Web Analytics
Gå til innhold
SørensenAJ

Hvis man hadde kun en el-gitar

Anbefalte innlegg

Og budsjettet var max 7000,-, hva gitar ville dere anbefalt? En gitar som kan spille det meste. Alle gitarer kan sikkert låte ok med effekter etc.

Hva kan man få der ute av bra kvalitet til den prisen?

Min første tråd. Har spilt kassegitar i stuen mange år. Men begrenset erfaring på el gitar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Thumbs up for en H-S-S strat ! :)

Strater (Fender) er ikke veldig påkostede gitarer, i forhold til Gibson.

Men noen arbeidshester er de!

Endret av OsloGutten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøp en brukt classic player strat og smell inn en humbucker i bridge. Da har du en gitar som klarer å dekke over det meste. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er jo enig i at strat er det åpenbare valget. Men selv eier jeg ennå ikke en slik, og jeg må jo spørre om man faktisk trenger en bru med vib-arm. Trenger man ikke det, så mener jeg det åpner seg ganske mange andre muligheter. Selv spiller jeg nesten utelukkende på telecaster-type gitar om dagen, og der finnes det nå en del varianter med interessante muligheter som gjør dem til allroundere.

Selv har jeg veldig lyst på en Fender Baja Telecaster, som med 4-punkts switch og S-1 faseswitch gir enormt mange muligheter med bare to pickups. Det største elske/hate-punktet for en Baja telecaster er imidlertid soft V-halsprofilen. Den fungerer for mange som ikke helt liker de tynneste Fender-halsene. Her MÅ man prøvespille. (Jeg har imidlertid også innsett at jeg får til ganske mye med den gitaren jeg allerede har, men den har noen DIY custom-features, så det er ikke en gitar man kan kjøpe som hyllevare.)

Det er bare ett eksempel. Og jeg må legge til at jeg har veldig tro på prinsippet om at gitaristen må like å spille på gitaren, altså at ergonomien passer. Pickups kan byttes og lydsignaturer modifiseres med effekter, men balansen i gitaren, halsprofilen, strengehøyden, kroppen osv er etter min mening det viktigste.

Skal du kjøpe din første el-gitar? Dra litt rundt og prøvespill gitarer og gå for den du liker best. Pass på at du setter av litt penger til en god forsterker også. Små transistorforsterkere uten modellering er ofte billige, men bare sorgen lydmessig.

Helt til slutt: Det er ikke lurt å satse på kun en gitar, spesielt ikke om man spiller i band og opptrer. Jeg har vært på konsert der hovedgitaristens gitar plutselig sluttet å virke, og det ikke var med en backup. De måtte stokke om på låtene, gitaristen måtte få gitaren til vokalisten, og i pausen hadde de råkjørt gjennom Københavns gater for å hente backupgitar... Skulle JEG velge, så ville jeg hatt to gitarer...minst! (Har to akkurat nå som jeg bruker, en DIY med 2x humbuckere, samt en partstelecaster.) Tenkte lenge jeg skulle klare meg med en bassgitar, men nå har jeg også fått lyst til å prøve både fretless og 5-strenger. Vi får se.... Alltid kjekt med en backup. ;)

Endret av sarge
 • Liker 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Støtter orsvends forslag. En LP med P90s er utrolig allsidige, da de gir en del mer spank enn en humbucker, og en del mer beef enn en singlecoil. Spilte LP med 2xP90 tidligere, og den funket til absolutt alt! Skal du spille live er det dog et must å ha med seg backupgitar. Utrolig hat å måtte ta pause i settet om du ryker en streng (har jeg fått erfare opptil flere ganger), og om det skjer noe mer drastiske feil med den så er du buttfucked.

Ellers er det viktigste at man liker å spille på gitaren. Honningbarna har f.eks en god dose vreng på gitarlyden sin, og han ene gitaristen spiller på en SS Jaguar, SS Telecaster og en Danelectro med lipsticks, så man trenger ikke bucker selv om man skal ha masse gain. Man kan også få ganske greit spank ut av en humbucker i bridge om man ratter litt EQ og gitaren ikke har altfor mørkt treverk. Har en HH Jaguar selv, og den har en overraskende bright og spanky lyd om jeg kjører med bare bridge-pickup og høypassfilter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror jeg hadde sett etter en brukt Burny eller Edwards LP. Ikke nødvendigvis fordi det er bedre enn strat, men det passer meg mye bedre da jeg er mer LP-mann. Men Fender lager også veldig gode gitarer i den prisklassen, så det er jo litt subjektivt hva man liker best.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Se etter en strat.

