Web Analytics
Jump to content

Sustainblokk/bro til Stratocaster


Torgersen

Recommended Posts

Har ganske nylig anskaffet meg en standard Fender Stratocaster fra 1979. Flott gitar med bra lyd og feel!

Så til spørsmålet: Gjengene i hullet til vib-armen er helt borte, så armen kan ikke monteres fast.

Mener å ha lest et eller annet for lenge siden om at det lydmessig kan være noe å hente på å skifte bro/sustainblokk.

Noen som har erfaring med dette, eventuellt kan tipse meg om gode produkter til formålet? Vil gjerne beholde selve broa orginal dersom det går an å få byttet bare selve blokka.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Callaham bro og stemmeskruer på en american standard tele, og den ble som en ny gitar etter byttet. Langt mer resonant og balansert en tidligere.

Litt tungvint måte å bestille på, da du må fylle ut et skjema, scanne inn og sende på mail, men det gikk greit. Betalte med VISA.

Den ene stratten min skal få samme behandlingen så snart jeg får råd!

Link to comment
Share on other sites

Callaham er top notch! Men leter du etter noe rimeligere har de helt ok ting hos f.eks guitarfetish.com

Husk å skifte arma med det samme, uansett hva du kjøper, ellers ender du fort opp med nye problemer igjen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle tips! Har skjønt at Callaham er kremen, men det er passelig dyrt...

Lukter faktisk på en Wilkinson tremolo med vintage-spec... Noen som vil kime inn med erfaringer på Wilkinson? Får generelt god omtale på nettet ser jeg.

Link to comment
Share on other sites

Wilkinson eksisterer i litt ulike utgaver. De dyreste Vintage typene er helt greie. Helt på linje med original Fender mekanikk og ofte litt forbedret på en del områder. Hvis du bare skal skifte blokka passer ikke wilkinson, men hos GFS (som nevnt) har de både stål og messingblokker.

Ellers lager f.eks Gotoh også helt greie vintage tremoloer som er benyttet på ganske kostbare gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Det viser seg, Greener, at blokka og stålplata på broen min er i ett og samme stykke... Det går altså ikke an å bytte bare blokka. Var ikke klar over dette i utgangspunktet. Så jeg må nok bytte hele greia. Mulig min lokale musikkforhandler har liggende en Wilkinson-trem som kan passe. Skal iallefall ta en titt på den.

Link to comment
Share on other sites

? Det kan jeg aldri huske å ha sett. Hvis dette er en vintage tremolo er dette noe helt unikt så vidt jeg vet. Poenget er jo at blokka og tremplaten er laget av ulike materialer og på helt ulik måte, så da må de i så fall være naglet eller limt sammen.

Er det ingen monteringskruer plassert under sadlene?

Link to comment
Share on other sites

Ingen monteringsskruer nei:) Har fått noen tilbakemeldinger på vintagegitar-forumet på at disse broene fra denne perioden ikke er særlig ettertraktet, og at det lydmessig skal være mye å hente på å bytte den.

Blokka og plata er nok garantert ikke samme stykke som jeg skrev, men de er iallefall forent "usynlig".

Edited by Torgersen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.