Web Analytics
Jump to content

Alnico vs Ceramic


Alfi27
 Share

Recommended Posts

Har lenge lurt på dette, hva slags forskjeller utgjør magnetene i pickupene? Har hørt at Alnico II, Alnico V og Ceramic blir mest brukt, men hva med Alnico I, III og IV? Utgjør magnetene mirakuløst store tonale forskjeller? Hva er det som skiller dem fysisk, har noen sterkere magnet enn andre...?

Hadde før Alnico V i Les Paulen, og har nå en med Ceramic, men har en pickup på vei som har Alnico V.

Link to comment
Share on other sites

Alinco: er gjerne varmere, "fullere" og tykkere i lyden.

Ceramic: har en litt "brightere" tone og høyere output.

Se for deg forskjellen mellom Steve Vai og Slash for eksempel. (Lydmessig).

Steve Vai bruker "ceramic magnets" og Slash bruker "alinco magnets"

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har også begge deler. Etter egne erfaringer, synes jeg at kjeramiske magneter passer bedre til metall der det er ett krav at gitarlyden er veldig tight (Prog o.l.) Jeg synes også det at alnico magneter passer bedre til rock, blues og slikt, da man får mer "sag" i tonen. Sag er på en måte det motsatte av tight. Suhr Aldrich som du har bestilt, synes jeg ligger midt mellom de to.

Link to comment
Share on other sites

Min mening er at blodtight gitarlyd kun eksisterer etter mye klipping og miksing.

Jeg har et par ceramiske pickuper i straten min, og et par alinco pickuper i les paulen min. Straten er utvilsomt tightere enn les paulen, men ingen av de er "studiotighte".

Jeg ser heller etter pickuper med god artikulasjon og fin bredde og dybde.

Jeg liker ceramiske pickuper best.

Link to comment
Share on other sites

Hahah, har nok ikke begynt å spille djent nei, den dagen kan jeg trygt si at aldri kommer ;)

Har lest litt om folk som kjøper magneter på ebay og skifter dem på pickupene, men... Høres tullete ut :P

Link to comment
Share on other sites

Hahah, har nok ikke begynt å spille djent nei, den dagen kan jeg trygt si at aldri kommer ;)

Har lest litt om folk som kjøper magneter på ebay og skifter dem på pickupene, men... Høres tullete ut :P

Kan hilse deg og si at det ikke er tullete. Jeg hadde en Seymour Duncan Custom 5, men synes lyden var altfor scoopa/hul, og putta heller inn en Alnico 8 inn i den (Custom 8, altså). Mer mids og generelt fin balanse med mahoganyen i gitaren. Storfornøyd. :) Har allikevel veldig lyst til å prøve en Alnico 5 som er ikke-orientert.

Link to comment
Share on other sites

Ja, du kan høre forskjell på ulike magneter og nei, du kan ikke høre forskjell :P

Magnetene kan utgjøre en ganske stor forskjell i lyden, men for å kunne høre hva de ulike magnetene bidrar med lydmessig er du nødt til å teste de forskjellige magnetene i samme pickupen. Ellers blir det alt for mange variabler.

Custom serien til SD er vel eneste serien der eneste variabelen er magneten: Custom Custom har alnico 2, Custom5 har alnico5 og Custom har ceramic.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.