Web Analytics
Jump to content

fjerne delay på line-in på lydkort


rioi
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg er en fersk gitarist som bare leker litt på gutterommet på kveldstid. Derfor er jeg ikke interessert i å kjøpe noe dyrt lydkort for å få tatt litt opptak.

Sånn jeg prøver å gjøre det nå uten spesielt hell er;

backing track på Laptop>minijack>forsterker AUX in

fra phones på forsterker via minijack inn på line in på stasjonær PC.

Og øretelefoner fra den stasjonære pcen

Opptaksprogrammet jeg bruker er Audacity.

Problemet er da at jeg får en liten delay fra det jeg spiller og det som kommer inn på øret mitt.

Regner med dette har med prossesseringen av lyden i den stasjonære pc-en.

Finnes det programvare/spesielle drivere som kan bedre dette?

Er integrert lydkort i hovedkort.

Link to comment
Share on other sites

Veit helt ærlig ikke hva problemet er, har hørt det før, men husker det ikke! Uansett, så er dette et problem i Audacity, har hatt problemet i det programmet selv, men aldri i andre programmer.

Det er jo fordi lyden ikke kommer inn i programmet fort nok. En delay-tid på 20ms er det minste et menneskeøre kan høre, så alt over dette vil du klare å høre, og jeg regner også med at du blir veldig irritert!

Det som er spørsmålet mitt egentlig, er hva du spiller inn med, altså ikke program, men om du kjører gitaren rett inn i maskina di, om du bruker en slags mikrofon eller hva du gjør, samt hvorfor du på død og liv skal koble sammen maskinene for å få backingtracket?

Link to comment
Share on other sites

Som nevnt kan du prøve asia4all som kan fungere / løse saken (husk å velge asio som kilde i audacity) Sånn generelt får du den tidsforsinkelsen du beskriver med rimelige lydkort og standard windows drivere.

Dette med å involvere både laptop og en stasjonær pc skjønner jeg ikke noe av, du kan legge backingtracket som et eget lydspor i audacity og lignende program (dette er jo programmer som kan avspille/spille inn mange samtidige spor)

Link to comment
Share on other sites

Innebygde lydkort egner seg ikke til opptak, så lenge man lytter på lyden ut fra lydkortet. Ferdig arbeid.

Jeg har kastet bort masse tid på å få slike løsninger til å fungere, ASIO4ALL eller ikke. Skal du ha så lav latency at du ikke merker forsinkelsen, trenger du et dedikert lydkort. Alternativt kan du jo bruke lyden som går inn i lydkortet som lytt, da omgår du hele problemet.

Forøvrig har Greener et godt poeng angående kobilngen din. Den er totalt unødvendig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.