Web Analytics
Jump to content

Hjelp! Strøm fra gitaren og støy :|


Alextwokay

Recommended Posts

http://soundclick.co...cfm?id=11613034

For noen dager siden dukket denne rytmiske støyen opp.

Kommer også mye knitring i tillegg når jeg tar på metalldeler på gitaren, får også tidvis litt strøm i meg.

Har kommet frem til at det ikke er noe feil med utstyret da jeg får samme støyen fra flere forskjellige komponenter. F.eks en studiomonitor som kun er koblet rett i veggen gir også denne rytmiske "buzzingen".

Hva kan ha skjedd i huset og hva kan evt. gjøres?

Er temmelig grønn på alt som har med elektrisitet å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde jordingsfeil for noen år siden, et øyeblikk for en elektriker å bekrefte det. Utbedringen ble ganske dyr, gammelt hus med mange sammenslåinger av jord. Kan være livsfarlig da vannrør ofte er brukt som jordingspunkt, gjerne i nærheten av der vannrøret kommer inn i huset. Var plaget med at lyspærer gikk, støy på lydutstyr, støt fra vannkraner osv. Jeg vil mene at jeg fikk svidd av et par hovedkort på maskiner som stod på en kurs i huset, har nå hatt samme media maskin på samme kurs i over to år uten problemer.

Link to comment
Share on other sites

Takker for alle svar.

Jeg har snakket med huseier og han syntes dette hørtes skummelt ut og skulle få hit elektriker snarest.

Er jo fryktelig irriterende med gitarstøy, men nå ble jeg jo mer bekymret enn irritert. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Du bør også unngå å ta på elektriske apparater og vannkraner samtidig til dette har blitt undersøkt. Har du et mulitimeter? I såfall kan du foreta en enkel test selv, det skal være like mange volt til jord fra begge lederne i en jordet kontakt. Er det ikke det, så er det jordfeil.

Link to comment
Share on other sites

En liten oppdatering:

Den merkelige støyen forsvant for en par dager siden helt uten videre, kom elektriker hit i dag og kunne ikke finne noe feil.

Det var jordfeil i garasjen til huseier, men strømmen hadde visstnok vært av der.

Jeg henter nå strøm fra en kontakt på kjøkkenet som gir meg generelt mye mindre støy,

men den fæle ulyden ble borte av seg selv mens jeg var koblet i den forrige kontakten.

Jordfeil kunne visst komme og gå og i værste fall være noe feil hos en nabo.

Takk for gode råd til en elektrisk utfordret stakkar!

Link to comment
Share on other sites

Det hendte i går med meg. Jeg holdt i et digitalkamera som var koblet i pc-en. Jeg holdt gitaren samtidig. Da kom jeg borti båndene med armen og jeg fikk støt. Det var ikke et veldig kraftig støt, men jeg fikk litt vondt. Skyldte dette rett og slett at strømmen gikk fra pc-en til gitaren?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.