Web Analytics
Jump to content

iRig, iPad og Amplitube


askret
 Share

Recommended Posts

Flott at effekter og forsterkere er slått sammen til en bolk, så ble det lett å vite hvor dette skulle!

Jeg har hatt iRig og Amplitube på iPad (og iPod og iPhone) en stund, men har brukt det lite. Etter at jeg fikk en stand til iPaden fant jeg ut at jeg ville prøve det igjen, og det var ikke så verst! For en hundrelapp får du Amplitube med et par forsterkere og et par stomp-bokser, så dyrt er det ikke, og jeg synes det låter bra! For to-tre hundrelapper får du alt du trenger...

Forsterkermodellene er veldig troverdige, og sammen med en delay og noisegate gir det bra lyd. Jeg har koblet mitt rett i mikser og ut på det jeg kaller PA-anlegg her (2 Peavey bass / keyboard amper)

Har også en Boss trommemaskin koblet til.

Lett å bruke, kan lagre så mange presets du vil. Det eneste jeg finner litt problematisk er at jeg må bruke fingrene for å slå av og på stompbokser, eller velge preset.. Da blir det vanskelig å gjøre det i fart.

Så dette var mitt amp-oppsett i dag!

iRig.jpg

iRig2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Problemet her er jo at man må ha med seg PC.

Uhm nei ? :P

Etter hva jeg har forstått kan man sitte hjemme å lage massevis av presets, for å så bare ta med seg brettet på en gigg, å fyre det rett i mikseren.

Ja klart en pc må til når man mikser sammen div presets, men til en gigg slipper man det

Link to comment
Share on other sites

iRig funker fint til hjemmeøving, men jeg ville ikke brukt det ute. Dessuten er den analoge outputen mye dårligere enn hvis man kjører digital-plugg fra gitar og inn i iPad-en. Nå finner jeg ikke den digitale versjonen, men den kan kjøpes på 4sound og brukes til Garageband på iPad-en.

Edited by Tor-Erling
Link to comment
Share on other sites

Etter hva jeg har forstått kan man sitte hjemme å lage massevis av presets, for å så bare ta med seg brettet på en gigg, å fyre det rett i mikseren.

Ja klart en pc må til når man mikser sammen div presets, men til en gigg slipper man det

Som det sies - fotbrettet er bare et lydkort og en midi-kontroller - det gjør ingen ting som helst uten en pc/mac

Link to comment
Share on other sites

Dessuten er den analoge outputen mye dårligere enn hvis man kjører digital-plugg fra gitar og inn i iPad-en.

??

Nå finner jeg ikke den digitale versjonen, som kan kjøpes på 4sound og brukes til Garageband på iPad-en.

Hæ?

Link to comment
Share on other sites

De digital-greiene har jeg ikke hørt om....

Ang. kvaliteten på lyden ut av iRig, så synes jeg den er helt grei! Jeg har et godt utvalg av amper og dingser her, og denne kommer ikke noe dårligere ut enn mye annet...

Link to comment
Share on other sites

Greener: Var jeg litt utydelig for deg. :)

Denne er en digital interface:

http://www.gizmag.com/apogee-jam-guitar-ipad2-interface/18056/picture/131306/

I motsetning til iRig-en som kobles til det analoge uttaket (minijack-utgangen) som forringer lyden i større grad:

http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=42780&artno=271411

Som sagt, Amplitube funker utmerket til hjemmebruk.

Link to comment
Share on other sites

"Digital interface" er det vi gjerne kaller et lydkort. (et veldig forenklet et i dette tilfellet)

Med andre ord bruker man et eksternt lydkort fremfor den analoge linjeinngangen med signaltilpasning - høres fornuftig nok ut det.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har både iRig og et godt eksternt lydkort, men jeg har aldri tenkt at jeg kan bruke lydkortet til iPaden. Der satte du meg på en god idé, Greener. Ved å bruke USB-inngang på lydkortet, blir jo lyden mye mye bedre både i headset og ut i studiomonitorer.

Sånn er det å være amatør og for opphengt i det analoge og gamle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.