Web Analytics
Jump to content

Ferdig med DIY-prosjekt: Grevlig mye støy.


Recommended Posts

Okei. Ble akkurat ferdig med å lodde sammen min heimemekka Carl Martin Plexitone, med skjema fra Madbean. Jeg har selvfølgelig ikke bokset herligheten ennå, iom at den støyer helt forferdelig, i tillegg til at jeg har litt problemer med å skjelne om effekten fungerer eller ikke i all støyen. Jeg regner med at støyen kommer fra at jeg ikke har buret den inn ennå, så det er ikke min største bekymring. True-bypass fungerer, bortsett fra all støyen da :P Det jeg egentlig lurer på er vel om jeg med god samvittighet kan skru den fast i boksen, uten å bli mega-irritert etterpå? Lys fungerer, så egentlig ser alt ut til å fungere, bortsett fra at det nesten ikke kommer noe lyd når effekten er på! J*vlig dårlig forklart, skulle tatt opp en film...

Takker for alle svar!

Link to comment
Share on other sites

At lyset lyser har ikke så storbetydning, da det ikke har så mye med resten av kretsen å gjøre. Og hvis den støyer i bypass, så er bypassen definitivt ikke i orden. Mao, pedalen din er defekt ogsom Greener sier: bare å starte feilsøkingen. Gå gjennom kretsen og sjekk at du har satt alt av transistore, IC'er og kondiker rett vei, i tillegg til at det er riktige verdier og selvsagt jordingen.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har lyst til å gi meg en hurtig leksjon I feilsøking? Sitter her med multimeteret, men vet liksom ikke hva jeg skal gjøre... Volten stemmer over hele kretsen ihvertfall, så vidt jeg kan se!

Link to comment
Share on other sites

Greener: trenger ikke bilder; ny problemstiling. Hvis jeg ikke holder på pluggene, støyer den helt sinnsvakt. Men, når jeg holder på begge, er lyden er helt, og effekten virker utmerket. Vil dette problemet forsvinne når jeg jorder effekten til boksen?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kobla inputen direkte til jord, men effekten har tre Andre jordingsuttak... to går til switchene, og ett går til dc-pluggen... Pedalen fungerer knirkefritt når jeg holder inn- og ut kablene klemt sammen på metallet.

Link to comment
Share on other sites

Mener du jack'ene? Pedalen vil støye når den ikke har et bur rundt seg(boksen)..

Prøv å fest alt oppi å se om det fjerner støyet... At den støyer mer når du ikke tar på den skyldes dårlig/ingen jording..

Link to comment
Share on other sites

Pedalen vil støye når den ikke har et bur rundt seg(boksen)..

Det der er en sannhet med modifikasjoner gitt.. Tenk litt på saken - Hva f.eks med alle effekter som faktisk er bygget med plastbokser? Er de i realiteten helt ubrukelige grunnet støy? De er ikke det vettu'

Link to comment
Share on other sites

Greener: trenger ikke bilder;

I 50-60% av tilfellene løser slikt seg når folk endelig poster bilder, fordi folk ser hva som er galt ganske umiddelbart. Det er ikke noen vits å holde tilbake på detaljer om du vil ha best mulig hjelp.

Angående jording, må du måle mellom jord på inn/utgang jack, minus på dc plugg og et av jordpunktene på printkort - her skal du selvsagt ha tilnærmet 0 ohm mellom alle punkter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
  • Hvordan drives potmeteret? Kan jo være noe mekanisk der som har hoppet av.  Alt er jo fiksbart. Spørsmålet er hva du ev. kan gjøre selv. Må du ta den til en proff, skal det jo ikke mye til før det koster mer å reparere enn å kjøpe nytt, men jeg vil si at det i høyeste grad er smart å sjekke.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.