Web Analytics
Jump to content

Gitar som håndbagasje på fly


teik
 Share

Recommended Posts

Skal fly en tur med british airways, men blir litt usikker på om jeg har lov til å ta med gitaren som håndbagasje eller ei. Har søkt på forumet og ser folk har gjort det før, men slike policies kan fort forandre seg.

Er det noen som har flydd med british airways i det siste som har tatt med gitar i håndbagasjen? flyet er av typen A320.

Link to comment
Share on other sites

Haj, jag undrar också. Vi ska på Kinaturne med bandet på torsdag och flygbolaget (SAS) har sagt att att vi måste checka in gurorna. Vi vill såklart helst slippa skicka de så vi ska göra vad vi kan vid check in-skranken. Vad ska man säga? Tips mottages tacksamt :) .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flydd med Norwegian, SAS, Lufthansa, KLM, SwissAir og Alitalia. Ingen av dem har hatt noe problemer med en gitaren i en hardcase. Jeg passer alltid på å være en av de første ved skranken sånn at jeg får lagt gitaren oppå før de andre kommer, da går det som regel greit. Ellers har jeg opplevd at de tar den og legger den i en sånn tralle før ombordstigning. Men det har gått kjempefint hver gang. Note: Jeg reiste minst 20 ganger med fly i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Det er helt umulig å si noe kategorisk om dette. Det avhenger av flyselskap, hvor mange som er på flyet, hvir opplagte vertene på flyet er, og så videre og så videre.

Derfor er det eneste svaret som er helt korrekt, at man må forholde seg til reglene, og det betyr belly for gitaren. Alternativet er jo å ta en BB King, nemlig eget sete.

Har man boltonhals, er det da ikke verre enn at man skrur av halsen på gitaren. Det tar omtrent tretti sekunder.

Link to comment
Share on other sites

Dette er som CastorFiber sier helt umulig å svare noe bastant på. Er flyet tilnærmet fullt vil du nesten garantert ikke få ta gitaren med inn i kabinen. Er det lite folk og kabinbesetningen er i godlynne, så går det helt fint. Du får bare prøve deg og se hva de sier på den aktuelle dagen.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Her er policien til BA:

 • Small musical instruments within the maximum size and weight limits for hand baggage may be carried onboard as part of your free hand baggage allowance.
 • Larger musical instruments must be carried as checked baggage. Each item will count as part of your free checked baggage allowance.
 • It may be possible to purchase an extra seat for your musical instrument, depending on availability. If you would like to book an extra seat for a musical instrument, please make the booking through your nearest British Airways office. Extra seats cannot be booked through ba.com.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.