Web Analytics
Jump to content

Sustainblokk/bro til Stratocaster


Torgersen
 Share

Recommended Posts

Har ganske nylig anskaffet meg en standard Fender Stratocaster fra 1979. Flott gitar med bra lyd og feel!

Så til spørsmålet: Gjengene i hullet til vib-armen er helt borte, så armen kan ikke monteres fast.

Mener å ha lest et eller annet for lenge siden om at det lydmessig kan være noe å hente på å skifte bro/sustainblokk.

Noen som har erfaring med dette, eventuellt kan tipse meg om gode produkter til formålet? Vil gjerne beholde selve broa orginal dersom det går an å få byttet bare selve blokka.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Callaham bro og stemmeskruer på en american standard tele, og den ble som en ny gitar etter byttet. Langt mer resonant og balansert en tidligere.

Litt tungvint måte å bestille på, da du må fylle ut et skjema, scanne inn og sende på mail, men det gikk greit. Betalte med VISA.

Den ene stratten min skal få samme behandlingen så snart jeg får råd!

Link to comment
Share on other sites

Callaham er top notch! Men leter du etter noe rimeligere har de helt ok ting hos f.eks guitarfetish.com

Husk å skifte arma med det samme, uansett hva du kjøper, ellers ender du fort opp med nye problemer igjen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle tips! Har skjønt at Callaham er kremen, men det er passelig dyrt...

Lukter faktisk på en Wilkinson tremolo med vintage-spec... Noen som vil kime inn med erfaringer på Wilkinson? Får generelt god omtale på nettet ser jeg.

Link to comment
Share on other sites

Wilkinson eksisterer i litt ulike utgaver. De dyreste Vintage typene er helt greie. Helt på linje med original Fender mekanikk og ofte litt forbedret på en del områder. Hvis du bare skal skifte blokka passer ikke wilkinson, men hos GFS (som nevnt) har de både stål og messingblokker.

Ellers lager f.eks Gotoh også helt greie vintage tremoloer som er benyttet på ganske kostbare gitarer.

Link to comment
Share on other sites

Det viser seg, Greener, at blokka og stålplata på broen min er i ett og samme stykke... Det går altså ikke an å bytte bare blokka. Var ikke klar over dette i utgangspunktet. Så jeg må nok bytte hele greia. Mulig min lokale musikkforhandler har liggende en Wilkinson-trem som kan passe. Skal iallefall ta en titt på den.

Link to comment
Share on other sites

? Det kan jeg aldri huske å ha sett. Hvis dette er en vintage tremolo er dette noe helt unikt så vidt jeg vet. Poenget er jo at blokka og tremplaten er laget av ulike materialer og på helt ulik måte, så da må de i så fall være naglet eller limt sammen.

Er det ingen monteringskruer plassert under sadlene?

Link to comment
Share on other sites

Ingen monteringsskruer nei:) Har fått noen tilbakemeldinger på vintagegitar-forumet på at disse broene fra denne perioden ikke er særlig ettertraktet, og at det lydmessig skal være mye å hente på å bytte den.

Blokka og plata er nok garantert ikke samme stykke som jeg skrev, men de er iallefall forent "usynlig".

Edited by Torgersen
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.