Web Analytics
Jump to content

IKEA pedalbrett


Recommended Posts

Vet ikke hvordan det er med DIY-ånden her på forumet, men tenkte bare jeg skulle gi en oppskrift på hjemmemekka pedalbrett:

Her er forøvrig en tråd som går litt mer i detalj: http://www.prestonsmusic.com/2009/09/30/gorm_pedalboard/ men den enkle oppskriften går som følger.

Skaff en billig hylle fra IKEA eller en bruktbutikk. GORM-hyllen er en utmerket hylle til pedalbrett.

Skru den fra hverandre, bruk en av hyllene (eller hvor mange du vil lage), og ta alle plankene fra hverandre.

Mål opp hvor langt og dypt du vil ha det, sag og tilpass, og smekk det sammen på nytt. Pass på at det er nok plass til kabler og plugger mellom plankene.

Skru en planke fast på baksiden, slik at den funker som forhøyning.

Legg eventuelt en planke under midten som forsterkning og skru den fast til bakplanken.

Vips... Nå har du et pedalbrett der du kan feste strømforsyning og trekke kabler på undersiden og opp mellom plankene, slettes ikke ulikt et PedalTrain.

Mal brettet, forresten kanskje like greit å gjøre før du setter delene sammen igjen.

Fest borrelås på plankene og under pedalene (om du syns borrelås er greit, da.).

Jeg gjorde dette med en hylle fra en bruktbutikk, det ble tre fine pedalbrett, og jeg kan fremdeles lage et til. Det ene ser du på bildet, sammen med nødvendig verktøy (Du trenger en drill og et bor også). Dette brettet er 77x46 cm og ble litt stort, så jeg lagde to til med en planke mindre på 77x33 cm. Kunne bruke spikre og skruer fra den opprinnelige hylla, som kostet 80 kroner. Den eneste tilleggsutgiften blir maling og borrelås.

Du kan selvsagt bruke en hvilken som helst hylle av denne typen. Skal vedde på at du har en i boden eller på vaskerommet. Alle kan klare dette, selv de med ti tommeltotter :-)

Lykke til!

post-9615-0-49157800-1334496383_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Hei ser du har B.Y.O.C TS808 på bildet, høres den like bra ut som Keelys' TS808? Er litt hypp på å prøve noen B.Y.O.C bokser selv :)

Har ikke prøvd mot en Keeley, men den låter bedre enn en TS10 vi har i øvingslokalet. Den skal være kliss lik en original TS808, i alle fall, bortsett fra at BYOCen er true bypass. Personlig så er jeg ikke fan av Tube Screamere, det er alt for mye mellomtone for min smak, og så er det det "teppet" over lyden da... Har moddet en Boss SD-1 som jeg liker mye bedre (de er beslektede pedaler.). Men den pedalen du virkelig burde se på fra BYOC er DOD 250. Den bevarer EQen i gitaren din som den er, og dessuten er det et av de letteste kittene å bygge.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.