Web Analytics
Jump to content

fjerne delay på line-in på lydkort


rioi
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg er en fersk gitarist som bare leker litt på gutterommet på kveldstid. Derfor er jeg ikke interessert i å kjøpe noe dyrt lydkort for å få tatt litt opptak.

Sånn jeg prøver å gjøre det nå uten spesielt hell er;

backing track på Laptop>minijack>forsterker AUX in

fra phones på forsterker via minijack inn på line in på stasjonær PC.

Og øretelefoner fra den stasjonære pcen

Opptaksprogrammet jeg bruker er Audacity.

Problemet er da at jeg får en liten delay fra det jeg spiller og det som kommer inn på øret mitt.

Regner med dette har med prossesseringen av lyden i den stasjonære pc-en.

Finnes det programvare/spesielle drivere som kan bedre dette?

Er integrert lydkort i hovedkort.

Link to comment
Share on other sites

Veit helt ærlig ikke hva problemet er, har hørt det før, men husker det ikke! Uansett, så er dette et problem i Audacity, har hatt problemet i det programmet selv, men aldri i andre programmer.

Det er jo fordi lyden ikke kommer inn i programmet fort nok. En delay-tid på 20ms er det minste et menneskeøre kan høre, så alt over dette vil du klare å høre, og jeg regner også med at du blir veldig irritert!

Det som er spørsmålet mitt egentlig, er hva du spiller inn med, altså ikke program, men om du kjører gitaren rett inn i maskina di, om du bruker en slags mikrofon eller hva du gjør, samt hvorfor du på død og liv skal koble sammen maskinene for å få backingtracket?

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt kan du prøve asia4all som kan fungere / løse saken (husk å velge asio som kilde i audacity) Sånn generelt får du den tidsforsinkelsen du beskriver med rimelige lydkort og standard windows drivere.

Dette med å involvere både laptop og en stasjonær pc skjønner jeg ikke noe av, du kan legge backingtracket som et eget lydspor i audacity og lignende program (dette er jo programmer som kan avspille/spille inn mange samtidige spor)

Link to comment
Share on other sites

Innebygde lydkort egner seg ikke til opptak, så lenge man lytter på lyden ut fra lydkortet. Ferdig arbeid.

Jeg har kastet bort masse tid på å få slike løsninger til å fungere, ASIO4ALL eller ikke. Skal du ha så lav latency at du ikke merker forsinkelsen, trenger du et dedikert lydkort. Alternativt kan du jo bruke lyden som går inn i lydkortet som lytt, da omgår du hele problemet.

Forøvrig har Greener et godt poeng angående kobilngen din. Den er totalt unødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.