Web Analytics
Jump to content

Epiphone les paul 100


mt2

Recommended Posts

mt2: for å finne ut hvilke gitarer som er gode og hvilke som er kjipe, vil jeg anbefale deg å ta en tur til nærmeste musikkbutikk. Hvis man er i en nybegynnerfase, vil jeg tro man merker svært liten lydforskjell på en Gibson LP Custom og en LP100. Mesteparten av energien går til å fokusere på fingersetting og å anstrenge seg med alt som etterhvert ikke krever så mye (bare det å trykke ned strengene hardt nok, holde plekteret naturlig osv.), og ikke på å høre etter. Det du derimot bør finne ut, er om du har korte eller lange fingre, tynne eller tykke, og få noe gripebrett som er tilpasset det. Har man litt tykke fingre vil en bred og fin ibanez hals gjøre seg bedre enn en squier. Selvsagt en vanesak, men... Når du først har spilt en stund klarer du å skille gitarene mer detaljrikt, og ikke bare "den var rund, denne er spiss" ;)

Bare en liten huskeregel: hvis du skal spille rock/metal/noe med trøkk, ikke kast bort tiden på single coils (sånne smale mikrofoner), gå rett på humbucker (sånne doble mikrofoner).

Virker kurant den epiphone gitaren du har funnet, bare til å handle inn og klimpre i vei! Kunne jo evt. tatt en sweep på bruktmarkedet først, gir ofte mer tilbake for pengene

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en LP 100, er kjempe fornøyd med den så langt...

Gitaren er lettspilt, holder stemminga bra... Synes jeg har fått utrolig mye igjen for de pengene jeg har lagt i gitar!

Når det gjelder halsen så opplever ikke jeg den som noe vanskeligere og spille på enn en tilsvarende stratocaster modell (squire), har spilt på en sånn så vidt en gang! Les Paul'n er litt tyngre, men på ikke langt nær så tung som en dyrere LP, 100'n er litt slankere!

Er det noe spesifikt du lurer på er det bare å spørre, kan legge ut bilde av min hvis det er ønskelig!

PS! Denne gitaren har vært oppe på forumet før, bruk søk funksjonen å se hva du finner! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde tenkt å kjøpe meg en sånn gitar, helt til jeg fikk se og prøve en Epiphone Les Paul Standard..

Ikke at LP100 er noe dårlig valg (det spørs jo hva du skal med gitaren) men jeg tror den hadde holdt fint til meg, som ikke spiller i noe band, og som ikke er ekstremt dyktig.. Tror du får mye igjen for prisen.

Men samtidig koster ikke en Epiphone Les Paul Standard mere enn dobbelt så mye, så jeg valgte heller å spare til en Standard, som ser litt bedre ut, altså litt mere forseg gjort flame top, trapez innlegg, litt bedre mic'er og litt tykkere (bedre sustain).

Så har du Gibson LP Studio, som igjen koster det dobbelte, så det gjelder vel egentlig å sette grensen et sted. Hvis jeg skulle kjøpe en el-gitar for første gang hadde jeg nok kjøpt en LP100. Men siden dette blir min andre gitar, håper og tror jeg, at det er lurt av meg å investere i en LP Standard.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.