Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Fender Stratocaster 40th anniversary - 1994 på Finn.no


Anbefalte innlegg

Sjekk følgende annonse:

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=33689825

Er i en (langdryg) prosess med å utvide arsenallet, og har bestemt meg for en Stratocaster. Instrumentet må ha en uniqueness ved seg, kjøper ikke hyllevare. Det skal ha noe samlerverdi, og gjerne være vintage. Har dog innsett at jeg ikke har budsjett til en ekte vintage strat denne gangen, så jeg prøver å finne noe som har en unikhet ved seg uten å koste en formue.

Har en Fender Mustang fra 1977 med maple hals/gripebrett, og er utrolig fornøyd med dette. Elsker generelt clean-lyden i Strat, spiller blues/rock++. Har ellers ikke mye grunnlag for å uttale meg om halsprofiler/pickups osv.

Ser 1994 40th anniversary modellen får mye hederlig omtale, og det er få i omløp (to stk. på Ebay).

Har noen spilt denne noen gang? Noen som har refleksjoner rundt pris? Er det en stor ulempe å kun ha 3-way switch på en Strat?

Synspunkter taes imot med takk!

Fredrik

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Typisk en gitar hvor du ender opp med å betale en del ekstra fordi den har noe unikt med seg - men dette er ikke en custom shop produsert gitar og den reelle verdien er ikke, og blir neppe veldig høy. Men vil du ha noe unikt, så er det jo en mulighet selvsagt.

Jeg personlig hadde heller kjøpt en brukt eller ny custom shop gitar. Mange av de er laget i lavere antall.

Mange av de gitarene som er laget som xx anniversary o.l. får ikke så høy verdi og det er sjeldent noe veldig spesielt med de annet enn at de har en graavert halsplate og et lite emblem eller noe. Problemet med Fender generelt er jo at de lager en million varianter av i all hovedsak to gitarer, og alt bærer preg av å være masseprodusert, så hvor unikt ting egentlig blir kan vel diskuteres.

Go vintage or CS sier nå jeg.

3-veis switch er såpass begrensende at jeg ville byttet til en 5-veis (som er en enkel sak) Mange er veldig begeistret for posisjon 2 og 5 på en strat - spesielt hvis du liker clean lyd.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 7 months later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Er det full stopp i prosjektet?
  • JC22 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205905820
  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.