Web Analytics
Jump to content

Fender Stratocaster 40th anniversary - 1994 på Finn.no


Fredrik_H
 Share

Recommended Posts

Sjekk følgende annonse:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=33689825

Er i en (langdryg) prosess med å utvide arsenallet, og har bestemt meg for en Stratocaster. Instrumentet må ha en uniqueness ved seg, kjøper ikke hyllevare. Det skal ha noe samlerverdi, og gjerne være vintage. Har dog innsett at jeg ikke har budsjett til en ekte vintage strat denne gangen, så jeg prøver å finne noe som har en unikhet ved seg uten å koste en formue.

Har en Fender Mustang fra 1977 med maple hals/gripebrett, og er utrolig fornøyd med dette. Elsker generelt clean-lyden i Strat, spiller blues/rock++. Har ellers ikke mye grunnlag for å uttale meg om halsprofiler/pickups osv.

Ser 1994 40th anniversary modellen får mye hederlig omtale, og det er få i omløp (to stk. på Ebay).

Har noen spilt denne noen gang? Noen som har refleksjoner rundt pris? Er det en stor ulempe å kun ha 3-way switch på en Strat?

Synspunkter taes imot med takk!

Fredrik

Link to comment
Share on other sites

Typisk en gitar hvor du ender opp med å betale en del ekstra fordi den har noe unikt med seg - men dette er ikke en custom shop produsert gitar og den reelle verdien er ikke, og blir neppe veldig høy. Men vil du ha noe unikt, så er det jo en mulighet selvsagt.

Jeg personlig hadde heller kjøpt en brukt eller ny custom shop gitar. Mange av de er laget i lavere antall.

Mange av de gitarene som er laget som xx anniversary o.l. får ikke så høy verdi og det er sjeldent noe veldig spesielt med de annet enn at de har en graavert halsplate og et lite emblem eller noe. Problemet med Fender generelt er jo at de lager en million varianter av i all hovedsak to gitarer, og alt bærer preg av å være masseprodusert, så hvor unikt ting egentlig blir kan vel diskuteres.

Go vintage or CS sier nå jeg.

3-veis switch er såpass begrensende at jeg ville byttet til en 5-veis (som er en enkel sak) Mange er veldig begeistret for posisjon 2 og 5 på en strat - spesielt hvis du liker clean lyd.

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.