Web Analytics
Jump to content

Kjøpe elgitar i USA - hvilken?


JRV

Recommended Posts

Hei, godtfolk!

Jeg skal til USA i sommer, og tenker å kjøpe min første elgitar der. Har spilt akustisk gitar i snart 2 år (begynte da jeg var 15), og begynner å få god kontroll. Har lyst på en elgitar slik at jeg kan begynne å lære soloer o.l.

Er veldig usikker på hvilken gitar jeg bør velge, og hva som gir mest for pengene. Prisen bør ikke overstige ca. 1000 $, da jeg vil slippe å betale ekstra kostnader for å få den med meg hjem, da forsvinner noe av poenget.

Jeg har kikket mest på Fender/Squire Telecaster, en gitar jeg virkelig har sansen for etter det jeg har lest/hørt. Jeg regner nesten med at det er Fender/Squire Tele/Strat eller Gibson/Ephiphone Les Paul som mest aktuelt i denne prisklassen, men jeg er åpen for alle merker og typer.

Den skal brukes til å spille folk / indie / pop / rock o.l., ikke metal med det første. Utseende er ikke så viktig, men jeg liker utseende lignende Fender American Vintage 52'. Vil helst slippe glorete farger og skarpe kanter, for å si det sånn.

Skal innom New York, Washington DC og Orlando (og omegn). Jeg er veldig interessert i å kjøpe brukt dersom det finnes forhandlere i butikk, tror verken jeg eller foreldrene mine orker å begynne med bestilling av gitarer til hotell e.l.

Håper på noen svar (på forhånd takk) :-D Selv om det er lenge til sommerferien har jeg erfart at å bestemme seg for et gitarkjøp kan ta laaaaang tid, så det er best å være tidlig ute!

Ærbødigst, JRV

Link to comment
Share on other sites

Du får amerikansk Fender Stratocaster i nesten alle finisher til den prisen er, splitter ny i butikk.

Sjekk ut guitarcenter.com f.eks! Mange butikker rundt omkring i landet her, og ofte ålreite priser!

Link to comment
Share on other sites

fender american stratocaster/telecaster kåster 950 - 1200 dollar(kommer an på hvilken farge, og om du gidder å prute). har selv nettopp vært dær. å kjøpe noe mexikansk der nede er ikke vits. var egentli mye dyrere en jeg hadde trodd.

Etter det første intrykket jeg fikk der var det mest penger å hente på en Fender, sammenlignet med norske priser, så det er min anbefaling. Gibson/Ephiphone Les Paul og Squer var ikke like mye å hente på.

Men kvitering som du får av forhandler er selvutfyllende som dem stempler etter du har fylt ut. om du kjøper en dyrere gitar ny, men skriver 1000 dollar og huker av at det er en brukt/demo og lager litt fingermerker og tar av alt av plast og slikt, så kan du kjøpe hva du vil nesten

Edited by AlexFossum
Link to comment
Share on other sites

For $1000 trenger du ikke kjøpe Epiphone eller Squier!!! Anbefaler at du drar innom div. forretninger for å teste gitarer til du finner "din"! Guitar Center er et bra sted å begynne da de har en god del bra tilbud, samt at du kan jo være heldig å finne en (f.eks.) brukt Gibson/ USA Fender til en god pris!?!

Ut å reis, kos deg, nyt turen og selskapet.......så finner du helt sikkert en gitar du absolutt må ha :) USA er et fantastisk land, og det amerikanske folket er utrolig hjelpsomme og høflige. Farsken, jeg lengter tilbake kjenner jeg :D

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Heisann, og takk for gode svar!

Først vil jeg bare si at jeg ikke har planer om å bryte loven for å slippe å betale ekstra, det er ikke et alternativ. Da prøver jeg nok heller å prute litt! ;)

Jeg bør nok kikke litt på forskjellige steder ja, men jeg tenker at jeg bør ha en viss anelse om hva jeg ønsker meg før jeg drar, da jeg er den eneste i familien min som interesser meg for gitarer, og jeg tviler på at de andre lar meg dra fra butikk til butikk på gitarjakt!

Foreløpig peiler jeg meg nok inn på en Fender Tele, men tar gjerne i mot flere innspill :-)

Link to comment
Share on other sites

fender american stratocaster/telecaster kåster 950 - 1200 dollar(kommer an på hvilken farge, og om du gidder å prute). har selv nettopp vært dær. å kjøpe noe mexikansk der nede er ikke vits. var egentli mye dyrere en jeg hadde trodd.

:wub::huh:

Link to comment
Share on other sites

For å si det litt generelt: Modellen som heter "Standard" er laget i Mexico. De som blir laget i USA heter American Standard. Videre er "Classic", "Classic Player" og "Road Worn" m. fl. serier som blir produsert i Mexico. Som nevnt over, står det vanligvis bak på headstock hvor de er produsert. Kan vel også på generell basis si at de dyrere Mexico-gitarene ikke nødvendigvis er dårligere enn de billigste amerikanske.

Fender har et utall forskjellige serier og modeller, så det er vanskelig å ha den fulle oversikt.

Link to comment
Share on other sites

En liten tommelfingerregel er vel at de Fendergitarer som er lagd i USA ofte heter "American-ett-eller-annet", med noen unntak selvfølgelig.

Du får en liten pekepinn ved å manøvrere litt rundt på Fenders hjemmesider.

Litt cut & paste...

Series

Fender

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener helt klart at Fender American standard stratocaster er den beste gitaren du får i USA uten å bryte loven (Fikk en får 925dollar inkludert tax) :P

Men sølfølgelig så må du prøve flere gitarer og finne ut hva du liker selv! Dette er bare min mening!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.