Web Analytics
Jump to content

Jording på push/ pull - hvor?


Recommended Posts

Har nå fått push/ pull poter fra Stewmac, men lurer på hvor jeg skal jorde på kroppen på potten? Det mest praktiske er på sida av potten enten på selve poten eller på bryterhuset. Samme hvor jeg lodder fast jord?

Link to comment
Share on other sites

Står i loddeskjemaet. Skal jo være tre-fire jordinger og en tonekondensator til jord der. Er ikke særlig bevandret i hvilke deler av potmeteret det er hensiktsmessig å jorde, men har foreløpig ikke sett en eneste gitar uten jording i godset på potmeteret.

Har du forslag til hvor jord skal gå hvis ikke den skal loddes på godset?

Skal følge dette diagrammet:

http://www.seymourdu...2h_2v_2t_3w_2pp

EDIT:

Surfet litt rundt og fant ut at "spissen" nederst på bryterhuset er ment for jording. Det betyr jo at tonekondensator kan loddes til siden av godset og resten av ledningene på toppen av bryteren. :)

Edited by Ichi
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke noe direkte behov for å jorde kapselen på et potmeter, det er bare praktisk å bruke det som et "koblingspunkt"

man kan bruke nabopotensiometeret, en ubrukt loddeterminal på bryteren eller "kronen" som er en del av blikket rundt bryteren og som stikker ut på samme måte som loddeørene på bryteren - bare ikke bruk for mye varme over tid - bryteren har plastdeler internt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.