Web Analytics
Jump to content

Forsterkerbygg med utgangspunkt i Hiwatt DR504


Recommended Posts

Hei,

Har drevet i noen år nå med skattejakt på gamle komponenter (Mustard/Iskra/Piher/Beyschlag) til et fremtidig forsterkerbygg. (Nå håper jeg ikke dette blir en diskusjon om hvor teit jeg er som bruker masse penger på gamle, utdaterte komponenter som har mest å si for mojo ;) )Komponentlisten min er nå komplett til å bygge en Hiwatt DR504 fra Hylight (Reeves)-eraen på 70-tallet. Mens jeg samlet deler, begynte jeg også med diverse pedalbygg for å ”øve” meg til den framtidige forsterkeren.

Kikket meg ut et kit jeg skulle kjøpe for å få med kasse/Chassis/hardware, og fant til slutt Vintage Hiwatt Restorations som solgte komplette kit for bygg av reeves.kloner. Rent tilfeldig fant jeg ut ved en forespørsel til VHR at det holdt på å fase ut kit’ene for å selge sine ferdigbygde Hi-Tone-amper, og at de kun hadde 1 kit igjen. Jeg kjøpte det siste kit’et dems for å slippe å kjøpe skrue for skrue på Ebay.

I forigårs befant kitet seg i Cincinatti, og i går stod det utenfor døren min…Det er det jeg kaller ekspressfrakt! Koste meg godt i går kveld da jeg unwrappa herligheten.

Skal prøve å la dette bli en slags byggetråd, men erfaringsmessig så glemmer jeg helt å ta bilder når jeg holder på. Skal prøve å være flinkere denne gangen!

Her er de første bildene:

Selve kassa:

t_Kasse.jpg

Rørene som skal drive herligheten. Mullard så klart :P 2 stk EL34, 3 stk 12AX7 og 1 stk 12AT7 for økt headroom:

t_Mullard.jpg

Transformerne. Begge er av merket Heyboer som er kloner av de gamle Partridge-transformerne:

t_Trannies.jpg

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da kom jeg så smått i gang med det mekaniske. En del skruer som skal på også, ikke bare lodding!

Selve chassiet. Utrolig greit å slippe å borre opp selv:

t_Chassis.jpg

Fått på alt mekanisk av rør-sockets og kondensatorklemmer:

t_Chassis_sockets.jpg

Neste var å få på transformatorene. Tunge saker:

t_Chassis_transformers.jpg

Satte i elektrolyttene for syns skyld:

t_Chassis_caps.jpg

Innsiden av chassiet:

t_Chassis_presolder.jpg

Neste post er å lodde inputene. Her er jeg litt usikker om jeg skal kjøre standard eller linked inputs, ala Gilmour. Må vel bestemme meg snart :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Joda, sitter da og pludrer litt innimellom...Er litt for lite flink til å oppdatere denne tråden, bare..

Litt dårlig bilde, men her er sortimentseskene med alle delene:

t_sortiment.jpg

Slik ser turret-kortet ut med komponentene:

t_kretskort_framside.jpg

Baksiden av turret-kortet:

t_kretskort_bakside.jpg

Ellers, her kommer noen bilder på hvor langt jeg har kommet:

t_mot_bakside.jpg

t_mot_framside.jpg

t_preamp_wiring.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.