Web Analytics
Jump to content

Onboard vs Outboard preamp


simenandreas

Recommended Posts

Hei! Jeg har 2 passive jazzbasser som jeg vurderer å oppgradere litt med en preamp. Også lurte jeg på om det er noen særlig forskjell på en onboard og en outboard preamp? Jeg har tenkt i en sadowsky retning, de har jo både onboard og outboard. Og en outboard vil jo være det billigste for den vil jeg jo kunne bruke på begge to. Har også sett på Xotic BB preamp. Den får vist gode tilbakemeldinger, og jeg har erfart at mange profesjonelle bassister bruker den. Så hva er deres anbefalinger av en preamp? Er det noe annet jeg har oversett? Vil også legge til betraktning at jeg er veldig fan av strengelyden til singelcoils. Og jeg vil ikke miste dette på noen som helst måte, hvert i mot. VIl også si at jeg har en Countryman type 10 Di-boks. Så en preamp Di-combo er noe jeg egentlig ikke trenger.

Takk :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke EMG BTC preamp i bassene hvis du vil ha noe som ikke farger lyden for mye. Det vil nok også bli billigere med 2 av disse enn en Sadowsky- eller Xotic-preamp.

Evt. en bass med EMG BTC og en med en Stingray-type preamp? Det skulle dekke et ganske vidt spekter av lyder til en veldig overkommelig pris, og Stingray-preampen regnes som veldig "musikalsk" om ikke 100% transparent.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Spørs litt hva du vil at den preampen skal gjøre, skal den farge lyden i en bestemt retning, er det mer en boost du trenger, skal det være mange kontroller på den, rør osv. Det finnes jo utrolig mange løsninger..

Selv har jeg gode erfaringer med Audere Audio, den farger ikke lyden, holder skyhøy kvalitet på komponentene, er enkel å installere og forholdsvis rimelig.

http://www.audereaudio.com/JZ3.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.