Web Analytics
Jump to content

Onboard vs Outboard preamp


simenandreas
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har 2 passive jazzbasser som jeg vurderer å oppgradere litt med en preamp. Også lurte jeg på om det er noen særlig forskjell på en onboard og en outboard preamp? Jeg har tenkt i en sadowsky retning, de har jo både onboard og outboard. Og en outboard vil jo være det billigste for den vil jeg jo kunne bruke på begge to. Har også sett på Xotic BB preamp. Den får vist gode tilbakemeldinger, og jeg har erfart at mange profesjonelle bassister bruker den. Så hva er deres anbefalinger av en preamp? Er det noe annet jeg har oversett? Vil også legge til betraktning at jeg er veldig fan av strengelyden til singelcoils. Og jeg vil ikke miste dette på noen som helst måte, hvert i mot. VIl også si at jeg har en Countryman type 10 Di-boks. Så en preamp Di-combo er noe jeg egentlig ikke trenger.

Takk :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan bruke EMG BTC preamp i bassene hvis du vil ha noe som ikke farger lyden for mye. Det vil nok også bli billigere med 2 av disse enn en Sadowsky- eller Xotic-preamp.

Evt. en bass med EMG BTC og en med en Stingray-type preamp? Det skulle dekke et ganske vidt spekter av lyder til en veldig overkommelig pris, og Stingray-preampen regnes som veldig "musikalsk" om ikke 100% transparent.

Edited by el_roffo
Link to comment
Share on other sites

Spørs litt hva du vil at den preampen skal gjøre, skal den farge lyden i en bestemt retning, er det mer en boost du trenger, skal det være mange kontroller på den, rør osv. Det finnes jo utrolig mange løsninger..

Selv har jeg gode erfaringer med Audere Audio, den farger ikke lyden, holder skyhøy kvalitet på komponentene, er enkel å installere og forholdsvis rimelig.

http://www.audereaudio.com/JZ3.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.