Web Analytics
Jump to content

NGD - 2005 Fender Custom Shop Stratocaster '59 Closet Classic


Hallstein

Recommended Posts

Som mange kanskje har fått med seg, solgte jeg Mayonesen i helga, da den ikke lenger dekket mine behov som musiker (spiller ikke fullt så mye metall lenger)

Dermed var det på tide å skaffe seg ny gitar, eller mer spesifikt, å skaffe seg en strat.

Jeg har lenge vært på utkikk etter stratter, jeg har til og med eid ett par, men de har aldri vært gode nok for meg.

Jeg har vært vant til en '90 Gibson Les Paul Classic som låter, og spiller svært bra, og har ett preg av å være godt brukt og elsket de 22 åra den har vært i bruk.

Derfor så var jeg på utkikk etter en gitar som kunne matche denne, og som ikke ville kjennes dårligere, eller billigere ut når jeg spilte på den. Valget falt da kjapt på Fender Custom Shop, da det er ett relativt sikkert valg mtp. kvalitet (Jeg prøvde flere USA stratter på Tre45 som ikke var helt bra nok), og fordi de er greie å finne tak i.

Etter å ha fått råd som "vent til du finner den rette" og slikt, så hørte jeg på det og begynte å sjekke finn, blocket, thegearpage o.l. i søken etter "min" strat.

2 Dager etterpå dukket det derimot opp en Fender Custom Shop Strat ganske nært meg (hegra, stjørdal). Og jeg tok en tur dit for å prøve den.

Gitaren var vel holdt, kjentes ikke kliss ny ut, som mange gitarer gjør (sticky hals, tykk ekkel lakk, perfekt i lakken osv) men bar preg av å rett og slett være en "closet classic".

Den hadde også mye pen krakkelering på baksiden og på fronten, samt at halsen hadde sjel, og var ikke på noe sett og vis "perfekt" med noen små hint av flammer her og der i riktig lys, samt hint av birdseyes her og der.

Eieren hadde også nettopp brukt 2000 kroner hos Geir Falck på Tre45, og gitaren var svært bra satt opp, med lav action uten buzz, god tremolo, og generelt svært lettspilt og god. Den låt også mye mer levende enn noen andre stratter jeg har eid. Den veier også svært lite (har ikke veid den) men den er absolutt uten tvil den letteste stratten jeg har spilt på. Halsen er også håndformet, noe som merkes bra, da den går fra en soft V øverst ved headstock, og til en slim C fra 5-te bånd og oppover.

Alt dette kombinert med en pris jeg fikk pruta ned, så fikk jeg meg en svært pen strat, for godt under budsjettet mitt på 18.000.

Noen vil kanskje si at jeg kunne skaffet meg bedre stratt til prisen, men siden jeg kunne teste denne stratten på forhånd, samt at det er en trygghet i det å handle uten å involvere posten, så ser jeg meg svært fornøyd med funnet!

Specs har jeg litt vanskelig med å finne frem, men det får være. Er ikke så himla viktig, den låter iallefall bra! :D

post-6361-0-59678400-1336047483_thumb.jppost-6361-0-41046000-1336047485_thumb.jppost-6361-0-54759200-1336047486_thumb.jppost-6361-0-17461700-1336047488_thumb.jppost-6361-0-00738700-1336047490_thumb.jppost-6361-0-98521700-1336047491_thumb.jppost-6361-0-19909300-1336047493_thumb.jppost-6361-0-57065500-1336047494_thumb.jp

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hørt DENNE gitaren live noen ganger, eller en lik en?... :P

Jepp, Gluke, er midt i blinken! :) Litt nysgjerrig på pickups though, så det spørs om jeg må sende en mail til Fender for å finne ut hva som står i den! :)

Link to comment
Share on other sites

Ukvalifisert gjetting på pickups, så tipper jeg at det står Fender Custom Shop Fat '50s i denne. Jeg har en slik i halsposisjon på min strat, og kan ikke si annet enn at den er helt fantastisk. Videre så antar jeg det er 7.25" radius på gripebrettet, svak V-profil evt C-profil, nitrolakk og kropp i or.

Spennende hvis du får veid den. Min strat veier 3,2 kilo og er den letteste jeg har vært borti.

Link to comment
Share on other sites

Hørt DENNE gitaren live noen ganger, eller en lik en?... :P

Jepp, Gluke, er midt i blinken! :) Litt nysgjerrig på pickups though, så det spørs om jeg må sende en mail til Fender for å finne ut hva som står i den! :)

Hvis det er den customstraten fra hegra er det mest sannsynlig DENNE gitaren jeg har hørt live. Det er ikke så forferdelig mange customshop fendere her omkring :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.