jeg tremolo, chorus, phaser, vibe, delay, etc effektene på den, men har ikke brukt noe tid på ampsim/vreng da jeg synes vreng fungerer best fra konvensjonelle pedaler eller amp nesten uansett. Men jeg ser det er mange som er svært begeistret for vrengen også.

Jeg liker spesielt at delay effektene har tap+note/divider funksjon som på Boss Gigadelay, Nova o.l.

For meg kan denne enheten i praksis erstatte alt annet enn vreng og compressor pedaler. Den opptar lite plass på brettet, er enkel å bruke, samt at den låter forunderlig bra i mange sammenhenger. Du kan jo kikke på Line6 M9, men jeg vet ikke om du blir så voldsomt mer fornøyd med den. Spesielt ikke med tanke på prisen. Men alt etter behov og slikt selvsagt.

Jeg liker forøvrig også den enkle looperen (som kan synkes til tap/rytme og antall takter) og rytmeboksfunksjonen. Merkelig hvor anvendelig slikt er om du bare skal spille litt med deg selv for øvingens skyld.

Link to comment
Share on other sites

Slenger meg på denne tråden! Dette er mitt 2. DIY brett. Første var et vinklet oransje brett som jeg laga fra ei gorm-hylle fra IKEA. hadde ingen kasse, så slengte det i en liten koffert som passa akuratt når jeg skulle på øving/gig. ble veldig upraktisk.

Har nettopp blitt ferdig med mitt nye brett - bestemors gamle koffert. hehe.

Satt på nye hengsler bak og satt i ei 1cm plate i bunnen av den ene delen av kofferten for å forhøyne pedalene litt. på med borrelås fra biltema (borrelåsen stifta jeg i tilegg for bedre feste)

deretter festa jeg alle pedalene og strømforsyninga.

Kostnader for brettet ble vel ca 80,- kr for borrelås. koffert, plate, lim, stifter og stiftemaskin hadde vi.

Lodda kabler selv, så dette ble også billig.

Men ca og fort regna kosta det vel 300,- kr tror jeg.

Det ble veldig tett og fikk nesten ikke plass, men det ordner seg for snille gutter. Slenger ved noen bilder av brettet slik det er nå.

post-8354-0-84346700-1336314391_thumb.jp

post-8354-0-32292400-1336314400_thumb.jp

post-8354-0-33291100-1336314431_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler T-rex sin borrelås! Den ser veldig mye kulere ut enn Clas Ohlson sin og den er faktisk billigere. For kun 89,- får man to store ruller med pedalvelcro/borrelås! ;)

Edited by Tandbergern
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.