Web Analytics
Jump to content

Alternativer til sjustrenger med tune-o-matic og tynn hals


YudAmygdala

Recommended Posts

Jeg ser etter en 7-strenger som har ca like tynn hals som Ibanez bruker å ha, men med tune-o-matic. Jeg ser på Ibanez APEX2, men ønsker alternativer til den. Det er mulig Halo har noe interessant, men venter på svar fra dem ang hvor tykke halsene er.

Noen som har noe formening om skalaen på halsen? Ser at en del 7-strengere har mer enn 25,5 tommer, som APEX'en har.

Jeg ser de har den på idmusikk.no, men om noen vet om brukt eller billige butikker i inn og utland, så er det bare å tipse. Såvidt jeg ser nå, er det ikke så mye vits i å importere.

Link to comment
Share on other sites

jeg foretrekker å ha 27 tommers skala på sjustrengere, men 26,5 går fint. 25,5 gir for mye slark til min stil.

kan anbefale ibanez rg 1077XL, har en selv god gitaren. ellers har jeg kun god ord om schecter sine sjuere, men der er halsen litt tykkere, men beste rådet er vel stikk og prøv noen forskjellige.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Men liker ikke Floyd Rose. Eller jeg liker faktisk å spille på dem, men hater alt det andre. Men det kan være med i vurderingen om ikke APEX'en eller noen andre er noe særlig. Jeg ser nok for meg at den kan bli noe slak, ja.

Noen som har andre tips til ulike tuningsystem som kan være verdt å sjekke ut? Jeg liker absolutt ikke sånn "vanlig" stol som Strater og "de andre" Ibanezene bruker.

Link to comment
Share on other sites

Spiller i band med en som har Schecter 7-strenger så jeg har testet den og synes den er ok den, men vil ha tynn(!) hals! :P Jeg har tidligere spilt i band med en som hadde EBMM JP7 og har testet den også, men liker hverken stol eller gitaren sånn generelt sett så veldig. Jeg har en SG (og en Michael Kelly Patriot) fra før og er veldig glad i halsen(e) på de(n), men har alltid likt litt forskjellige halser og ønsker meg en tynn en nå som jeg skal ta inn en 7-strenger i "samlingen". Har også hatt en LTD før og var ikke mer enn sånn passe fornøyd med den. Det var en KH-202 da, så det er vel ikke noe sammenligningsgrunnlag.

Men med tanke på Floyd Rose: Jeg hadde masse problemer med den på KH-202. Husker ikke hva det var og det er mulig jeg ikke hadde noen problemer som på en måte var "feil" eller "dårlig kvalitet", men kan det ha vært pga at den er lisensiert og ikke "ordentlig" FR? Har også hatt en JEM555 for noen år siden og kan ikke huske at jeg hadde noe imot den FR'en som var der, men husker ikke helt.

Forresten: Jeg kommer til å droppe den dypeste strengen til A. Har kjørt drop-C på SG'en og grunnen til at jeg vil ha 7-strenger er at jeg vil dypere (uten å ofre E-strengen), og da er en halvone litt lite. Jeg har slått fra meg å vurdere 8-strenger pga at det er vanskelig å finne med tune-o-matic og tynn hals og pga at det passer best med 7 siden den andre gitaristen i det ene bandet har det (og bassisten har 5-strenger).

Link to comment
Share on other sites

Ser forresten at Ibanez har sitt eget system og ikke Floyd Rose. Da må jeg i så fall google litt å se hva folk synes om de forskjellige. Fant bare at folk stort sett ikke liker Edge 3. Noen erfaringer? Hva er eventuelt galt og hva er evenmtuelt bra?

Link to comment
Share on other sites

Det var en KH-202 da, så det er vel ikke noe sammenligningsgrunnlag.

Det er nok det som er problemet ditt. Sjekk ut LTD MH417, EC-1007 eller EC-1007. Disse ligger i en helt annen klasse enn HK-202.

Halsene skal være litt tykkere enn Ibanez, men likevel tynne.

Jeg har hatt en 7strengs Ibanez S og har nå en Schecter Hellraiser C-7. Halsene på Ibanez er klart tynnere og egner seg bedre til schredding og den type stil enn Schecter generelt, selv om jeg foretrekker Schecter mtp hva man får for prisen.. Men som sagt så er halsene merkbart tykke på disse.

Det kommer ut en del nye modeller nå, for eksempel Schecter Blackjack SLS som skal ha supertynne halser, disse skal være helt enormt mye for pengene. Jeg har en Blackjack ATX som hovedgitar, og det er en gitar jeg virkelig ble imponert over første gangen jeg spilte på den. Eneste med SLS-serien er at inlayen på 12 bånd er litt grusom.

Kort sagt, Schecter er knall, men vil du ha tynn hals så er Ibanez, EBMM og LTD veien å gå, med mindre du har en del penger (og tid) å bruke på dyrere gitarer ala Carvin mm..

Det er heller ikke tvil om at lengre skala er en fordel hvis du skal droppe, selv om det bare er drop A. Merker at det måtte tykke strenger til på Ibanez'en med 25.5" skala for å droppe strengen kontra Hellraiser som har 26.5" skala, men det er en vanesak og skal gå helt fint med 25.5 skala også.

Link to comment
Share on other sites

Bare spør hvis du lurer mer om Schecter, hargjort en del research etter at jeg fikk dilla på dem.. :)

Ser btw at du spør etter tips til forsterker og, kan være en idé å kjøpe en god high gain amp for å få mest mulig klar og tight lyd ut av en 7-strenger. Gjerne noe i 100W-gaten.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.