Web Analytics
Jump to content

Epi pickups, skifte ut


CastorFiber

Recommended Posts

Jeg har en Epi LP som jeg aldri bruker. Jeg liker ikke gitaren, av flere grunner.

Nå har det seg slik at jeg har lånt den bort til et par stykker som faktisk kan å spille gitar, og får den igjen med kommentarer om at "det er den beste epien jeg noensinne har spilt på", "her har du vært heldig", og så videre.

(Nå skal man kanskje ta slikt med en klype salt, siden de fleste jeg har snakket med som har en rimelig gitar av en eller annen grunn har vært usedvanlig heldige med sitt eksemplar. Man hører aldri noe fra de som får mandagseksemplarene.. :P )

Nuvel. I et forsøk på å sparke liv i spetakkelet, i og med at jeg kanskje får bruk for en gitar med et slikt utseende om ikke så lenge, så lurer jeg på om jeg skal koste på den noen kroner. Fasongen og slikt får jeg jo ikke gjort noe med, så det må jeg leve med. Men pickupene er usedvanlig daffe, synes jeg. De må det da gå an å få skiftet ut. Og så stemmeskruene. De er grusomme. Passer for de som liker å skru, så Epi og Harley Davidson er trolig en vanlig kombinasjon.

Det å skifte delene klarer jeg vel selv, skulle jeg tro.

Det jeg trenger, er tips til hva jeg kan putte inn i denne gitaren. Det er tre humbuckere på den, med gullfargede deksler, og det er et poeng at de nye pickupene ser makne ut.

Jeg har vært en tur på sidene til GFS, og ser de har flere typer, også "P90" i gullfarget hum- fasong. Kunne det vært stas med en slik i en av posisjonene? Og i såfall, hvilken? jeg har tenkt meg en liten mod der jeg kan blande inn midpickupen med en av potmeterene, bruker aldri tonepoten likevel. Er det noen hensikt å skifte ut stock med GFS, eller blir "hoppet" i kvalitet for lite?

Er også klar over at man kan lodde av og smelte løs gulldeksler hvis det trengs, men ser ikke på det som noen utfordring. Har gjort det så mange ganger at jeg like gjerne står over.

Jeg ser for meg pickups som låter litt mer "metal" enn de slappe sakene som sitter der nå, ser for meg "Jorn"- lyd, (Tore Moren/Lofstad) som det mest "vrengete" jeg trenger.

Trenger ikke å være så veldig sint, jeg er tross alt en eldre lettskremt herre.

Tips og råd tas imot med takk, og DIY- tråd loves hvis det er noe noen liker.

Har du noe liggende du vil prakke på meg, så send meg gjerne en PM.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

P90 i hals og muligens kanskje midten blir dødstøff lyd, men en LP må ha bøkker i bru syns nå jeg. :)

Når det gjelder stemmeskruer, så er jo disse tøffest : http://www.gitarist.no/products/gibson-vintage-mekanikk-33-nikkel , evt. i gull: http://www.gitarist.no/products/gibson-vintage-mekanikk-33-gold

Men kanskje litt drøyt å hive inn nesten 1000 kroner på dette?

Link to comment
Share on other sites

^ Støtter den der. Jeg er også en tilhenger av humbucker i bro, og gjerne noe lettere og klarere i hals. Har hatt Gibson 498T og har nå EMG'er i min Epi, og man hører forskjell hver gang. Epi sine pickups er utrolig kraftige, men veldig ullen og slapp i toppen. Hvis jeg var deg, ville jeg nok spandert på meg noen pickups fra GFS. Personlig, til mitt bruk, så hadde jeg spandert på meg en god bucker i bro og kanskje noe billigere i hals.. Men det er selvsagt avhengig av hva du selv bruker mest. Men P90 i buckerformat høres ihvertfall spennende ut.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er jo en idé, men slikt er nok for innviklet (sic) for meg.

Jeg kunne sikkert ha fått på noen viklinger på et vis, men jeg aner jo ikke noe om hva som skaper ønsket lyd.

Dessuten, slikt håndarbeide koster jo straks en del kroner hvis man skal sette det bort, og det er begrenset hva jeg synes det er verdt å koste på en slik Epiphone, uansett hvor heldig jeg må ha vært med den.

Link to comment
Share on other sites

Hva med å hive inn en Bare Knuckle HolyDiver i bridge?

Jeg regner nesten med at det er en Black Beauty det gjelder, siden du sier det er 3 humbuckere? Denne modellen har fått mye skryt, og skal være tett opptil(om ikke bedre enn) en Gibson LP Studio i kvalitet.

Edited by MDRattle
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.