Web Analytics
Jump to content

Epi pickups, skifte ut


CastorFiber
 Share

Recommended Posts

Jeg har en Epi LP som jeg aldri bruker. Jeg liker ikke gitaren, av flere grunner.

Nå har det seg slik at jeg har lånt den bort til et par stykker som faktisk kan å spille gitar, og får den igjen med kommentarer om at "det er den beste epien jeg noensinne har spilt på", "her har du vært heldig", og så videre.

(Nå skal man kanskje ta slikt med en klype salt, siden de fleste jeg har snakket med som har en rimelig gitar av en eller annen grunn har vært usedvanlig heldige med sitt eksemplar. Man hører aldri noe fra de som får mandagseksemplarene.. :P )

Nuvel. I et forsøk på å sparke liv i spetakkelet, i og med at jeg kanskje får bruk for en gitar med et slikt utseende om ikke så lenge, så lurer jeg på om jeg skal koste på den noen kroner. Fasongen og slikt får jeg jo ikke gjort noe med, så det må jeg leve med. Men pickupene er usedvanlig daffe, synes jeg. De må det da gå an å få skiftet ut. Og så stemmeskruene. De er grusomme. Passer for de som liker å skru, så Epi og Harley Davidson er trolig en vanlig kombinasjon.

Det å skifte delene klarer jeg vel selv, skulle jeg tro.

Det jeg trenger, er tips til hva jeg kan putte inn i denne gitaren. Det er tre humbuckere på den, med gullfargede deksler, og det er et poeng at de nye pickupene ser makne ut.

Jeg har vært en tur på sidene til GFS, og ser de har flere typer, også "P90" i gullfarget hum- fasong. Kunne det vært stas med en slik i en av posisjonene? Og i såfall, hvilken? jeg har tenkt meg en liten mod der jeg kan blande inn midpickupen med en av potmeterene, bruker aldri tonepoten likevel. Er det noen hensikt å skifte ut stock med GFS, eller blir "hoppet" i kvalitet for lite?

Er også klar over at man kan lodde av og smelte løs gulldeksler hvis det trengs, men ser ikke på det som noen utfordring. Har gjort det så mange ganger at jeg like gjerne står over.

Jeg ser for meg pickups som låter litt mer "metal" enn de slappe sakene som sitter der nå, ser for meg "Jorn"- lyd, (Tore Moren/Lofstad) som det mest "vrengete" jeg trenger.

Trenger ikke å være så veldig sint, jeg er tross alt en eldre lettskremt herre.

Tips og råd tas imot med takk, og DIY- tråd loves hvis det er noe noen liker.

Har du noe liggende du vil prakke på meg, så send meg gjerne en PM.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ah, du må kjøpe P90-pickupen min da. Det er jo en i humbuckerstørrelse, den er fra GFS og den var for hals-posisjonen tror jeg. I gull er den også. Kom igjen daaaaa!

Uten å ha hatt den i noen gitar, eller hørt lydklippav den, vet jeg allikevel at det kanskje er verdens beste P90 i gull cover fra GFS. Hvorfor sier du at jeg tror den er verdens beste; jo det er fordi jeg vil selge den :D

Link to comment
Share on other sites

P90 i hals og muligens kanskje midten blir dødstøff lyd, men en LP må ha bøkker i bru syns nå jeg. :)

Når det gjelder stemmeskruer, så er jo disse tøffest : http://www.gitarist.no/products/gibson-vintage-mekanikk-33-nikkel , evt. i gull: http://www.gitarist.no/products/gibson-vintage-mekanikk-33-gold

Men kanskje litt drøyt å hive inn nesten 1000 kroner på dette?

Link to comment
Share on other sites

^ Støtter den der. Jeg er også en tilhenger av humbucker i bro, og gjerne noe lettere og klarere i hals. Har hatt Gibson 498T og har nå EMG'er i min Epi, og man hører forskjell hver gang. Epi sine pickups er utrolig kraftige, men veldig ullen og slapp i toppen. Hvis jeg var deg, ville jeg nok spandert på meg noen pickups fra GFS. Personlig, til mitt bruk, så hadde jeg spandert på meg en god bucker i bro og kanskje noe billigere i hals.. Men det er selvsagt avhengig av hva du selv bruker mest. Men P90 i buckerformat høres ihvertfall spennende ut.. :)

Link to comment
Share on other sites

Det er jo en idé, men slikt er nok for innviklet (sic) for meg.

Jeg kunne sikkert ha fått på noen viklinger på et vis, men jeg aner jo ikke noe om hva som skaper ønsket lyd.

Dessuten, slikt håndarbeide koster jo straks en del kroner hvis man skal sette det bort, og det er begrenset hva jeg synes det er verdt å koste på en slik Epiphone, uansett hvor heldig jeg må ha vært med den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.