Web Analytics
Jump to content

Band og arrangør - ikke helt enig om reisepenger. Synspunkter?


rocktrond

Recommended Posts

Via Facebook fikk jeg en henvendelse om jeg kunne tenke meg besøk av et band (jeg representerer Nordmøre Hard Rock Club). Joa - vi ble enige om at de skulle komme oppover, og de sa at reisen var billig. Dumt at ingen av partene krevde/spesifiserte sum og kontrakt.

Bandet tok da turen til Trondheim (fra Oslo) og spillte en gig der en fredag, kom til Kristiansund på lørdag og spillte der - for så å slenge en overaskende høy reiseregning i bordet, som da innebefattet turen fra Oslo til Trondheim, Trondheim til Kristiansund og Kristiansund til Oslo.

Jeg mener da på rent prinsipielt grunnlag at vi betaler halve reiseregninga.

- Det var aldri direkte sagt at vi dekker reisen, men det var underforstått (men også at denne skulle være rimelig)

- Vi ble ikke spurt om det var greit, eller informert om at de tok en gig til på turen

Innteresert i å høre hva dere tror og mener om saken. Gjerne legg til om dere har erfaringer fra booking, turneer o.l når dere kommer med synspunkter. Og jeg kommer ikke til å bruke dere som parter i saken på noen måte. Jeg er bare veldig nyskjerrig på om jeg er på jordet når jeg mener at en deling av reiseutgifter mellom giggene her er normalt å forvente.

Link to comment
Share on other sites

Jeg sier ett visdomsord jeg fikk vite av sjefen på Kingston Mines i Chicago...

"Whenever you're booking a musician, or getting booked, make sure you've got all the paperwork and money straighened up beforehand. And i mean EVERYTHING"

Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt der at jeg føler det er relevant om de ble booket til Trondheim eller Kristiansund først. Om de ble booket til Trondheim først så føler jeg det er mest riktig at du bare betaler reisa fra Trondheim til Kristiansund. Dersom de ble booket til Kristiansund først mener jeg du bør betale det reisen ville kostet T/R Oslo-Kristiansund.

De som booker først må jo dekke reisa til og fra det stedet da det på det tidspunktet ikke var kjennskap til den andre gigen, mens de som booket sist bør betale for svippturen innom det stedet.

Nå vet jeg heller ikke hva slags summer det dreier seg om her, og hva man legger i billig, men jeg ville blitt skeptisk om noen sa at et band kunne reise billig fra Oslo til Kristiansund. Det koster penger for mange personer å reise så langt, forsåvidt også litt avhengig av om de har med egen backline. Bandet mitt bruker ikke backline, men vi har likevel nesten 1000kr i reiseutgifter når vi drar fra Horten for å gigge i Oslo.

Link to comment
Share on other sites

På beskrivelsen så høres det ut som dere har en muntlig avtale om at "Nordmøre Hard Rock Club" dekker reiseregningen.

Samtidig er dette noe du kunne diskutert med band/management, for å lufte ditt syn på saken hva gjelder "rimelig", og om hva de synes om å gjøre en slags deling. Å først ta dette på et populært nettforum er jeg usikker på, både fordi du vil få svar som gir deg positiv bias fordi du er kjent for forummedlemmene (det blir "oss snille på forumet" mot "de slemme i bandet") og bandet slipper heller ikke til med tilsvar.

Om det var en gig i Trondheim synes jeg virker lite relevant, siden reiseruten uansett gikk gjennom byen. Med "rimelig" så kan bandet for eksempel ha ment at de selv ordnet billig overnatting i barteby, eller at de laget en formell kontrakt med arrangør i barteby om at KUN overnatting ble dekket derfra.

Kort oppsummert synes jeg dette dekkes av en muntlig avtale, og derfor "Nordmøre Hard Rock Club" sin konto for dyrkjøpte erfaringer, og hvis det skulle diskuteres så burde det blitt gjort direkte mellom partene før det ble gjort offentlig med tusener av utenforstående tredjeparter.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.