Web Analytics
Jump to content

Vreng/Boost! Hjelp til å finne rett pedal


Gneiss
 Share

Recommended Posts

Halla! Har nettopp bygget ferdig et pedalbrett (Bilde) fra bunn av. Så nå er målet å fylle det opp med det jeg trenger av pedaller. Jeg har litt effekter, men jeg føler at en vrengpedal av noe slag må være det første jeg kjøper. Jeg spiller forøvrig på en American Stratocaster og en Fender SuperSonic 22 forsterker.

Av effekter bruker jeg disse:

Line 6 Delay modeler

T-Rex Mudhoney

Boss TU-2 Tuner

Rocktron wahwah (Liker den ikke, blir nok erstattet fort nok...)

I tillegg skal jeg gå til innkjøp av en volumpedal så snart lommeboken strekker til, men før den tid føler jeg at jeg trenger en ekstra boost-pedal av et eller annet slag, og det var her jeg tenkte at noen kanskje kunne hjelpe meg. Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg leter etter...

Jeg er fornøyd med Mudhoney-vrengen, men i tillegg til at jeg trenger en vrengpedal som skaper litt "Råere" dypere vreng, trenger jeg å kunne variere mellom "vreng" og "clean". Jeg trenger noe til solopartier der gitaren skal skille seg mer ut. Noen som har noe tips til hva jeg kan sjekke ut her? Blir en vel en ekstra vrengpedal eller en form for booster jeg trenger. På SuperSonicen er det nydelig vreng, men problemet er at jeg ofte ikke har mulighet til å ta den med på gig, og blir nødt å bruke det jeg får av forsterkere der (ofte twinreverb eller Vox).

Så, noen som har tips til hva jeg kan sjekke ut? :)

post-11470-0-93625300-1333982085_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Høres mer ut som du vil booste signalet på soloer? TS-9 med gain på null kan jo funke... da får du ikke mere gain, men tightere og høyere lyd. EQ-pedal er også en meget god ide, som Aphe sier. Men hvis du vil ha en pedal som vrenger signalet, kan jeg stå god for Carl Martin Plexitone, Blackstar HT-Dual(!) og Boss Bluesdriver.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er litt usikker på hva du ønsker deg her? En annen type vreng fra en ny vrengpedal? Boost for eksisterende vrengpedal? (endrer ikke vrengkarakter nevneverdig) eller en vrengpedal som du skal kombinere med eksisterende vrengpedal?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Tenkte jeg skulle sjekke ut OCD i butikken hvis de har den. Men hva med Fulltone Full Drive 2? Noen som har prøvd?

Joda. Utmerket pedal til sitt bruk det også. Den har også fordelen med at den på en måte har to kanaler, samt veldig mange justeringsmuligheter. Tilfeldigvis har jeg en slik til salgs også, selv om den pr. i dag er "ute på prøve". :) Søk på youtube, så danner du deg et bilde av hvordan den kan låte.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er usikker på hva jeg er på jakt etter... litt av problemet mitt :P Jeg har en vrengpedal, mudhoney. Men jeg føler ikke den strekker til for å ha den variasjonen av lyd jeg ønsker å ha tilgjengelig på brettet. Derfor jeg leter etter noe i tillegg, så jeg fisker egentlig bare etter tips og gode anbefalinger :) (eventuelt hvilke jeg absolutt bør holde meg unna...)

Men skal absolutt sjekke ut EQ. Har desverre aldri brukt det før ... Noen spesielle EQpedaller jeg bør sjekke ut? (Hvor stor forskjell er det egentlig?)

Edited by Gneiss
Link to comment
Share on other sites

EQ og boost vil forsterke signalet ditt og gi en volumheving på en clean amp.

Hvis ampen allerede forvrenger litt vil du også få mer forvrengning i tillegg til litt mindre volumheving.

Og hvis ampen er stilt på mye forvrengning vil du først og fremst få mer forvrengning og lite volumheving.

Siden du har en tokanals amp vil effektene oppføre seg veldig forskjellig på clean kanal og burn kanal.

Du bør nok finne ut av hva du helt spesifikt ønsker av lyd på de to kanalene, og ha pedaler til hver kanal.

Det er nok ingen vei utenom å teste hva som funker for deg.

Link to comment
Share on other sites

Var nede i butikken og testa ut litt diverse godsaker i dag. Endte med at jeg kjøpte meg en OCD overdrive/distortion... Låter helt villt bra. Testa også en Fulltone booster, knøttliten sak, kosta 1300 så droppa den, men den var sykt moro å leke med. Blir nok en booster eller EQ nå neste. Er hvertfall fornøyd med overdriven.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.