Web Analytics
Jump to content

Hvor mye har usb-interfacet å si når man tar opp direktesignal fra gitar?


Recommended Posts

Jeg bruker en del gratis ampsimsoftware for å ta opp demoer og riff hjemme. Jeg bruker det billigste lydkortet som ekstisterer, behringer guitar link, men det gir et helt ok direktesignal inn i pc'en. Jeg har også brukt en boss gt-6 inn i gitarlinken for å ha litt bedre kontroll på lydnivået pluss litt kompressor på signalet da jeg bruker aktive emgpikuper.

Spørsmålet er, hvor mye merker man på direktesignalet inn om man investerer i et bedre lydkort? Merk at jeg ikke bruker noen mikrofoner eller ampsimulatorer "utenfor" pcen..

Link to comment
Share on other sites

Bedre lydkort har som oftest bedre A/D konvertere, støyer mindre og mindre latency.

Når det kommer til signal som uansett bare skal prosesseres diskret (f. eks amplugins), så vil man ha mest mulig av det originale signalet. Jo mindre støy, jo bedre AD konvertere et kort har, jo bedre blir det.

HVOR mye bedre dette kan høres, er jo en annen sak...da det er mange andre faktorer som spiller inn. som programvaren selv, mixing/konvertering.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du bruker ampsim på pc, vil jeg si at det aller viktigste er latency. Før spillinga føles irriterende bør man neppe ligge over 14-15 ms latency.

De beste lydkorta ligger langt under dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.