Web Analytics
Jump to content

Helsikes wah-pedal!


Arachno

Recommended Posts

Heisan, folkens. Var i studio her om dagen, skulle legge på no' gitarsolo-greier da det plutselig kom en masse støy ut av ampen (uten at jeg spilte), fant etterhvert ut at det var wah-pedalen som forårsaket dette. Første gangen det skjedde, trodde jeg at det kom fra mobilen, at jeg fikk inn en tekstmelding, eller at noen prøvde å ringe meg.. Men mobilen var avslått. Det virker som om denne pedalen tar inn signaler fra et eller annet. Er dette vanlig? Og er det i tilfelle noe man kan gjøre med det, bortsett fra å hive den helsikes pedalen i søpla? Pedalen er en tre år gammel RMC Wizard.

Edited by Arachno
Link to comment
Share on other sites

Jeg har heller troen på at det er en gitarkabel som plukker opp radioen.

Bruker du skikkelige, isolerte kabler? Sjekk at du bruker instrumentkabel mellom gitar, effekt, amp og ikke høyttalerkabel. Ellers ville jeg prøvd å skifte ut kablene en etter en og se om problemet forsvinner.

Husk at kabler virker som antenner, og dårlige kabler vil kunne plukke opp støy.

Link to comment
Share on other sites

Tube Screameren min tok inn noe mubmo jumbo radio greier her forleden dag. Når jeg satt TS9'en i bypass mode, så ga han seg å mase. Jeg var ferdig å spille, så slo av å tenkte ikke noe mer på det da jeg vet det ikke er uvanlig. Etter det har jeg ikke hørt noe.

Når min far var liten bodde de rett ved siden av Kjevik, Kristiansand lufthavn. Der var tårnet ofte inne med spydige kommentarer på det elektriske orgelet under søndags salmene har jeg blitt fortalt.

Fikk filmet litt av radioen også:

Link to comment
Share on other sites

Joda, det KAN jo være en kabel som er synderen her. Men når pedalen er slått av, bypassed, da merker jeg ikke noe til problemet.

Det er bare når pedalen er aktiv. Rare greier, har hatt denne pedalen i tre år nå uten noen problemer.

Link to comment
Share on other sites

Har nå prøvd med forskjellige amper, gitarer, og kabler..! Samme spetakkelet.. Pedalen har jo som sagt funket bra i tre år, helt til nå..

Møkkapedal! Ikke var den billig heller..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.