Web Analytics
Jump to content

Gitar som håndbagasje på fly


teik

Recommended Posts

Skal fly en tur med british airways, men blir litt usikker på om jeg har lov til å ta med gitaren som håndbagasje eller ei. Har søkt på forumet og ser folk har gjort det før, men slike policies kan fort forandre seg.

Er det noen som har flydd med british airways i det siste som har tatt med gitar i håndbagasjen? flyet er av typen A320.

Link to comment
Share on other sites

Haj, jag undrar också. Vi ska på Kinaturne med bandet på torsdag och flygbolaget (SAS) har sagt att att vi måste checka in gurorna. Vi vill såklart helst slippa skicka de så vi ska göra vad vi kan vid check in-skranken. Vad ska man säga? Tips mottages tacksamt :) .

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flydd med Norwegian, SAS, Lufthansa, KLM, SwissAir og Alitalia. Ingen av dem har hatt noe problemer med en gitaren i en hardcase. Jeg passer alltid på å være en av de første ved skranken sånn at jeg får lagt gitaren oppå før de andre kommer, da går det som regel greit. Ellers har jeg opplevd at de tar den og legger den i en sånn tralle før ombordstigning. Men det har gått kjempefint hver gang. Note: Jeg reiste minst 20 ganger med fly i fjor.

Link to comment
Share on other sites

Det er helt umulig å si noe kategorisk om dette. Det avhenger av flyselskap, hvor mange som er på flyet, hvir opplagte vertene på flyet er, og så videre og så videre.

Derfor er det eneste svaret som er helt korrekt, at man må forholde seg til reglene, og det betyr belly for gitaren. Alternativet er jo å ta en BB King, nemlig eget sete.

Har man boltonhals, er det da ikke verre enn at man skrur av halsen på gitaren. Det tar omtrent tretti sekunder.

Link to comment
Share on other sites

Dette er som CastorFiber sier helt umulig å svare noe bastant på. Er flyet tilnærmet fullt vil du nesten garantert ikke få ta gitaren med inn i kabinen. Er det lite folk og kabinbesetningen er i godlynne, så går det helt fint. Du får bare prøve deg og se hva de sier på den aktuelle dagen.

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Her er policien til BA:

 • Small musical instruments within the maximum size and weight limits for hand baggage may be carried onboard as part of your free hand baggage allowance.
 • Larger musical instruments must be carried as checked baggage. Each item will count as part of your free checked baggage allowance.
 • It may be possible to purchase an extra seat for your musical instrument, depending on availability. If you would like to book an extra seat for a musical instrument, please make the booking through your nearest British Airways office. Extra seats cannot be booked through ba.com.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.