Web Analytics
Jump to content

Onboard vs Outboard preamp


simenandreas
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har 2 passive jazzbasser som jeg vurderer å oppgradere litt med en preamp. Også lurte jeg på om det er noen særlig forskjell på en onboard og en outboard preamp? Jeg har tenkt i en sadowsky retning, de har jo både onboard og outboard. Og en outboard vil jo være det billigste for den vil jeg jo kunne bruke på begge to. Har også sett på Xotic BB preamp. Den får vist gode tilbakemeldinger, og jeg har erfart at mange profesjonelle bassister bruker den. Så hva er deres anbefalinger av en preamp? Er det noe annet jeg har oversett? Vil også legge til betraktning at jeg er veldig fan av strengelyden til singelcoils. Og jeg vil ikke miste dette på noen som helst måte, hvert i mot. VIl også si at jeg har en Countryman type 10 Di-boks. Så en preamp Di-combo er noe jeg egentlig ikke trenger.

Takk :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke EMG BTC preamp i bassene hvis du vil ha noe som ikke farger lyden for mye. Det vil nok også bli billigere med 2 av disse enn en Sadowsky- eller Xotic-preamp.

Evt. en bass med EMG BTC og en med en Stingray-type preamp? Det skulle dekke et ganske vidt spekter av lyder til en veldig overkommelig pris, og Stingray-preampen regnes som veldig "musikalsk" om ikke 100% transparent.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Spørs litt hva du vil at den preampen skal gjøre, skal den farge lyden i en bestemt retning, er det mer en boost du trenger, skal det være mange kontroller på den, rør osv. Det finnes jo utrolig mange løsninger..

Selv har jeg gode erfaringer med Audere Audio, den farger ikke lyden, holder skyhøy kvalitet på komponentene, er enkel å installere og forholdsvis rimelig.

http://www.audereaudio.com/JZ3.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå får man priser inkludert MVA til Norge i nettbutikken. Ingen fortollingsgebyr lenger, kun frakt opp til et visst beløp. Ved retur etc slipper man hassle med å søke returnert mva osv da de har en norsk adresse som betjener dette.
  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.