Web Analytics
Jump to content

To kabinett på samme amp


StianJ

Recommended Posts

I utgangspunktet skulle en vel ikke tro det, men det står vel i brukermanualen til ampen? I og med at du bare har en utgang på hver, tenker jeg i hvert fall at det her kun kan kobles på et 4, et 8, eller et 16 ohms kab. Men nå er det kanskje mulig at du kan koble 2 16 ohms kab til 8 ohms utgangen ved hjelp av en Y-kabel eller noe sånt? (Evt. 2 8 ohms på 4 ohm utgang.)

Link to comment
Share on other sites

Normalt skal bare en av utgangene brukes. Men de fleste (mange...) kabinetter har mulighet for viderekobling til et annet kabinett, og da er det som oftest en parallellkobling.

Har du f.eks to 16 ohms kabinetter kan du koble fra 8 ohm på ampen til kabinett 1, og fra kabinett 1 til kabinett 2. De to i parallell utgjør 8 ohm.

Auduns Y-kabel over her er også en parallellkobling og kan brukes tilsvarende.

Link to comment
Share on other sites

Som regel parallell, men du må selvfølgelig sjekke på kabinettene hvordan de er koblet!

For eksempel på dette Trace Elliott kabinettet, der er jackene parallellkoblet:

DSC03330-800.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Har lest gjennom en del spesifikasjoner på ymse kabinetter nå. Forskjellige produsenter velger seriell eller parallell på linkingen, og uten at jeg har kommet frem til noen pålitelig statistikk, virker parallell daisy-chaining vanligst. Trekker tilbake antagelsen min ovenfor. (Og måler alltid først, for min del.)

Link to comment
Share on other sites

Du kan ikke måle impedansen i et høyttaler-element med et multimeter e.l. - da vil du kun måle Re (spoleresistans) som er langt mindre og som ærlig talt ikke sier stort med mindre du vet eksakt hvilken Re et enkelt element har.

Men du kan jo selvsagt måle ut hvordan en link/chain utgang er koblet da. Og ja, parallell er nok det aller vanligste i så måte. Hvis det er kasser med flere ulike elementer og tilhørende frekvensoppdeling har man i grunnen ikke så mye annet valg.

Link to comment
Share on other sites

Har lest gjennom en del spesifikasjoner på ymse kabinetter nå. Forskjellige produsenter velger seriell eller parallell på linkingen, og uten at jeg har kommet frem til noen pålitelig statistikk, virker parallell daisy-chaining vanligst. Trekker tilbake antagelsen min ovenfor. (Og måler alltid først, for min del.)

Da tenker du nok på hvordan de er koblet inni kabinettet, noe som ikke har noe å si på jackinngangene til kabbene. Skal du koble to kabinett i serie måtte du ha en pluss jack og en minusjack i hvert kabinett.

Og likedan at du må ha en jack kabel fra forsterker med separate pluss og minustilkoblinger.

Og kobler da pluss fra forsterker til pluss på det ene kabinettet, og videre kobles minus jacken til det ene kabbet til pluss på neste kab, deretter minus på kab nr.2 til minus på forsterker. Da får du serie kobling av to kabinett. Og kan da kobble sammen for eksempel to 8ohms kabinett til en 16ohms forsterkerutgang.

Er sant at parallellkobling er det aller vanligste ved kobling av to kab, og dermed halvering av ohm.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Kan du fortelle oss om noen gitarkabinetter hvor link-utgangen er i serie?

En sånn link-out i serie virker veldig ulogisk, siden det ville krevd Y-splittkabler som går rundt i sløyfe. Dette har jeg aldri sett eller hørt om blant gitarkabinett.

Det er ikke helt uvanlig å gjøre sånt i faste PA-rigger, men det blir noe helt annet enn hva vi snakker om her.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.