Fender Am. Strat fra 90-tallet pleier å være gode greier.

Dagens Am. Strat har så inn i hampesletten puslete hals.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Lignende innhold

  • Av eikenotten
   Hei, jeg er dessverre ikke helt sikker på hvor eller hvem jeg kan spør om hjelp angående dette. Jeg vil gjerne prøve å finne ut noe mer om en gammel akustisk gitar. Foreldrene mine kjøpte et gammelt hus fra 1993, sammen med huset fulgte med en del gamle møbler og saker som den forrige eieren av huset ikke ville ha med seg, noe av det som ble lagt igjen var en gammel gitar som jeg og søsknene mine har lekt mye når vi vokste opp. Ifølge den tidligere eieren av huset gjenfortalt av mine foreldre så er gitaren muligens nærmere 100 år gammel, jeg har ikke noe som kan støtte den teorien dessverre men jeg kan legge ved bilder av gitaren.
   I en periode fra 2012 til 2017 har gitaren stått på utstilling på en kafe til utlån, en dag i 2016 var det en mann som drev med restaurering av samleobjekter som mente på at denne gitaren kan spores helt tilbake til slutten av 1800-tallet til så sent som starten av 1920-tallet. Han insisterte på at foreldrene mine burde finne ut mer om denne gitaren.
   Er det noen her som klarer å hjelpe meg med å spore gitarens opphav? Hvem man kontakter for å finne verdi på gitarer? Det eneste som står på gitaren er tallet seksten inni gitaren skrevet forhånd kanskje med en blyant.   • Av Jegsann!
   Er det noen som vet hva det engelske ordet for "besifring" er? Chordal voicing? Takk.
  • Av Brattanorski
   Hei og hopp! 

   Jeg tilbyr rimelig undervisning i el-gitar, hjemme hos meg i Dalbakkveien i Oslo. Ca 5min fra Godlia t-bane stopp.  Selv er jeg låtskriver og utøvende musiker, men også tidligere musikkstudent ved Staffeldts i Oslo. Jeg 26år og har spilt gitar siden barneskolen

   Metodikk:
   Jeg baserer mine kurs på hva eleven selv ønsker å oppnå. Hva er ditt mål?

   1. Er du viderekommen og ønsker å bli dreven på rask alternate picking så fokuserer vi på teknikk (da kan vi nerde og ha det gøy!)
   2. Er du nybegynner, så starter vi lett og jobber mot å kunne spille den musikken du selv hører på

   Jeg ønsker først og fremst at du skal lære å kjenne hva som definerer DEG som gitarist og hvordan DU låter. Det synes jeg er kjempe spennende. Da kan vi skreddersy et opplegg rettet mot dine mål og preferanser. Jeg er resultatorientert og tålmodig. Er blitt fortalt at jeg har gode pedagogiske egenskaper og kan forklare avanserte konsepter på en forståelig måte.

   Jeg tar foreløpig 200kr timen (45min).
   Send meg gjerne en melding så tar vi en prat.
   Bjørn.

   Her er en liten link så dere kan se hva jeg bruker mine dager på :)
  • Av Troll
   Hvis jeg skulle brukt en tusenlapp på en reverb, hva burde jeg gått for? Tc Hall of Fame 2? Ser de går for rett over tusenlappen helt ny.
   Ligger et par EH Cathedral på finn. Er det noe stas? 
   Fordel om den har shimmer. Kunne tenkt meg Strymon Big Sky, men den blir for heftig siden jeg kun skal bruke det til litt testing og leking i loopen på Mooer Preamp Live. 
  • Av Rokamy
   Noen som kan hjelpe med en verdivurdering av denne gitaren som jeg kjøpte i begynnelsen av 80?
   Meget lite brukt og i meget godt stand.×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.