Web Analytics
Jump to content

Neeeeesten ferdig mix..noe dere reagerer på ?


Shreddhare

Recommended Posts

Endelig begynner dette marerittet av en låt å bli ferdig..en litt merkelig låt ble det tilslutt,men synes selv den

har en viss sjarm og at den er litt annerledes enn mye annet. Til info så har jeg med meg en vokalist og en trommeslager,resten er mekket selv på vintage Cubase SE-3 og en laptop fra 2005.Litt tungrodd maskin å jobbe på :-/

DIN kommentar vedrørende detaljer blir tatt godt i mot.

http://soundcloud.com/boq/disappear

Sjekk oss ut på FB : (og lik gjerne :-) )

http://www.facebook.com/OceanWhip

Edited by Shreddhare
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg vil bare si at dette hørtes veldig bra ut gjennom NAD forsterkeren og B&W høyttalerene mine.

Det eneste jeg muligens ville endret på er å få en litt grommere lyd i skarptromma. Den faller litt bort bak vokalen, synes jeg.

Men bortsett fra det synes jeg det hørtes veldig bra ut!

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil bare si at dette hørtes veldig bra ut gjennom NAD forsterkeren og B&W høyttalerene mine.

Bra valg av brands : )

Låter fint gjennom NAD forsterkeren og Dali høyttalerene mine også..

DÅG! Litt lite futt i basstromma og litt lite liv i skarpen.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Veldig bra,gutta...Så fint at noen bryr seg om hva de lytter gjennom. :-)

Jeg mixer gjennom en NAD 3020 fra slutten av 70-tallet,og hører gjennom Boston Acoustics.

Skal sjekke det med basstromme og skarp ! Takk !

Edited by Shreddhare
Link to comment
Share on other sites

Bra valg av brands : )

Låter fint gjennom NAD forsterkeren og Dali høyttalerene mine også..

Jeg er vanvittig fornøyd med anlegget. Har dog hatt det i 8 år nå, men det leverer vanvittig bra!

Har alltid hatt lyst til å suplementere med Dali!

Veldig bra,gutta...Så fint at noen bryr seg om hva de lytter gjennom. :-)

Jeg mixer gjennom en NAD 3020 fra slutten av 70-tallet,og hører gjennom Boston Acoustics.

Skal sjekke det med basstromme og skarp ! Takk !

Bare hyggelig! :) Kjempefet låt!

Link to comment
Share on other sites

Veldig bra låt og stemning. Flotte saker! Bra spilt, og veldig kurant vokal. Liker.

Det jeg ikke er like glad i, er dette høres ut som det er mikset på det glade åttitall, da "alle" plutselig fikk tilgang til rimelige digitale klanger. For meg hadde dette vært en bedre opplevelse hvis bruken av klang hadde blitt tonet kraftig ned. Da tror jeg hele produksjonen hadde blitt mye strammere, og det hadde den tjent på. Videre kan det være lurt å i hovedsak bruke en type klang, altså et effektspor, og ikke som jeg mistenker her, at det er forskjellig lengde og setting på alt. Får du vekk all klangen, vil jeg anta at du kan få strammet opp et par av instrumentene angående EQ ganske greit, og få de noe diffuse trommene mer definert.

Det er lett å skrive langt om negative ting og mye vanskeligere å være ordrik på positive, så ikke oppfatt dette som surt oppgulp, for det har du ikke fortjent.

Kortversjon- bra utført, fin låt med stemning, men klanghelvete.

Jeg har lyttet på dette med et par høyttalere, og et par sett med hodetelefoner. :)

Link to comment
Share on other sites

Ahhh,herlig med fine konstruktive tilbakemeldinger, dette forumet er jo glimrende i så måte :-)

Trommene skal absolutt få seg en ny mix.

Castorfiber kommer med meget nyttige råd vedrørende klang-bruk. Han har rett i at det er flere forskjellige klanglengder/typer.Skal teste ut bruk av effektspor neste gang/låt. Sporene (det er maaange) er dessverre mixet ned med klanger til Wav, min maskin har dessverre ikke kapasitet til å ha effekter og klang "oppe" på hvert spor,den kneler fort for å si det sånn.

Trommene derimot har sitt eget prosjekt, og der kan jeg fjerne klang,noe jeg tror vil tighte opp en god del,også av helhetsinntrykket av klangmengder.

Tusen hjertelig takk til alle som har kommentert,flere kommentarer mottas gjerne !

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Takk for gode tilbakemeldinger !

Vi har laget en FB-side for dette prosjektet. 2 låter med video so far. Vi satser på ihvertfall 5 låter i løpet av 2012.

Dere er alle hjertelig velkomne til å "like" siden vår, jeg ville sette stor pris på det,faktisk.

Vi pøser ikke ut updates, kun når det kommer ny låt.

Her er siden :

http://www.facebook.com/OceanWhip

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.