Web Analytics
Jump to content

Forsterkeren min døde!


Recommended Posts

Hei!

Etter en lengre øving her om dagen 4+ timer så døde forsterkeren min. Ikke noe lyd, og røra gløder ikke.

PÅ-lyset slår seg på og det går an å slå ampen av og på som normalt, men ingen lyd eller tegn til susing i høyttaler.

Har sjekket inni, og ser ut til at alle sikringer er hele, og ingen brudd i jumperene som holder de tre kretskortene sammen.

Kan legge ved at ampen var utrolig varm, kunne ikke ha hånda på den bak grunnet varmen. Den hadde stått oppå en stol, med rygglene bak som kan ha isolert litt og gjort at den ble varmere enn normalt.

Noen som har kjennskap til dette eller vet hva som kan ha skjedd?

Det er den gamle classic ampen, med firkantet front, den er fra 2005.

Link to comment
Share on other sites

Har gjort det nå. Alle er intakte. Er redd for at inngangstrafoen er røket.

Måler 230v på primær siden, men er dødt på sekundærsiden.

Men det er fire ledinger ut på sekundær, lagt ved et bilde som beskriver litt mere.

Dem røde og gule kablene er det jeg har målt, dødt.

20120429_192222.jpg

Link to comment
Share on other sites

Trafo er som regel kostbart. Har du noen spesifikasjoner på den?

Det er jo også mulig å kontakte forhandler og forhøre seg om hva en service med bytte av trafo koster. Det er ikke sikkert det blir SÅ dyrt, siden de får forhandlerpriser på delene.

Link to comment
Share on other sites

OK, dette er et longshot, men veldig mange Peavey-trafoer har en intern sikring under kobberfolien. Dette er en termisk sikring som går hvis trafoen blir for varm. På min gamle Peavey kunne vi åpne opp kobberfolien og bypasse denne sikringen, så funket forsterkeren helt fint etterpå.

Har hørt at trafoene på Classic-serien kan bli ganske varme, så dette bør vel regnes som et ledd av feilsøking, ikke en 100% fix :) Egentlig burde trafoen byttes med en som ikke er underdimensjonert i utgangspunktet...

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Tittet litt på skjemaet, og det ser dessverre ut til at dette ikke er en standard-trafo.

Standard for EL84-amper er vel ca 230Vac + 6.3Vac til gløding.

Her er ikke glødinga 6.3V. De har seriekoplet i alle fall alle fire utgangsrøra, og da er glødespenninga

i alle fall 25V.

Spørs om ikke en orginaltrafo må til her, desverre.

Kan du få loddet fra primærsiden på trafoen? I såfall kan du jo måle om det er brudd her. Dersom du får det bekreftet kan du jo selvfølgelig lete etter termosikringen og kortslutte den. Men det er jo ikke å anbefale.

Men, du kan jo kjøre til det begynner å brenne ;-)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.