Web Analytics
Jump to content

IKEA pedalbrett


Recommended Posts

Vet ikke hvordan det er med DIY-ånden her på forumet, men tenkte bare jeg skulle gi en oppskrift på hjemmemekka pedalbrett:

Her er forøvrig en tråd som går litt mer i detalj: http://www.prestonsmusic.com/2009/09/30/gorm_pedalboard/ men den enkle oppskriften går som følger.

Skaff en billig hylle fra IKEA eller en bruktbutikk. GORM-hyllen er en utmerket hylle til pedalbrett.

Skru den fra hverandre, bruk en av hyllene (eller hvor mange du vil lage), og ta alle plankene fra hverandre.

Mål opp hvor langt og dypt du vil ha det, sag og tilpass, og smekk det sammen på nytt. Pass på at det er nok plass til kabler og plugger mellom plankene.

Skru en planke fast på baksiden, slik at den funker som forhøyning.

Legg eventuelt en planke under midten som forsterkning og skru den fast til bakplanken.

Vips... Nå har du et pedalbrett der du kan feste strømforsyning og trekke kabler på undersiden og opp mellom plankene, slettes ikke ulikt et PedalTrain.

Mal brettet, forresten kanskje like greit å gjøre før du setter delene sammen igjen.

Fest borrelås på plankene og under pedalene (om du syns borrelås er greit, da.).

Jeg gjorde dette med en hylle fra en bruktbutikk, det ble tre fine pedalbrett, og jeg kan fremdeles lage et til. Det ene ser du på bildet, sammen med nødvendig verktøy (Du trenger en drill og et bor også). Dette brettet er 77x46 cm og ble litt stort, så jeg lagde to til med en planke mindre på 77x33 cm. Kunne bruke spikre og skruer fra den opprinnelige hylla, som kostet 80 kroner. Den eneste tilleggsutgiften blir maling og borrelås.

Du kan selvsagt bruke en hvilken som helst hylle av denne typen. Skal vedde på at du har en i boden eller på vaskerommet. Alle kan klare dette, selv de med ti tommeltotter :-)

Lykke til!

post-9615-0-49157800-1334496383_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Hei ser du har B.Y.O.C TS808 på bildet, høres den like bra ut som Keelys' TS808? Er litt hypp på å prøve noen B.Y.O.C bokser selv :)

Har ikke prøvd mot en Keeley, men den låter bedre enn en TS10 vi har i øvingslokalet. Den skal være kliss lik en original TS808, i alle fall, bortsett fra at BYOCen er true bypass. Personlig så er jeg ikke fan av Tube Screamere, det er alt for mye mellomtone for min smak, og så er det det "teppet" over lyden da... Har moddet en Boss SD-1 som jeg liker mye bedre (de er beslektede pedaler.). Men den pedalen du virkelig burde se på fra BYOC er DOD 250. Den bevarer EQen i gitaren din som den er, og dessuten er det et av de letteste kittene å bygge.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.