Web Analytics
Jump to content

Gitar som håndbagasje på fly


teik
 Share

Recommended Posts

Skal fly en tur med british airways, men blir litt usikker på om jeg har lov til å ta med gitaren som håndbagasje eller ei. Har søkt på forumet og ser folk har gjort det før, men slike policies kan fort forandre seg.

Er det noen som har flydd med british airways i det siste som har tatt med gitar i håndbagasjen? flyet er av typen A320.

Link to comment
Share on other sites

Haj, jag undrar också. Vi ska på Kinaturne med bandet på torsdag och flygbolaget (SAS) har sagt att att vi måste checka in gurorna. Vi vill såklart helst slippa skicka de så vi ska göra vad vi kan vid check in-skranken. Vad ska man säga? Tips mottages tacksamt :) .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flydd med Norwegian, SAS, Lufthansa, KLM, SwissAir og Alitalia. Ingen av dem har hatt noe problemer med en gitaren i en hardcase. Jeg passer alltid på å være en av de første ved skranken sånn at jeg får lagt gitaren oppå før de andre kommer, da går det som regel greit. Ellers har jeg opplevd at de tar den og legger den i en sånn tralle før ombordstigning. Men det har gått kjempefint hver gang. Note: Jeg reiste minst 20 ganger med fly i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Det er helt umulig å si noe kategorisk om dette. Det avhenger av flyselskap, hvor mange som er på flyet, hvir opplagte vertene på flyet er, og så videre og så videre.

Derfor er det eneste svaret som er helt korrekt, at man må forholde seg til reglene, og det betyr belly for gitaren. Alternativet er jo å ta en BB King, nemlig eget sete.

Har man boltonhals, er det da ikke verre enn at man skrur av halsen på gitaren. Det tar omtrent tretti sekunder.

Link to comment
Share on other sites

Dette er som CastorFiber sier helt umulig å svare noe bastant på. Er flyet tilnærmet fullt vil du nesten garantert ikke få ta gitaren med inn i kabinen. Er det lite folk og kabinbesetningen er i godlynne, så går det helt fint. Du får bare prøve deg og se hva de sier på den aktuelle dagen.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Her er policien til BA:

  • Small musical instruments within the maximum size and weight limits for hand baggage may be carried onboard as part of your free hand baggage allowance.
  • Larger musical instruments must be carried as checked baggage. Each item will count as part of your free checked baggage allowance.
  • It may be possible to purchase an extra seat for your musical instrument, depending on availability. If you would like to book an extra seat for a musical instrument, please make the booking through your nearest British Airways office. Extra seats cannot be booked through ba.com.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

    • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
    • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
    • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
    • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
    • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.