Web Analytics
Jump to content

DIY 2x12 kabinett


Recommended Posts

Ja. Siden jeg er mann og ikke har noen DIY prosjekter på gang, føler jeg at det er på tide å starte noe.

Har et 4x12 kabinett som bare er upraktisk stort. Jeg digger hvordan elementene låter, så istedenfor å selge det for en tåpelig rimelig penge, ønsker jeg heller å bygge det om til et 2x12 selv..

Jeg har bygget litt saker før, og jeg jobber med stereo/HiFi, så jeg vet jo teorier bak ting, men fulltone gitar elementer fungerer noe annerledes enn HiFi elementer.

Så! Til dere som har gjort lignende før.

Kabinettet er vinklet, så de to øverste står vinklet opp, mens de nederste står rett frem. Dvs at kabinettet er dypere i størrelse nederst. (ikke banebrytende, de fleste 4x12 kabs ser slik ut..)

Jeg ønsker å holde samme størrelse som forsterkeren, så de fremdeles passer godt oppå hverandre.

Vet at størrelsen på kabinettet har noe å si, siden det skal være et lukket kabinett Den blir da noe tynnere enn det den er nå. (se vedlegg bildet mitt. Det er ikke samme type kabinett, men samme utforming..)

Blir dette et problem i forhold til bass og fyldighet? eller vil det fremdeles kunne levere?

Har som sagt ikke bygget et slik kabinett før. Er det noen "key-rules" man må huske på? så jeg ikke plutselig går på en kjip smell?

Vet ikke når jeg hiver meg på prosjektet, men kommer jo selvfølgelig til å poste masse bilder underveis..

-------------

Edit: glemte å legge til bildet...

Editedit: den grønne teksten skal egentlig si "ikke så dypt som denne delen"

post-4210-0-41037500-1334600210_thumb.jp

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville brukt nederste del hvis jeg skulle gjøre det slik. Du kan jo også vurdere å lage det åpent bak når du først driver på? Evt. dele bakplata på et hvis slik at du kan alternere mellom begge?

Det er forresten ikke sikkert det er veldig mye mer arbeid å lage et helt fra scratch heller?

Link to comment
Share on other sites

Enig med Audun her. Å lage fra bunnen av med en hobbyplate får et bedre resultat mtp. Tolex og slikt, samtidig som det er morsommere. Og hvis det er et bogner du vil dele I to mister det Jo all sin senere bruksverdi!

Link to comment
Share on other sites

Planen er å bygge det fra bunnen av ja.

Har enda ikke vert borti et open black kabinett jeg har likt noe særlig, så vet ikke helt om det er veien å gå. Men når man først skal gjøre noe slikt, kan man jo prøve begge deler. Det er jo bare bakplata det er snakk om : )

-----------

Edit til Håvar

Det er ikke et Bogner nei, det er et ashdown kabinett. Derfor denne casen dukker opp, jeg får ikke solgt det for nok penger til å kunne kjøpe meg en bra 2x12 kasse..

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.