Web Analytics
Jump to content

IKEA pedalbrett


Recommended Posts

Vet ikke hvordan det er med DIY-ånden her på forumet, men tenkte bare jeg skulle gi en oppskrift på hjemmemekka pedalbrett:

Her er forøvrig en tråd som går litt mer i detalj: http://www.prestonsmusic.com/2009/09/30/gorm_pedalboard/ men den enkle oppskriften går som følger.

Skaff en billig hylle fra IKEA eller en bruktbutikk. GORM-hyllen er en utmerket hylle til pedalbrett.

Skru den fra hverandre, bruk en av hyllene (eller hvor mange du vil lage), og ta alle plankene fra hverandre.

Mål opp hvor langt og dypt du vil ha det, sag og tilpass, og smekk det sammen på nytt. Pass på at det er nok plass til kabler og plugger mellom plankene.

Skru en planke fast på baksiden, slik at den funker som forhøyning.

Legg eventuelt en planke under midten som forsterkning og skru den fast til bakplanken.

Vips... Nå har du et pedalbrett der du kan feste strømforsyning og trekke kabler på undersiden og opp mellom plankene, slettes ikke ulikt et PedalTrain.

Mal brettet, forresten kanskje like greit å gjøre før du setter delene sammen igjen.

Fest borrelås på plankene og under pedalene (om du syns borrelås er greit, da.).

Jeg gjorde dette med en hylle fra en bruktbutikk, det ble tre fine pedalbrett, og jeg kan fremdeles lage et til. Det ene ser du på bildet, sammen med nødvendig verktøy (Du trenger en drill og et bor også). Dette brettet er 77x46 cm og ble litt stort, så jeg lagde to til med en planke mindre på 77x33 cm. Kunne bruke spikre og skruer fra den opprinnelige hylla, som kostet 80 kroner. Den eneste tilleggsutgiften blir maling og borrelås.

Du kan selvsagt bruke en hvilken som helst hylle av denne typen. Skal vedde på at du har en i boden eller på vaskerommet. Alle kan klare dette, selv de med ti tommeltotter :-)

Lykke til!

post-9615-0-49157800-1334496383_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Hei ser du har B.Y.O.C TS808 på bildet, høres den like bra ut som Keelys' TS808? Er litt hypp på å prøve noen B.Y.O.C bokser selv :)

Har ikke prøvd mot en Keeley, men den låter bedre enn en TS10 vi har i øvingslokalet. Den skal være kliss lik en original TS808, i alle fall, bortsett fra at BYOCen er true bypass. Personlig så er jeg ikke fan av Tube Screamere, det er alt for mye mellomtone for min smak, og så er det det "teppet" over lyden da... Har moddet en Boss SD-1 som jeg liker mye bedre (de er beslektede pedaler.). Men den pedalen du virkelig burde se på fra BYOC er DOD 250. Den bevarer EQen i gitaren din som den er, og dessuten er det et av de letteste kittene å bygge.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By marcusgundersen
   Jeg selger mitt pedalbrett samlet, kan også byttes i Helix Floor m/bag. Her er det mye snacks. Et pedalbrett som ved hjelp av både Strymon Riverside og Mobius kan gjøre særdeles mye forskjellig. 

   Pedalbrett: Pedaltrain Classic JR m/bag (Nypris 1.109,-)
   Strømforsyning: Carl Martin Pro Power V2 (Nypris 1.834,-)

   Pedaler i samme rekkefølge som chain:
   - Korg Pitchblack Tuner (Gullfarget) (Nypris 750,-)
   - MXR Dyna Comp (Nypris 1.263,-)
   - Boss Super Octaver (Nypris 1.411,-)
   - Strymon Riverside (Nypris 3.580,-)
   - Strymon Mobius (Nypris 5.255,-)
   - MXR Carbon Copy Analog Delay (Nypris 1.962,-)
   - Neunaber Wet Reverb (Nypris 2.948,-)
   - Digitech Polara Multi Reverb (Nypris 1.700,-)
   - Ditto Looper (Nypris 914,-)

   Samlet nypris er: 22.726,-
   Selges eller byttes i Helix for 14.500,-

   Alle kabler følger med, klar til å gigges med. 
  • By Jalle
   Trenger assistanse av noen med svart belte i gigrig G2. Kort fortalt har jeg en «Strymon sunset» i loop 1. Denne vil ikke kobles inn på alle presets. På bank 2 for eksempel, vil den kun «aktiveres» på presset 10. Alle andre presets reagere ikke når jeg trykker inn loop 1. Hjelp!?
  • By Naigewron
   Jeg trenger en ~50 cm TRS-kabel for en tap tempo switch, med så kompakte plugger som mulig (type EBS/Rockboard/MXR Pancake), men det ser ut til å være umulig å oppdrive her til lands. Noen som vet om en butikk som selger noe slikt for en overkommelig pris?
  • By per h
   Hei folkens, jeg har et spørsmål.
   Jeg for nye pedaler til brettet mitt med jamne mellomrom, nå er jeg i mål så langt, men trenger litt hjelp/info tror jeg. Jeg har en Ibanez TSA 30 amp, den har 2 kanaler, bla en TS kanal. På brettet har jeg, først dist og komp pedaler som går inn i front på amp (og tuner aller først selvfølgelig) Dvs, kompressor, Mooer green mile, TS9 Tubescreamer. Via effektsløyfa, så er det Providence Anadime chorus, Hotone Delay, og Hall of fame reverb fra TC Electronic, og en Ernie Ball Volume pedal.
   Jeg skal nå ha på en ny pedal, en Wampler, Brad Paisley Drive pedal. Jeg har brukt for en clean kanal, (med bittelitt boost i) en crunch kanal ( disse to har jeg på en måte i ampen. Brad pedalen går på mer drive, da den er clean/drive i lyden, den som kjenner til den. Tenker å kanskje bruke TS pedalen som en boost på Brad pedalen. Kompressor kjører jeg før dette, og etter tuner uansett. Men jeg trenger en solo typ på clean og crunch kanalene, evt bruke Mooer overdrive der kanskje....?? men ut i fra dette, er det noen som har noen lure tips. PS! jeg har strømforsyning til alle pedalene og dem sitter på et brett Fikk ikke  lagt inn bildet.
   Følgende Pedaler: TC Electronic Tuner, Mooer Overdrive, Ibanez Tubescreamer, Anadime Providence Chorus, Hotone Delay, TC Electronic Hall Of Fame Reverb. 
   tips meg gjerne, Per Hansen. 
  • By Geralt_of_Rivia
   Hei!


   Har blitt litt omjusteringer i pedalene jeg har nå. Og blitt litt usikker på hvilken rekke jeg bør ha dette i.

   Jeg har:
   - Crybaby wah wha
   - Digitech whammy
   - Boss DD7
   - Boss BF3
   - Ibanez Tubescreamer
   - Blackstar distx distortion
   - Boss NS2
   - Boss TU3

   Spørsmålet mitt er da: hvilken rekke bør jeg ha disse i for å få best mulig resultat?

   Og har noen erfaring med om fueltank chamelon kan drive digitech whammy? Har hørt både negativt og positivt her
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.