Web Analytics
Jump to content

Billig pickup til akustisk gitar


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Har en gammel skrotgitar som jeg kunne tenkt meg å få litt lyd i. Det trenger ikke være noe top-notch saker, gidder ikke å koste på denne gitaren noe særlig :) Så det holder at det låter sånn passe greit. Forslag? Gjerne noe til å putte i lydhullet, det ser mer punk og useriøst ut... :D

Link to comment
Share on other sites

Hm- hvis du godtar litt pent tilskjært Gaffa, så hiver jeg gjerne inn en pickup inn i lydhullet, jeg. Singecoil er enklest pga vekten. Jeg regner med at du ikke trenger volumkontroll eller annet fjask.

Avhenger litt om det er plass uten å kutte bracing hvordan det blir seende ut.

Link to comment
Share on other sites

De fleste lydhullspickuper er jo magnetiske singlecoils eller humbuckere, men de er kanskje voicet en del annerledes enn elgitarpickups? Har en liggende som du sikkert kan få kjøpe for en billig penge da jeg har et par kassegitarer med innebygget pickup. Er en Dean Markley humbucker. Noe alá denne; http://www.deanmarkl...28-promag-grand, med jackplugg i enden.

edit: faktisk ser det ut til at det er akkurat den. Send meg en PM om det er interessant :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Æsj- den der er jo laget for å bli montert i hullet.Man må jo ikke frese i gitaren en gang!

Lang historie kort-er den der i kategorien "billig", så er du snill..

Nypris på den hos gitarhuset er 1000kr inkludert frakt, og siden jeg ikke bruker min så skal jeg klare å gi Aph en god bruktpris på den :)

Link to comment
Share on other sites

Tja, det er vel smak og behag. Selv om Dean Markley-pickupen min låter bra så liker veldig mye bedre de innebygde piezo-pickupene som sitter i Tayloren og Takaminen som jeg har. Prøvde å sette Dean Markleyen i lydhullet på Takaminen og kjøre piezo og magnetisk i hver sin kanal i mikseren og A/B-teste dem, og jeg er ikke i tvil om at jeg likte piezoen mye bedre.

Med det sagt så låter DM'en godt nok til at jeg glatt kunne brukt den live, og ikke hadde giddi å bygge inn en pickup om jeg hadde hatt en uten som jeg skulle spille live med.

Aphelion: Det at jeg ikke har fått noen PM fra deg tar jeg som et tegn på at du ikke er interessert i pickupen min? Vurderer å legge ut noe overflødig fjas som jeg har liggende for salg, så greit å vite om du i det hele tatt er interessert, hvis ikke så havner den i en salgsannonse en av de nærmeste dagene :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.