Web Analytics
Jump to content

To kabinett på samme amp


StianJ
 Share

Recommended Posts

I utgangspunktet skulle en vel ikke tro det, men det står vel i brukermanualen til ampen? I og med at du bare har en utgang på hver, tenker jeg i hvert fall at det her kun kan kobles på et 4, et 8, eller et 16 ohms kab. Men nå er det kanskje mulig at du kan koble 2 16 ohms kab til 8 ohms utgangen ved hjelp av en Y-kabel eller noe sånt? (Evt. 2 8 ohms på 4 ohm utgang.)

Link to comment
Share on other sites

Normalt skal bare en av utgangene brukes. Men de fleste (mange...) kabinetter har mulighet for viderekobling til et annet kabinett, og da er det som oftest en parallellkobling.

Har du f.eks to 16 ohms kabinetter kan du koble fra 8 ohm på ampen til kabinett 1, og fra kabinett 1 til kabinett 2. De to i parallell utgjør 8 ohm.

Auduns Y-kabel over her er også en parallellkobling og kan brukes tilsvarende.

Link to comment
Share on other sites

Som regel parallell, men du må selvfølgelig sjekke på kabinettene hvordan de er koblet!

For eksempel på dette Trace Elliott kabinettet, der er jackene parallellkoblet:

DSC03330-800.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Har lest gjennom en del spesifikasjoner på ymse kabinetter nå. Forskjellige produsenter velger seriell eller parallell på linkingen, og uten at jeg har kommet frem til noen pålitelig statistikk, virker parallell daisy-chaining vanligst. Trekker tilbake antagelsen min ovenfor. (Og måler alltid først, for min del.)

Link to comment
Share on other sites

Du kan ikke måle impedansen i et høyttaler-element med et multimeter e.l. - da vil du kun måle Re (spoleresistans) som er langt mindre og som ærlig talt ikke sier stort med mindre du vet eksakt hvilken Re et enkelt element har.

Men du kan jo selvsagt måle ut hvordan en link/chain utgang er koblet da. Og ja, parallell er nok det aller vanligste i så måte. Hvis det er kasser med flere ulike elementer og tilhørende frekvensoppdeling har man i grunnen ikke så mye annet valg.

Link to comment
Share on other sites

Har lest gjennom en del spesifikasjoner på ymse kabinetter nå. Forskjellige produsenter velger seriell eller parallell på linkingen, og uten at jeg har kommet frem til noen pålitelig statistikk, virker parallell daisy-chaining vanligst. Trekker tilbake antagelsen min ovenfor. (Og måler alltid først, for min del.)

Da tenker du nok på hvordan de er koblet inni kabinettet, noe som ikke har noe å si på jackinngangene til kabbene. Skal du koble to kabinett i serie måtte du ha en pluss jack og en minusjack i hvert kabinett.

Og likedan at du må ha en jack kabel fra forsterker med separate pluss og minustilkoblinger.

Og kobler da pluss fra forsterker til pluss på det ene kabinettet, og videre kobles minus jacken til det ene kabbet til pluss på neste kab, deretter minus på kab nr.2 til minus på forsterker. Da får du serie kobling av to kabinett. Og kan da kobble sammen for eksempel to 8ohms kabinett til en 16ohms forsterkerutgang.

Er sant at parallellkobling er det aller vanligste ved kobling av to kab, og dermed halvering av ohm.

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Kan du fortelle oss om noen gitarkabinetter hvor link-utgangen er i serie?

En sånn link-out i serie virker veldig ulogisk, siden det ville krevd Y-splittkabler som går rundt i sløyfe. Dette har jeg aldri sett eller hørt om blant gitarkabinett.

Det er ikke helt uvanlig å gjøre sånt i faste PA-rigger, men det blir noe helt annet enn hva vi snakker om her.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tenkt! Ofte fint å bli kvitt en del ting "rimelig" så lenge andre kan gi det et nytt liv  
  • Jeg studerer nå på lyd og musikkproduksjons-linjen i Oslo. Jeg har en del ting å si om linjen, men hovedsakelig er det det at: - Nivået på de andre elevene suger, som er veldig dumt når ALT man får er gruppeoppgaver. (altså ingen en til en undervisning.) Dette har jo selvsagt å gjøre med at det ikke er noen krav for å kunne gå der (Noe jeg syns de burde endret på). Du ender mest sansynelig opp med å gå klasse med mange kriminelle som stjeler utstyr og så stikker av når skolepengene skal betales en måned etter at du starter - anbefaler IKKE å gå der om du gikk musikklinjen, da lærer man ikke noe nytt (unntatt tekniske greier). Det er ille fordi man kan ende opp med å vite mer teori enn lærerne der. Igjen også, ikke verdens beste lærere. Når du først har en god lærer, så trår de til permisjon fordi dems egt. jobb ble viktigere og de ditcher på Noroff i et halvt år. - Det er DYRT! Å ta en bachelor der krever at du ender opp med 400k i lån. Dette er ikke i beregning med de 120k EXTRA  hvert år for å ha et sted å bo og penger til å leve. Jeg tenker nå bare å ta ett, men ender fortsatt opp med 120k i lån, pluss 120k i å ha bodd ett sted. - Lokalene er fine og lyd-utstyret du får leid er ganske nice, så det er nå det. Hvis du er flink til å bruke studiene selv og lærer deg selv mye på tiden, som ikke har undervisning, så kan man få noe ut av det. Men igjen- nå tror jeg egt. ikke Noroff er så veldig imponerende å ha på CV-en sin, grunnet det ugudelige ryktet skolen har. Jeg så mye reklame om at skolen garanterer jobb før ferdig skolegang, men ingen av disse kan gjelde lyd og musikkproduksjon. Det kan bare ikke være. - Man kan utnytte lokalene og ta betalt for å spille inn for enkelt personer. Noroff lærerne bryr seg ikke litt, for de oppfordrer deg faktisk til å ta med andre musikere til å spille inn musikk. Men dette innebærer at du klarer å få kontakter og folk som kan tenke seg dette. Jeg sliter med kontakter, nå som Oslo er en helt ny by for meg. Kjenner jo ingen her. Jeg satser på ordentlig studier neste år, på musikkhøgskolen eller UIO. Begynte bare så jeg hadde noe å gjøre på dette året, ettersom jeg var får sen å bestemme med på høyere studier etter fristen gikk ut.  Konklusjon- Noroff lyd og musikk- er bare sykt dyre lokaler man alltid har tilgang på, og lite til ingen læring- hvis du gikk musikklinjen.
  • Ok. Tusen takk før svare. Legger den ut for 800kr så får den forhåpentligvis et nytt hjem😁
  • Du bør nok ikke ha veldig høye forventninger. Ser det ligger et par ute på danske sider, samt noen nettauksjonssider har solgt. Prisene ligger på godt under 1000 danske.
  • Hei. Er ny her inne så det er mulig jeg legger dette ut i feil forum. Men det jeg lurer på er hva verdien på en gitar jeg har arvet er.  Merket er Santana å model nr er 1570 laget i Japan. Ingen synlige skader så pent brukt. Kan absolutt ingen ting om gitarer sjenerelt så ønsker å selge den til noen som kan ha bruk for denne istedenfor at den skal samle støv legger ved et bilde av den.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.