Web Analytics
Jump to content

Tremolo


mt2

Recommended Posts

Effekten eller? Effekten gir en sånn ding ding ding ding ding lyd liksom... (dårlig forklart)

Hvis du spiller en tone så vibrerer den sånn at det høres ut som man spiller den flere ganger.

Og tremoloen kan jo også være der nede på enden av strengene! Den som strengene festes i!

Link to comment
Share on other sites

Tremolo (effekten, som finnes som effekt- pedal og noen ganger innebygd i ampen) er en effekt som får gitaren til å høres litt banjo aktig. Sånn at tonen repiterer seg flere ganger.

Tremelo kan også være den dingson nede på gitaren som strengene er festet til.

Link to comment
Share on other sites

Effekten tremolo: Kutter lyden i et visst tempo, blir omtrent samme som om du skrur volumknappen på amp'en din opp og ned ganske fort. Brukt sammen med en gate (som kutter lyden ut helt under et visst volum) høres det ut som om tonen er kort, distinkt, og repeteres mange ganger. Tom morello fra Rage against the machine og Audioslave bruker denne effekten masse.

Tremolo på gitaren: Der hvor strengene er festet på selve kroppen, oftest med en vibratoarm, slik at man kan endre tonen litt opp og ned som man vil...

Link to comment
Share on other sites

Det heter ikke tremolo på gitaren.. det er en Vibrato..

Tremolo= forskjell i lydstyrke

Vibrato= forskjell i pitch

Mange (spes i USA) kaller Vibrato (vib-arm, vibrato-stol whatever) på en gitar for tremolo.. dette er feil.. :P

Link to comment
Share on other sites

For å begrunne.

Tremolopicking, ingen forskjell i lydstyrke ala effekten tremolo.

På et tremolosystem kan du senke tonen så mye at den "forsvinner", ved å gjøre dette og deretter la systemet gå tilbake til utgangspunktet - hurtig, flere ganger på rad - så oppnår du samme tonen (med glissando før og etter) med forskjellig volum.

Som mange har fått med seg, jeg liker å kalle et Floyd Rose type system for tremolo, og resten for vibsystem.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.