Web Analytics
Jump to content

NGD! Sunn(FMIC) Mustang


brs

Recommended Posts

Jess.

Fikk akutt GAS på en stratocaster, og ikke minst el-gitar i det hele tatt. (Aldri eid en el., selvom jeg har spilt gitar i overkant av halvannent år nå)

Kan mye om el-gitarer grunnet stor interesse, men å spille på en kan jeg ikke, enda. Sinnsykt moro er det hvert fall!

Tok en tur ned på Musikktorvet i Skien for å kikke på den. Så at de solgte denne i bruktavdelingen sin, og la merke til headstocken med gull-sort skrift, noe som indikerer på mustang av årgang 88.-90., som visstnok var en periode da Fender kjøpte opp merket SUNN og produserte gitarer for det europeiske markedet der, mulig jeg tar feil. Disse går for å være rimelig gode, og det er jeg også overbevist om at de er, den var nydelig å spille på, kosete myke toner i skikkelig strat-sound skreik ut av forsterker'n. Blei nok handel, ja!

Jeg er usikker på hvorfor disse er så mye bedre enn de som kom etter 90.(annen skrift og farve på headstock, eneste måte å identifisere på, så vidt meg bekjent, om noen har info taes det i mot med stor takk!), men hvis de er halvparten så gode som denne må de være ganske ok instrumenter for pengene man betaler uansett.

Er det noen andre her med en øks som dette? :)

Eventuelt info på disse? Spesielt 88.-90. modellene jeg er interesset i å vite mer om, har googlet til jeg ble grønn!

Her er noen bilder av øksa. Jeg er ingen fotograf, bildene taler for seg selv. :)

t_IMG_3838.JPG

t_IMG_3841.JPG

t_IMG_3843.JPG

Har vibarm også, men jeg har ikke bruk for den, så lar den ligge i kassa. Den holder tilsynelatende relativt godt stemming selv ved bruk av armen. :)

t_IMG_3842.jpg

t_IMG_3845.jpg

Litt bruksmerker, som jo er å regne med etter så mange år, hehe.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det tror ikke jeg. Sunn-gitarene tror jeg var et litt rimeligere alternativ til MIJ Squier på slutten av 80/begynnelsen av 90-tallet. Mener jeg har lest et sted at Sunn-gitarene ble produsert i India eller noe... Skal se om jeg kan klare å finne frem hvor jeg har lest dette. Jeg tror uansett at det er litt forskjell på skrueplassering på din gitar og den gjengse US-Fender.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det stemmer at plekterbrettet bare har ti skruer, ja. :( Blir veldig forvirra, aldri hørt en original fender med så definerte pickups, stusser litt på om det er stokk-pickupsa..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.