Web Analytics
Jump to content

Hjelp ed nye Pick-ups EMG


Recommended Posts

skal kjøpe nye pick-ups, vil prøve å komme litt nerme til Kirk Hammetts sound, og vet at han bruker EMG.

Trenger ikke ha akuratt like pick-ups som kirk, men har sett litt på EMG 60, og EMG 81, men har ikke helt skjønt hvem som er i bridge og hvem som er i neck?

er det EMG 60 som er i bridge, eller omvendt?

og er det noen andre pick-ups dere kan ambefale?

Link to comment
Share on other sites

I forhold til Hammet, når han bruker 60-81 comboen, så bruker han 60 i neck og 81 i bridge.

85 er en populær neck pickup som et alternativ til 60 i neck. Vært og se på kanskje? har ingen erfaring selv.

Link to comment
Share on other sites

Hvilken gitar skal du ha pickupene i?

Jeg har hatt 5-6 gitarer meg EMG pickups, og har nå en med 60/81, en annen med 85/81 og en med 707/81-7. Personlig, så foretrekker jeg uten tvil EMG 60 i hals/neck. Den låter veldig rent, har liten output og er generelt greit allsidig

Når det kommer til bridge, så kommer det veldig an på gitaren du skal ha dem i. Er det mahogany, så ville jeg gått for EMG 81, da denne har mer mellomtone, diskant og er tight som faen. Er det en gitar med lysere treverk, så kan 81 være litt spiss, og da er 85 mer passelig.

Håper det hjalp :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Japp, disse:

Be kjøperen sende med alt av potter, kabler og jack så du slipper å stresse for mye med det. Du trenger 4 nye potter og en jack + quick-connect 3pinskabler.

Hvis ikke han har tilbehøret, så er det greiest å handle nytt sett siden du da får med alt du trenger for å installere pickupen (?)

Her er de ikke så dyre:

http://evenstadmusikk.no/index.php?main_page=product_info&cPath=454&products_id=4281&utm_source=kelkoono&utm_medium=cpc&utm_campaign=kelkooclick&utm_term=EMG-81%2520Humbucker%2520sort

Ellers anbefaler jeg 60/81 til Epien din. Har det selv i min, og det låter helt rått. Rent og fint, og du kan stemme ned uten at det blir grumsete i det heletatt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.